Arkiv

Är det inte lite coolt att jag har haft den här bloggen sen 2009?
Det är 5 år. 5 år av dokumenterad ridning. Varenda jäkla pass har jag analyserat. Haha att jag orkar? 

Det härliga med den här bloggen är att den är rätt igenom ärlig och framåt, den speglar mitt liv för dagen hela tiden.
Som en blogg ska 




<3




För att min Buddy är hemma






Trånar på


Idag tisdag gick han mer fram från början. Eller kvalitén på passen igenom har höjts allt mer i takt med tiden jag ridit honom.
Red ett mer intensivt pass idag, tempoväxlingar och övergångar i vanlig ordning. Han kom loss fint i traven ett tag, jag hade tänkt att rida en längre stund till men eftersom att jag fick honom dit jag ville mycket tidigare slutade vi och skrittade ut. I den här värmen får man lägga upp passen smart och inte nöta för länge, speciellt på b som så lätt tappar bjudning.

Han hade väl ett ryck idag när jag tog en halv halt för mycket men annars var det ett trevligt pass, galoppen blir även den mer och mer ridbar.


Måndag



Red b på kvällen. Han har gått hårt över helgen så vi skrittade ut med sällskap i 20 min och sen lite lösgörande på banan i 15.
Tycker att han kändes fin och framåt. Red igenom vänster sidan bitvis, han kan bli lite skarp i den. 


B lördag

Red b, mycket galopp och fick till det ibland men mötte även en del motstånd.  Har ju börjat komma över fler trösklar nu och jobbar stärkande där.

Trevlig trav och galoppen blev bitvis bättre. Det kokar över lite för honom ibland men det är bara att backa bandet och prova något enklare imellanåt.

Tyckte jag fick fram och loss honom, men som sagt lite mer lynnig än vanligt idag. 



Pussade min favorit mule idag





Tisdag

Mycket mjukare och framåt från start idag. Avdramatiserade när han spände till några gånger annars inga problem.
Fortsatte en stund med framåt tänket sen samlade vi med tagen bakdel i alla gångarter. Lite klurigt det där att precis hålla sig på gränsen så att han jobbar på samlat utan att säga upp sig eller tänka bakåt.
När han kändes mjuk och tillfreds tog vi upp snäppet och red skänkelvikningar, korrekta med framåt bjudning. Ingen mening att nöta sånt där om man inte gör det korrekt.

Red några långsidor mellan trav, vilket b tycker är roligt och när han börjar skjuta iväg själv gör han det faktiskt inte så tokigt! 
Idag skrittade vi ut i skogen efteråt första gången själva, gick fint. B var nöjd och trött efter passet.
Det är en ganska tacksam häst att rida, det är stor skillnad på pass 1 och pass 2, det känns som att arbetet ger resultat.




Efter 1v uppehåll



Idag var det väldigt svettigt med b, han tänkte mycket bakåt och var lite låst, då är det inte helt lätt att jobba avslappnat.
Red på mycket framåt och redde ut lite i taget. Han ska ju som sagt tycka att det är bekvämt och kul inne på volten, så att man kan leka fram.
Så efter 30min med endast övergångar blev han riktigt fin och började komma ihop själv så då avslutade vi. 
Svettigt pass där jag fick tänka till ett flertal gånger för att komma runt problemen.



New in


Köpt in 3 nya fina ridpiker. Den orangea är från Gotland och dem två andra från cheval. Tröjorna har ju verkligen blivit brist vara nu när jag rider b så pass mycket, inte så kul att tvätta ihjäl dem man har.
Försökte hitta några nya lång ärmade pikéer på hööks förra veckan men det fanns ingenting där tråkigt nog.
Annars är ju lång ärmade så himla praktiska då man både är stilren och kan ha dem långt in på hösten med en väst över.


Såklart hittar vi hästar på Gotland



Det kröp lite i fingrarna på oss allihopa så vi slog till på 2h ridning både inne och ute i tisdags. 
Min häst var något slags kallblod som såg snäll och trött ut men jävlar vad den sprang. 
Det vart en rolig uteritt, Gotland är ju för himla fint från häst ryggen! 



Ännu en lördag med b

Red b på utebanan. Han var lite istadig när vi satte igång, tänkte bakåt och kändes motig. 
Redde ut det snabbt framåt och var mjuk. Det gäller att han känner sig bekväm i min ridning, att det är kul att vara stadig så när Han är stadig är det viktigt att jag är mjuk och följsam.

Han blev väldigt lydig och mjuk, efter ett tag slappnade han av totalt så där måste jag driva mycket mer när Han knäpper av lite. 
Men lydiga övergångar och jag får mer och mer grepp om galoppen för varje gång.

Det var kul med positiv kritik också efteråt av dem som hann se lite av passet, andra ögon ibland gör mycket och jag kan få bekräftat att jag valt rätt väg att jobba med honom. 




Hjärta




Lördag em.


Efter lördagens arbete blev det stall tid med banditen igen. Vi har blivit lite kompisar han och jag nu så det känns bra.
Idag red vi på utebanan, vilket gick väldigt bra faktiskt! Han är ju väldigt påverkad av miljön och blir lite bak skygg samt ljud känslig så utebanan är en utmaning i sig att fara runt på.

Red mycket lydnad, övergångar och volter i olika storlekar. Vi börjar mer och mer närma oss till att kunna höja ribban ett hack, nu är han mestadels mjuk och stadig och tänker fint framåt. Inte ett enda utbrott eller tendens till att tappa bjudningen heller.

Bandiet är väldigt duktig på övergångar när Han är tillfreds vilket är kul eftersom att smokey verkligen inte är det. Det är bra för mig att få in tydliga mjuka övergångar i kroppen då och då.

Han kändes väldigt nöjd och fick promenad ute efteråt med dem vanliga käka gräs pauserna.
Fina fina banditen 


Väntar in augusti







Skön




Fredag morgon

Innan jobbet. Red i ridhuset. Han kändes lite ostadig och motig från start, men efter ett par varv ramlade poletten ner och han andades ut.

Idag red jag lite bitar ur lb programmen, men endast när han är med och mjuk. Aldrig någon ide att rida ett helt program innan detaljerna sitter, allt ska vara enkelt och han ska känna igen vägarna. Körde även lite mellan traver tills han sköt iväg lite själv, Han ska tycka att det är kul och känna sig duktig efteråt.  Ambitiös häst idag! 





RSS 2.0