Morgon babbel



Idag har jag bara Leo att rida, tror jag tar honom under lunchen.

Slutar vid 4, ska sedan hem och spendera resten av dagen med min monkeyman, då vi har 2 år idag. Tänk vad tiden går fort!

Så, ingen super updatering här idag, bara så ni vet :)



Veckans fråga





Med eller utan mössa vid hoppning?


Free polls


Fler bilder från tävlingen!

 

 

 

Och en fungerande video från i torsdags

 

 


30 dagars listan


Dag 27 - Min favorit plats

Min favoritplats är nog på smokeys rygg.
Där känner jag mig trygg.

=)


Idag ska jag hämta ut..



dem här :)

Anridning

Att få till en bra anridning till ett hinder är inte lätt.


- Tempo
Tempot ska vara anpassat efter hinder höjden, Ett högre hinder kanske kräver ett högre tempo, Går det för sakta kanske hästen inte orkar över och går det för fort så hinner inte hästen hoppa igenom. Ofta så slutar det med rivning för båda.
Hästen ska vara framme till bettet, och vänta på signaler från ryttaren

- rytm
Rytmen skall gå att ändra, hästen skall alltså kunna ta förhållande och frammåt drivande hjälper snabbt.

- vägval
Det här är en viktig del av anridningen och det är din uppgift som ryttare att se till att vägvalet blir bra. För att få en bra anridning så kanske du behöver gå på en liten mjuk båge mot hindret, andra gånger kankse du måste ta ut vägen lite extra.

- Din sits
Sitsen är jätte viktig, att du har din egen kropp i ballans, gärna lite lättare än i dressyren. Skänkel skall vara stadig och du skall kunna ge hästen signaler med hjälp av vikten. Har du en stark sits och har koll på dina hjälper så blir allt mycket enklare.

-Hästens egen ballans
Hästen måste ha en egen ballans, att inte öka eller sakna ned i anridningen, den ska alltså inte behöa "bäras runt" av ryttaren, varken en seg eller en för pigg häst. Om du lättar på tygeln så ska hästen gå kvar i samma tempo.

-distans ögat

Är en färskvara som går att träna upp, men man blir aldrig full lärd. På vissa hästar är det lättare att se distanser på än andra. Att se distansen innebär att du kan se hur många språng det är kvar till hindret, om du kommer långt eller kort och på så sätt hinner ändra distansen i tid så att ni kommer rätt på hindret, alltså mitt i galoppsprånget.
Det går precis lika bra att öva distans ögat på en bom på marken som på ett 130 hinder, skillnaden är bara att bommen kan du rida på utan att slita på hästen, och kommer man fel så är det ingen big deal. Kommer du helt fel på en 130 oxer, så blir det en ganska big deal.



The oldies


Har tagit mig tid att titta i mina gamla fotoalbum, jag var flitig med kameror när jag var liten!

Har tagit kort på lite bilder, pallar inte scana in allihopa. En del tummar är med när jag håller upp korten, men det får ni leva med. Enjoy!



1.Första bilden på cliffen. Kolla hur mörk han var! cirka -99              2.  En avslutning på ett ridläger 98, det var maskerad och jag var bebis. Hästen jag red var en liten stor häst som hette The Last Rebell, kallad Bellis. Haha SNYGG!


Jag och Lapetit när jag precis hade börjat rida -97. Skit glad haha. Observera även den noggranna tränsningen, med pannluggen innanför, nosgrimman utanför och aschenremmen innan för bettet!! hahaha Även min plasthjälm, klarröda vantar och knall blå spö gör ju sitt! Helt outstanding måste jag säga hahaha!



1.En stycken Anna carlsson i privatstallet. Det var alltså såhär det såg ut i privve innan dem byggde om. Tänk det ni!
2. Min första 80cm klubbtävling, på viktor. Jag var så nervös så jag trodde att jag skulle dö. Tror resultatet var 2 rivningar och fel galopp genom hela banan, och en glad sariih förståss!


Ridläger på cliffen typ 02? Snyggt! haha :D                       Ridläger på cliffen typ 99? Liiten


1- första bilden på suede, charmigt!   2- Suede i sin box inne i tältet. Dem stod där den sommaren dem renoverade privve. Bara att sitta upp utanför boxen och rida, haha helt sjukt igentligen..



En hagbild 2003? På den tiden när hästar som Gonzo, Tummen, Bingo, Miracolo, Decibell, och urban levde. Den enda som still going strong är ju bildens mittpunkt, Starlight. aka. Jasmin.


Ett ridläger på gotland, red en nyss inriden nordsvensk som var skit pigg. Travade hela banan och kom 3a ,hahaha nice!


En hästensdag med Astrid Lindgren tema. Jag var Emil och Brasse var lukas, så skulle vi såklart dra ut linas tand, för hon hade tandvärk, haha så jag tog ett balsnöre och maria fick kuta av bara fan hahaha, det var kul.


1- uppvisning av ponnycupslaget på hästensdag. Där bak ser vi issa och Lappen, som än idag går ponnycup, och detta var endå kankse 03/04? Det ni.
2- min förrsta terrängträning. Såklart på cliffen. Första året som vi åkte iväg med avancerade ponnylägret till botkyrka. Där bak skymtar carlsson och Camilliprilli.


