En Bandiet häst


Igår red vi mycket skritt galopp övergångar, lite lätt bara kollade av.

Idag startade vi måndagen med ett pass med bommar. Det tycker b är spännande och blir lite stark och långsam i övergångar i främst galoppen. Han blir något hängande och seg framtill men det har ju med styrka att göra. Mest galopp idag med.

Häst rastad och glad i hatten iallafall :)

Smokey är lite i otrim


Haha kan man lätt säga. Lurvkungen delux. Vääääldigt oriden. Kom fram redan i framridningen att han inte tar skänkeln. Typ alls. Man får chocka honom typ. Så han förstår att fram betyder fram.  Då blir styrservon lidande, men jag förstår honom det blir väl en vana att få smyga runt lite som man vill till slut.
Själva hoppningen fick han jobba haha herregud. Väl behövda övningar med studs och kombi. Så fick han ta i lite och kötta på framåt, mycket välbehövt.
Kommer fortfarande fram hur oriden han är, att ta skänkeln är a och o för mig och detta är ju inte hästens fel, det här är resultatet av den senaste tidens ridning. 
Haha herregud.

Hoppas på att det gav något resultat iallafall. Det tråkiga är ju att man får rida mycket mer och med större hjälper. Som att dra runt en pansar vagn istället för en Ferrari. Och smokey har ju sina Ferrari stunder så det blir nästan deppigt när pansarvagnen är på.

Men men vi tränar på vi 



B många dagar i rad


Tisdag Tömkörde vi på ett längre pass. Gick ok han var lite spänd och hoppa och for för ljud. Använde hela banan även raka spår. Lättare i vänster varv än höger.

Onsdag red jag i tältet med hoppsadeln. Han var fortf spänd och blir då stark. Red mycket lösgörande och bröt ned skänkelvikningar i mindre övningar. Till slut gjorde han bra såna i trav. Lite galopp fattningar men mest trav. 
Svårt att bibehålla rätt känsla när han hoppar till för minsta lilla.

Idag Tors var det storm på g så jag Tömkörde igen, idag över bommar. Det gjorde han väldigt fint och avslappnat. Tror han tyckte det var kul. Nästa tömkörning om han känns bra ska jag köra mer galopp. Vill endå att det ska ge något och det krävs mer av mig i den gångarter så jag har väntat in den tills jag har fått rätt på alla skills. Det ger ju ingenting om han var runt i galopp över tygeln och spänd som fan. 
Tycker att vi gjort ett bra jobb dem här dagarna endå trots mycket omständigheter som hela tiden påverkar.
Tältet är ju ingen favorit direkt.


Söndag med b


Snö bomb! 
Idag har vi ridit inne, tajmade riktigt dåligt då det var lektion för Pelle (man vill inte vara ivägen) och bank från bygget.
Men b skötte sig faktiskt och höll sig i stort sett på mattan. Spände till fram och tillbaka och blev stark men det är full förståeligt då det gick in och ut folk mycket. 
Red lite mjukt i alla gångarter och skrittade sen ut i snön en sväng.
Skönt att det endå går att kunna behålla kontakten och jogga honom trots att det spritter i kroppen på honom och många störnings moment.
<3


Mr b är en vig häst


Idag har vi ridit inne. Gick med honom länge innan så att han får god tid på sig att komma igång. Blev endå en del rodeo och testing i skritten innan jag travade. 
Blir väldigt istadig och osäker där, sen sköter han sig riktigt bra. Blev pigg idag och tycker att galoppen var helt okej.
Precis när han lossnat satte sig en bygg gubbe i takhålet i ridhuset och började hamra så jag hoppade av illa kvickt och skrittade av ute istället.
Så kan det gå haha trodde man skulle komma undan dem där en röd dag men icke!
Helt ok dag med b iallafall. 


Måndag 5e


Idag har jag och b skritt travat. Bara checka av och få honom framme.
Han var busig och lite istadig från start men det släppte.
Härlig start på denna vecka, nu mot jobbet.


RSS 2.0