1, hahahaha!! observera: Den vettskrämda blicken, den obetalbara felaktiga sitsen, den enorma eftergiften, den oklanderiga matchningen och inte minst, momentet som bilden togs i. HAHAHAH!
2. Ponnycup, naw där var vi inte så stora. Och cliffi bus var med, som vanligt. Gick alltid nolla med mig och brukade tvärnita med borta laget. Jag vägrade även ha västen under ponnycupströjan, då man såg ut som en bulle hehe.



Giovanna, å min vackra giovanna. På den tiden som hon var i sitt esse. Här kom vi 2a i km. Året efter vann vi. Tror vi vann km i hoppning samma år. Finaste underbara ponny.


1, jag och cliffen på en promenad, i en av hans årliga halt perioder.
2, Jag och carlsson som Ronny och Ragge på maskeradhoppningen. Behöver jag säga att vi blev placerade? AHHAHA



Bara ett bevis på att Giovanna kan hoppa. faktiskt. hehe. Här var hon en tiger i terrängen, hoppade allt helt klockrent!



1, första året med smokey, här över sista hindret i 1m på hufvudsta.
2, jag och suede är ute och chillar barbacka.


psst!!


Lördags hoppning

Idag Var min "hopp special" som är en gång i månaden, lite extra hoppning kan man väl kanske säga, med smokey såklart.
Var ganska fin från början, jag jobbade som vanligt på med att länga ut halsen och steglängden, samt kunna ta ihop utan att korta halsen.
Kajsa tyckte att jag skulle passa mina skänklar som åker tillbaka lite väl mycket i framridningen, Ja inte vet jag vad dem gör bak och kittlar? dem kanske också vill hjälpa till haha. Tänkte på det upprepade gånger under passet sen.

Hoppade fram på lite skumma anridningar, vilket också var nyttit, då han verkligen måste vara mellan hand och skänkel.

Red en bana sen på 110, han var lite av och på idag, ibland tar han tag ordentligt i hindrena och då behöver jag mest vara följsam, sedan så kan det bli tvärtom och jag måste vara med i vart enda språng och lägga honom på rätt distans, samt hålla kvar lite i munnen. Det är som att han fegar ur lite och frågar om det verkligen är nödvändigt att hoppa just det hindret? Tur är att han är lätt övertalad iallafall...
Menmen, tyckte att jag fick till några bra språng iallafall. Det svåra är ju när han blir spänd för då släpper han ryggen totalt, och han blir ju lätt spänd, räcker typ med att någon hostar på läktaren så tar det 2 varv innan han har släppt det.
Vi är där för att träna.

sammanlagt så var det en bra träning.



Fredags ridning


Red Leo lite lätt i alla gångarter i kanske 30 min, han var fin men lägger sig gärna bakom och tappar bakbenen. Jobbade på med det, meningen är ju inte att han ska ha mulen mellan frambenen..
Annars så var han pigg och glad hest!



Åkte vidare till Nitra och fick sällis av Agnes, så vi red ut i 40 min, mest skritt och trav.
Hon skötte sig bra, kunde trava på där och bibehålla formen utan att hålla på och testa.
Bockade faktiskt bara en gång, så det är nog rekord! haha!
Snäll när jag satt upp också, bra där Nitris!


Vackra Giovanna fick vara med på bild idag, finaste tjejen! <3





Hoppträning med smokey

 

 

 

Det var ett riktigt bra pass, kunde rulla på och mest tänka på att han skulle ta skänkeln och flytta sig för vikthjälper, blev riktigt bra.

Vi hoppade fram och skulle korta mellan 2 hinder, han var helt vild och tog inte förhållningar alls, haha smokey ville ju hoppa! Galen hest. Fick göra halt och sen blev det bättre. Sen skulle vi istället öka och gå på 3 språng, perfekt tyckte han haha han hoppade väl med typ 30cm marginal. Man får ju inte riva..

Banhoppningen kändes bra, jobbade mycket på att få honom lång i halsen. Han tog tag bra i hindren och jag kunde lätta tidigare och rida på i lite frammåt distanser. Kändes bra!

Sen att han går banor på 110-20 utan problem är ju skit kul, vi utvecklas fortfarande :)

 

 


I hold my breath

 


gnägg

 

Två hästar stod och betade när en tredje kom springande och ropade
- Spring, killar, SPRIING!!!
- Varför? frågade de andra.
- Traktorn har gått sönder!!!


Hästvärldens fördomar


Tänkte att det vore kul att ta upp fördomar ur hästvärlden, det finns ju en hel del..



Islandshäst ryttare
Döper alla sina hästar till Freyá Frá Helstedtvi´k, eller andra felstavade namn, även fast dem är uppfödda i sverige.
Har så långa läder att dem knappt nuddar stigbygeln
Är alltid över 190 och har ponnyer på 125cm
Dem tycker inte att det är konstigt alls att dem är så långa och rider en sån liten häst
Rider med lite konstiga träns och har alltid mässingspännen
Vojlock är A och O
Enda som behövs är boots. (av någon anledning?)
Har alltid gamla skruttiga transporter.


Hoppryttare
Rider aldrig dressyr, och när dem gör det kallar dem det för markarbete (?)
Rider alltid med jätte korta läder
Massor av hjälptyglar eller skarpa bett, annars kan dem inte rida hästen på tygeln
Rider på fart
Tycker att fälttävlansryttare är slaffsiga
Drömmer om att köpa en egen designad hinderpark
Är inte rädda för att gasa
Åker oftast själva på tävlingar (?)
Har nog slängt TR när det gäller lastning..
Tycker alltid att det är något fel på banan/underlag/bomhållare/startlinjer/mållinjer/transportplats/bilparkering/funktionärer/cafeteriamat....
Köper bara bruna hästar.


Dressyrryttare
Hästen får inte gå i hagen
Om den får det så ska den gå själv i en hage den inte kan röra sig i med skydd upp till öronen
Leds bara av högt respekterad personal
Matchar allt och ser ner på andra som inte matchar lika smakfullt
Har aldrig ridit barbacka i hela sitt liv
Rider med handbromsen i, helst graman också.
Hästarna är alltid väl rycktade
Ibland knoppar dem bara för att det är kul
Värderar sin kavaj lika högt som hästen
Har alltid den nyaste transporten
Tar mest plats och rider ivägen mest av alla i ridhuset, även fast man bara är 2 st
Ser alltid sura ut
Har jätte höga samt obekväma stövlar, för det är det enda rätta.
Ser ned på alla andra ryttare än sina egna.
Tycker att domare är dumma i huvet, förutom dem som favoriserar dem själva förståss.
Är oftast trevliga mot funktionärer på tävling


Ponny hopp ungar
Märkesutrustning går före allt annat
Har hela familjerna på läktaren vid varje ridpass, även om det handlar om skritt på lång tygel
Över klär hästarna med täcken oavsett aktivitet
Familjen är alltid alltid redo med fika/ ta av ett lager av täckena/ hålla ponnyn/ gå banan/ allmänt stöd.
Årets mål är att kvala MSVA, även fast dem stannar ut sig i LB
Mamma går banan på tävling
Rycker och sliter i hästen om dem har rivit
Börjar gråta om hästen stannar för den aldrig gör det annars.
Rider aldrig hästen på tygeln, det är hoppa högst på träning som vinner.
Galopperar alltid över funktionärer
Galopperar alltid in/ut från banan även fast det är skritt som gäller
Tappar alltid kontroll på sina ponnyer när dem leds.
Köper bara ponnysar med coola färger.



Ponny dressyr ungar
Tänker bara på rosetter
Börjar gråta, sparka och dra som regel 15 min innan varje start pga. prestations ångest.
Har mammor med jätte höga krav
Sitter som spända pinnar inne på banan eftersom att dem hört att man ska sträcka på sig
Har alltid skydd på hästen
Matchar allt
Pappa kör, bär, betalar och sitter i cafeterian hela tävlingsdagen, och har även svårt att känna igen när egna barnet är inne på banan i 10 min
Har man inte pikeur kavaj så behöver man inte ens starta.
Är jätte duktiga på att ta hand om hästen
Ponnyn är alltid väl uppfostrad på marken.
Dem tränar på att rida ärevarv på tygeln hemma för det är det enda dem anser ha problem med...


Westernryttare
Är alltid lite sköna och avslappnade att prata med
Har alltid western kläder på sig
Rider utan hjälm eller bara med någon hatt
Har as coola sporrar som dem knappt använder
Hästarna är ömsom skit snälla/sömninga ömsom jätte kvicka.
Dem flesta har fuxar
Den som har en skäck/ svart häst är ledaren
Är igentligen riktigt utrustningsfixerade
Står uppstallade på gårdar långt ute på landet
Rider mest ut
Övar på att fånga andras kreatur med Lasso.
Har sprit i förstahjälpen lådan.
Åker utomlands på vintern och tar med sig hästen.


Ridskoleryttare
Har alltid förkorta stövlar/ schaps
Rider aldrig hästen på tygeln
Tycker att rykta hästen är det viktigaste under hela dagen
Mocka är tråkigt
Tävlar alltid i vita vantar med pluppar på oavsett vad det handlar om.
Har alltid klubbjacka.
Är stolt om dem har hoppat en extra svår häst och smyg skryter om det.
Ramar in resultat listorna från klubbtävlingarna hemma.
Försöker framstå som viktiga
Tycker att man bara tävlar för att det är kul
Blir skit förbannade på den som ska rida sköthästen (som att den hade ett val)
Hatar privat ryttare förutom ridläraren
Har som mål att vinna en tävling
Köper egna rosetter från börjes.


Ta detta med en nypa salt, hehe det är mycket humor inbäddat, men känner ni igen er/ någon?


sant.






30 dagars listan

Dag 26- Mina rädslor

Jag har fobi för fötter, något som har blivit bättre med åren.

Jag tycker inte att ormar är det optimala husdjuret. Det skummaste är att jag finner större ormar som boaorm inte alls lika fasansfulla. Det är dem mindre jag inte tål. -.-

Jag kan även se mycket ur säkerhetssynpunkt, och spänna mig för att jag vet vad som kan hända, även fast det inte händer. Tex, man får sladd med bilen och jag kan se oss åka in i full fart i bergsväggen, man kanske måste gå förbi en häst i stallgången som är orolig, då kan jag föreställa mig vad som kan hända osv.

Jag är även rädd för att förlora dem jag älskar.

I tid!




Hästens beteende yttras på olika sätt tex genom olika kroppshållningar och rörelser eller i öronspel och ansiktsuttryck samt alla ljud som dom kan meddela sig med. Meningen med hästens naturliga beteende är att de skall kunna anpassa sig till den miljö där den befinner sig och på så sätt överleva.

Hästen har väldigt välutvecklade sinnen, hörsel, syn lukt, smaksinne och känsel

Hästens språk består av signaler som sänds ut av en individ och tas emot av en annan. Många av signalerna är medfödda och en del av dessa måste förbättras genom inlärning. Hästens språk delas in i ljud-, lukt-, syn- och beröringssignaler.

Eftersom hästens ljudsignaler är relativt få, så utgår man ifrån att det i första hand är de andra signalerna som har betydelse i hästarnas språk. Det är dock svårt för oss människor att uppfatta hästens signaler då den kan ha ytterst små variationer i mimspelet; läppar, näsborrar och i musklerna runt ögon och ögonlock.

En del av hästarnas språk består av doftsignaler, vilket vi människor inte kan känna, hästarna däremot kan känna igen varandra genom att varje djur har sin personliga doft.

Hästen har också tydliga signaler genom kroppshållning och rörelse, t ex ett brunstigt sto, den står som om att den skall urinera, vilket lockar till sig hingstens uppmärksamhet. En annan typisk kroppshållning är bakbenshotet, där en häst med bakdelen mot en annan häst och med strukna öron lyfter ett bakben och sedan eventuellt slår.

Svansen har också en signalfunktion i och med att man kan sticka in svansen mellan benen när man är rädd och/ eller underlägsen.

Hästen är ett socialt djur

Man antar att hästen levde ensam från början, utom under parningstiden, men har utvecklats till att bli ett flockdjur då det har många fördelar. Det är klart att fler par ögon, öron och näsborrar snabbare kan upptäcka fienden. Enstaka hästar har dock alltid och är det än i dag mer uppmärksamma än andra i flocken, och det ger signal till flykt först av alla när de ser något som de uppfattar som hotande. När flocken vilar är det alltid någon som håller vakt. Hästar tycker inte om att vara ensamma och det är viktigt att tänka på det.

 



<3

 

 

 

 

 

 

 


Dräggel listan



Ursäkta.


Anledningen till den kassa uppdateringen på bloggen är att jag fick en släng av magsjuka, som har gått över till en mysig feber.
Dock börjar det släppa nu så hoppas på mer updatering, kanske mot kvällen.
Riktigt drygt att vara hemma och inte göra nånting, är ju van att ha fullt upp. Planen är alltså att kurera mig kvällen ut och vakna upp pigg och kry imorgon bitti.

Det måste jag fan göra.

I dag säger vi grattis till




I dag bjussar jag på




haha as skön






veckans fråga



Svart eller vit häst?


Free poll


30 dagars listan


Dag 25 - En första







Höga förväntningar lilla Lisa har
Nu är det bara en vecka kvar
Hon och hennes ponny rut
Har bestämt sig för att tävla hoppning till slut
Tränat och tränat har dem gjort
så nu tror lisa att rut kommer springa fort
Köpt nytt schabrak, vitt och rent
Aldrig har hon känt något så lent.
Dagen före tävling noggrant skurar lisa rut
Rut tror att det aldrig ska ta slut
Flätad man och massor med glans sprej
Rut ser ut som en riktig tjej
På morgonskvisten så är Lisa nervös,
Tänk om vi kör fel? Tänk om rut kommer lös?
Lisas mamma är lugn som en ko
Hon säger: men det är lugnt lisa, rut är ju snäll och go
In i transporten kommer rut iallafall,
efter en del backande, ångrande och brall
Framme på tävlingsplatsen så får Lisa bråttom,
Det är bara 20 min kvar, med plats är det gott om
Mamma hjälper lisa med rut,
Lisa springer banan som ett spjut
Hennes kavaj är för stor och hon glömde toffsen hemma,
men det gjorde inte så mycket för det gjorde även emma
När Lisa kommer senare tillbaka
Så är hon vit i ansiktet som ett lakan
Lisa har upptäckt en mur inne på hinderbanan
Inte kan väll rut den klara?
Lisa rider fram rut och hoppar några hinder
Hon är så nervör så att hon tror att hon ska få svindel
In på banan kommer dem sedan
Rut ser ut som att hon är klar redan
I full fart hoppar dem hindrena
Lisa tänker att det är tur att hennes vita ridbyxor fortfarande är rena
Mot det sista hindret, den otäcka muren kommer dem farande
Rut spetsar öronen, och fortsätter flygande
När dem landat kan Rut
inte hålla tillbaka ett glädje tjut
Hon bockar högt som satan
Och Lisa flyger i vid båge, rätt ned i gatan

Påväg hem sitter Lisa fram i bilen
Hon pillar på rosetten, har gjort det hela milen
Den är både blå och gul
Lisa tycker att ena färgen är ful
Men Lisa ler och är glad,
att klara muren, det gör man inte varje dag

S L U T

En efterlängtad



Nu under vinterhalvåret är det inte helt ovanligt att hästar får knutor i huden, antingen enstaka i sadelstaden eller flertal utspridda över hela kroppen. En enstaka, oöm hudknöl som sakta växer till sig på ryggen är ofta en hårsäcksinflammation, orsakad av ett stopp i talgkörtelgången. Detta kan åtgärdas genom att man tvättar med alsolsprit och på så sätt får knutan att torka ut. Om det inte hjälper kan veterinär behöva tillkallas för att ge kortison.

 

Ofta beror knutorna på att svettavlagringar har samlats eller att smuts och stöv har tryckts ihop under vojlock eller täcke. Hästen duschas kanske inte lika ofta på vintern som under sommarhalvåret och därmed blir det mer smuts som torkar in i hårremmen. För att förebygga dessa knutor kan man svampa av hästen när den blivit svettig och vara noga med att regelbundet rykta djupt och grundligt med en tät borste.


Låt också hästen gå utan täcke då och då så att huden luftas ordentligt. Dessutom bör textilvojlockar tvättas ofta. Lädervojlockar torkas av efter varje ridtur för att förhindra beläggning av stöv.


En annan form av hudknutor är de som snabbt slår ut över hela hästens kropp. De är oftast en foderbetingad reaktion och avhjälps genom en förändring av foderstaten.


Hoppning

 

Hoppning med smokey i specialen idag, en riktig lydnads bana, med korta språng ömsom större, med trav inblandat.

I framridningen gick det faktiskt bra, han var lite loj mot skänkeln men annars så skötte han sig fint.

Vi galopperade fram över 2 bommar med 5 språng imellan, det gick jätte bra, där kunde han slappna av till slut och bli lite längre i halsen.

Sen hoppade vi fram lite och han var spänd och tappade galoppkvaliten, sänker rygger och blir lite typ 10 taktig hehe.

Blir lite galen på honom i bland när han inte lyssnar heller.

Sen gjorde vi upp en bana, på blandat mellan sockerbits hinder och 110.

Vissa språng  blir jätte fina, när han hänger med, eller rättare sagt när jag är bestämdare och lyckas få honom med mig, då hoppar han fin fint. Sen blir det lite kaos imellanåt, menmen, det är ju sånt här vi behöver träna på.

 

 

Tyckte att lektionen var nyttig och behövdes, igentligen behövs mer sånt här nu när han gör banhoppningen så pass bra nu, skulle behöva traggla sånt här med honom 2 gånger i veckan igentligen..

Är nöjd med passet, även fast smokey var lite på en annan planet ibland, hoppas att det kommer fler sånna här träningar, för det är ju därför vi är här, för att träna! :)

<3

 


30 dagars listan


Dag 24- dessa människor dras jag till

Jag dras till positiva människor. Människor som är duktiga inom sina områden, det är attraktivt.
Människor som ler och skrattar mycket.



Onsdag



Red cherona barbacka i 30 min, mest trav faktiskt. Red inte så hårt, tränade mest sits och ballans, gick bra.


Leo red jag ett lite längre pass på än vanligt, med mycket skritt pauser. Han var ganska frammåt idag, han bär sig på ett helt annat sätt än tidigare nu, så det är roligt.


På lektion så red jag jetset, dressyr
. Han var lite stel från start, men blev bättre under passet. Jag tänkte mycket på min sits, att inte skjutas ut på yttersidan hela tiden, det blir lätt så på honom, speciellt i galoppen.
Tyckte att det var lite svårt att få honom på ett rakt spår på medellinjen idag, han vinglar ju hej vilt i början, just för att han inte är framme för skänkeln. Skolor gör han fint, det flyter på bra och man behöver knappt lägga på skänkeln, räcker med att flytta vikten så förstår han vad han skall göra, så himla duktig häst.

Galoppen vart jätte fin och bärig på slutet, samlade en del och han jobbade på jätte bra.
Pigg häst!

Tidsinställt



När detta inlägget kommer upp sitter jag upp på 3dje och sista hästen för idag.


Hoppas ni får en fortsatt trevlig onsdag!


Rip. A la suede


En förebild


Åsa

För att hon är världens bästa ridlärare





Plupparna i måndags





30 dagars listan



Dag 23- Det här får mig att må bättre

Människor med positiv energi. Det kan vara allt från att folk man halv känner säger hej när man möts till att man blir uppringd av lajon, bara för att prata om ingenting. Sånt tycker jag om.


 

 


Your love is my drug










Visste du att?







 

 


LA:1 filmen

 

 


Alla hjärtans dag

 

 

 


Vackra ord

 

 

 


30 dagars listan


Dag 22- Det här upprör mig



Att ridsporten blir åsidosatt och att folk på komunhus, i vardagsrum eller i klassrummet pratar nervärderande och ibland kränkande om ridsport och hästar, att det inte är en riktig sport, att det inte är ansträngande eller särskillt svårt.
Jag känner ett flertal vuxna som har den synen, att det ploppar upp ishallar här och var är inget konstigt, men att ens få ett ja till att bygga ett nytt ridhus, det är en värld av NEJ.

Hur många är vi inte i stockholm som rider, tävlar och tränar?
Och då är inte ens alla inräknade, alla som kankse har islandshästar i träning, alla duktiga western ryttare, alla distanser och körningen framför allt. Alla behöver ställen att träna på när det blir snö och isit ute, desto större anledning att satsa på ridhus och ridsporten.

Tycker bara att det är jävligt drygt med alla kommentarer, som när man sitter hos min monkeymans familj på middag, så kommer någon hem som har varit med på en hockeymatch och inte ens gjort mål, samt laget förlorade. Han blir hyllad som en jävla guld stjärna, man själv satte 3 placeringar under en och samma helg, men det är det ingen som bryr sig om för det är inte lika viktigt, prestige fyllt eller svårt.


Var bara tvungen att dela med mig av mina tankar, är det någon som håller med mig?


bild tagen från google

veckans fråga



 

 

Antingen eller?


Free survey


Dressyr tävling

 

 

 


Hahaha! mmm..
Framridningen var han fin faktiskt, jobbade på bra frammåt.

I ridhuset hittade han dem fruktansvärt ökända och farliga snö högarna. Något helt obeskrivligt otäckt.
Så, ja han kastade sig, stannade osv så vi fick ett mycket orytmiskt program med blandade 8:or och 3:or.
Slutade på 164p? och runt 57% ?
Japp haha så så bra gick det. Dock är jag mycket stolt över mig själv att jag inte blev tok förbannad utan bara fortsatte att lotsa runt psykot :P
Rätt bra ridet i travprogrammet också, jag tänkte verkligen på tempot, att det inte skall bli för överilat.

Slutade med att vi placerade oss som 2a och fick en blå rosett hem- dåligt otippat?
Lägger ej upp videon då det ger mig dålig energi att se honom kasta sig haha, inget vi behöver mer av direkt.
Grattis till ewan föresten som startade sin första klubbdressyr och vann!!




Här ställde jag om mig totalt, hade inga förväntningar eller så, just pågrund av hur förra klassen var.
Fin denna framridning också så red inte så mycket, haha man ska inte pressa gränserna.

Fick till ett fint travprogram denna gång, riktigt nöjd med det! Tänkte ännu en gång på tempot, att inte rida för fort. Fick en fin ryggning också på köpet, eller a den var rak med rätt antal steg iallafall.
Galoppen var mycket spändare, han kastade sig och bröt av en gång, tur var att det var vid en mellan punkt i programmet efter volten och innan förvända, så det gjorde inte så mycket. Gick bra i båda förvända, spänd så klart menmen.

Nöjd med han denna ritt, vi red på 241p och runt 63%, VINST.
Just för att jag följde min plan och fortsatte med kallt huvud även fast han ballade ur idag, samt tänkte på tempot i trav programmet. Klapp på axeln till sariih.






11 saker du kanske inte visste om mig



-Jag blir allergisk mot ringsingnaler efter ett tag, om min gamla ringsingnal spelas på radion tex. Jag typ kastar mig fram för att stänga av. Samma sak med väcknings signal. UUUUach...


-Vid tävling så hör jag knappt om domaren säger var så god och rid. Jag är helt enkelt i min egen bubbla när jag tävlar. Jag kliver in i den och försöker prestera. Dock har jag blivit mycket bättre på att lyssna.



-Jag tycker att dressyrprogram blir roligare att titta på om det är bra musik till. Det höjer det hela.



-Jag tror att smokey tycker om att tävla, han försöker nästan alltid sitt bästa, ja om han inte ser att spökkomittén har återträff någonstans vill säga..:P



-Jag är mycket bättre på att putsa och fixa hästarnas saker än mina egna..



Jag tycker att stockholmscupen är ett utmärkt sätt att se hur man ligger till i ridningen. En gratis check alltså.



-Min favorit utrustning är schabrak och skydd. Har även någon slags grej för olika förbyglar. haha!



-Min botten lista på stallsysslor så ligger fylla på halm helt klart högst. Skit tråkigt. Men det blir fint efteråt!



-Mitt favorit märke på hästprylar är helt klart John Whitaker. Han gör stilrena grejer.



-Jag tycker att hästmänniskor är intressanta. Man kan alltid lära sig någonting nytt av varenda person man träffar, eftersom att alla har olika bakgrund och åsikter.



-Jag blir inte nöjd på % under 60.



En förebild



Lousie Nathorst ( Lussan )




 

Lättheten, flytet, följsamheten och glädjen. En förebild genom tiderna.

 


Stockholmscupen



Bortamatch mot Täby idag, i stoooooora ridhuset!
Vi vann! så jävla nice, den vinsten satt riktigt bra.


Jag red en häst som direkt blev kallad för ösregnet eftersom att den var lång som ett ösregn. Sen gick den ju typ mer bakåt än frammåt och var stel som en planka, men det är ju en annan sak hehe.
Red på 164p, wiiihoo haha! Inte värdens pang ritt direkt, men hade inte mer än en miss iallafall, då den drog 2 bockar sista ökade galoppen. Ser det som positivt att den gjorde det istället för att stanna då den hade noll bensin kvar typ.

Menmen, red på över 20p mer än hemma ryttaren, så det ska man väll se som positivt?


VINST VINST VINST!

aw!



 

 


Tagg inför helgen

 

 

 

 


Vissa hade inga problem i snöstormen






hästrasers ursprung




Hollänsk spännis

Den hollänska spännisen kommer fram om somrarna och visar sina ny polerade muskler. Den brukar också vara mycket populära vid idrottssammanhang. Vissa tror att den hollänska spännisen är trög, men det är snarare tvärt om. Den är otroligt känslig, mest pågrund av alla timmar den har varit på gymmet- den har inte varit på så många andra ställen.
På vintrarna är den hollänska spännisen mest inomhus, gymmar och käkar mycket proteinrik mat för att bli ännu större till kommande säsong. Har du tur så kanske du kan få en skymt av den när den är påväg till ica eller kankse till ett shoppingcenter.






Den bortskämda asiaten

Den bortskämda asiaten är helt klart pappas flicka, den blinkar med sina stora svarta ögon och vips så får den precis vad den vill ha. Den bortskämda asiaten är oftast lite lönnfet, som den döljer med sina kurviga former så som högt buren svans och huvud, lite inåt bucklad konstig nosrygg, samt de obligatoriska pinnsmala benen.
Den tycker om långa strand promenader och manikyr, speciellt med olika nagelack. Något den bortskämda asiaten inte gillar är ovårdat hår. Ser den någon med äkligt ovårdat hår, kanske den finska punkaren, så trycker den sina små små öron mot sin nacke och ser lite lömsk ut.
Den bortskämda asiaten hittar man oftast i sovställning invid en ek, med magen som största kropsdel.





Den skånska joggaren

Den skånska joggaren känner man igen på dens märkliga jogging stil, den licksom rör alla sina kroppsdelar jätte fort men kommer nästan ingenstans. Vi ser även dem smaklöst utvalda kläderna, samt försök till matchning. Fet diss om ni frågar mig.
Den skånska joggaren har mycket märkliga vanor, när som helst på dygnet/årstiden kan man se den komma joggandes. Den har alltså ingen viloperiod i sitt motionerande, vissa säger till och med att den aldrig stannar.
Den skånska joggaren gillar gott underlag, snabb mat och klyftiga tjejer.


Dressyrträning med smocken



Idag blåste och stormade som attan!
Hela tältduken lät något oroväckande, till och med jag blev rädd. Var alltså inställd på en typisk noll kontakt med smokey träning, men han tog det med ro faktiskt, skötte sig mycket bra även fast det var storm, lite väl spänd och spjärning i galopp arbetet på slutet, men det brukar han vara när det är sol också så det spelar igentligen ingen roll.

Framridningen gick bra, hittade takten fort. Blev lite irriterad att han inte tog skänkeln inbland och glider då ut/ tränger innåt. Vi red programdelar, mycket bra träning tycker jag. Mycket på medellinjen, det gör vi bra, om han är framme till handen vill säga. Sen lite ökningar, fin där med. Ökad skritt var han jätte duktig på idag. Ja och sen den spända galoppen hehe. Vänster varv är vårat skit varv kan man ju lungt säga.
Menmen, bara bra att jag vet vad som behöver tränas på, blir lättare när man vet exakt.

Nej, en bra träning idag!




På beställning

RAKT TRÄNSBETT
Fördelar:
Bettet ligger ganska stilla i hästens mun, stabilt, okompicerat och därmed "förlåtande" mot ryttaren. Med ett rakt bett är det inte lika "kinkigt" med längden. Ylva menar att veterinärer ser minst bettrelaterade skador i munnen på hästar med raka bett. Antagligen för att bettet är rakt då hästen inte kan ta bettet mellan tänderna lika lätt och tugga på det.
Nackdelar: Är man van med delade bett  kan det uppfattas som svårare. Det ger en annan känsla och kan ibladn upplevas som stumt av många ryttare. Dessutom måste man lära sig att ge efter på yttertygeln när man tar i innertygeln.


TREDELAT TRÄNSBETT
Fördelar:
Många ryttare upplever ett ledat bett som trevligare att rida på än ett rakt. Om det tredelade bettet ligger väl tillpassat i hästens mun så är det nästan lika bra som ett rakt ur skadesynpunkt. Bettet lägger sig mjukt över tungan, bättre än tvådelat.
Nackdelar: Ett ledat bett kräver nogrannare tillpassning än ett rakt. Det finns flera olika utformningar av mellandel och vissa av dem kan tyvärr skada tungan. Mellandelen får varken vara för lång eller för kort. Är den för kort blir bettet som ett tvådelat med nötknäppareffekt och är den för lång kan mittleden hamna i mungipan och nypas. Ylva säger att de flesta hästar verkar trivas mest med en äggformad mittdeln.


RAK PELHAMSTÅNG
Fördelar:
Om hästen är stark vid t.ex. hoppning kan det vara bättre att byta till ett bett med bättre genomslag, men som fortfarande är snällt, än att slita och dra. Den klassiska pelhamstången är då ett bra alternativ, stången bör vara odelad och utan port!
Nackdelar: Stångens hävstångseffekt gör att den ger mer utväxling än ett vanligt, rakt bett. Därför ställer stången större krav på ryttarens hand och förmåga till eftergift. Rid alltid med skumrem.


30 dagars listan


Dag 21- Ett annat ögonblick


Ett ögonblick som jag aldrig kommer att glömma är när jag tog farväl av suede.
Åkte dit på kvällen innan hon skulle tas bort, tog med mig en fet påse morötter.
Hon fick äta så mycket hon ville och tårarna bara rann. Men det var skönt, inga ord eller något annat.
Jag fick bara se henne lycklig en sista gång.


onsdags träning

Leo Liten har skött sig mycket bra, helt sjukt roligt att rida honom just nu!

Mjuk i munnen, endast stundtals som han blir stark när han inte riktigt tar skänkeln. Idag travade vi mycket och tog ned tempot några hack, men som sagt fin fin!

 

Red Neo i onsdagsgruppen igen, idag var det lite mer att rida igenom än förra veckan.

Han förstår rätt fort också när det är galopp i övningarna och var och blir lite taggad av det. Men, flera gånger väntade han jätte fint så skam den som ger sig.

Annars ett bra pass överlag, jobbade på fint genom kroppen och behöll formen. Jag satt även bra på honom idag, utan att flyga genom tältduken.

 


Haha!


veckans tjurigaste mocksällskap??


Stockholmscupen


Stockholmsdistriktets lektionshästcup är en utbytestävling i dressyr mellan klubbar i distriktet med anknytning till ridskolor, som är medlemmar i Stockholms Läns Ridsportförbund. Cuperna startar på hösten och avslutas med finaler följande vår. Finalerna rids på neutral plats och under lite festligare former.

Tävlingen är uppdelad i lottade grupper. Lagen möts två gånger, en gång borta och en gång hemma. Tävlingen ger lektionsryttare en chans att få komma ut och tävla på varandras ridskolor på deras ridskolehästar.

 

2p ges ut till det segrande laget, vid lika poäng ges 1 poäng vardera ut. Lag med flest antal poäng i varje grupp går vidare till final och rider om att bli 1a 2a eller 3dje bästa ridskolan i dressyr i sthlmslän 2010/2011.

 

 

 

 

 


Gnägg

 


-Tillåter ni att jag klapper er häst?
-Visst, jag har förbandslådan i sadelkammaren!

 


veckans fråga



Vad tävlar du i?



Free web polls


Snart kommer mitt nya skal :)



 

:)<3


Måndagen


Efter praktiken igår så åkte jag till Nitra och longerade i 40 min.
Riktigt fin och lydig från start! Inga bocksprång eller annat påhitt, utan gick med avslappnad överlinje och tuggade förnöjt på bettet, härligt att se henne slå sig till ro. Hon mår verkligen bra av att röra sig ordentligt. Längtar till snön smälter så vi kan rida mer.



Har även anmält mig till LBn på söndag, så det blir LB,LA. Hehe, mestadels för att vi totalsuger på det där programmet. Verkligen TOTAL SUGER.
Han tittar på allt och letar fel på varenda planka och jag rider hur fort som helst så att han inte ska hinna med att hitta på något rackartyg.

Nej, på söndag så ska jag rida lugnt, försöka att få upp nosen på honom på andra sätt och bara andas genom programmet. LAn ska jag försöka få till schyssta längningar och skänkelvikningar tror jag. Det gäller att ha små mål för att inte bli besviken, och lyckas man inte så är det inte mer med det, det kommer fler tävlingar.

Men det ska bli kul att tävla honom två klasser, brukar inte göra det annat än i hoppningen så vi får se hur det går :)


Hästens bön





Fodra och vattna mig väl
VAr vänlig mot mig
Ryck ej i tygeln eller tömmen

Slå mig ej om jag inte förtjänar det

Ge mig ej för tung last

Sko mig väl

Skydda mig om sommaren mot solhettan

Skydda mig om vintern mot kalla betsel

Och lägg täcket på min rygg

Smek mig någon gång

Jag bär dig, jag drar dig,
jag lever endast för dig

Du vet att jag ej kan tala om min nöd, men

Gud skall belöna dig

Till sist, då mina krafter tagit slut, tag mitt liv

på minst plågsamma sätt


Coola ridbyxor



Hiss

 



Otroligt vacker

 

 

 

 


Söndags bestyr


Godmorgon hästfolk, Idag har jag en välförtjänt stallfri dag, ska umgås med Lajon och shoppa lite.
Hoppas ni får en fin dag allihopa.
Kram. S

Lite försenad


 

-I Sverige sätts bokstäverna "ox" efter renrasiga arabersn namn

-Människan måste lära sig går, hästen går av naturen"- Alessandro Alvesi

-En häst tunntarm kan vara 23 meter lång!

-Mula är en avkomma efter en åsnehingst och ett häststo.

-Hästens hull ska vara i det skick att man kan känna revbenen men inte se dem.

-En normal häst ska äta 2 kg grovfoder/100 kg kroppsvikt.


En förebild


Kristian von krusenstierna





 

 

 

 


30 dagars listan



Dag 20- Den här månaden



Den här månaden har flytit på fort, det har varit kallt och massor med snö.
Jag har ridit mycket, Har blivit medryttare på Nitra, vilket är jätte roligt.
Suede har tagits bort.
Jag har fått en ny tv, köpt en ny mobil, så här blir det mer bilder :)
Jag har haft riktigt bra träningar i onsdagsgruppen.
Jag har hållit i min första lektion själv på ridskolan.
Jag har hållit i min första uppvärmning i en vanlig grupp.
Jag har känt att det är ridlärare jag vill bli.
Jag har känt mig tacksam mot min praktik och vad jag har fått göra.



Idag har det varit en riktigt skit dag hittils!! haha :P




Har ramlat 3 gånger på den förbannade skit isen, och ridningen gick käpp rätt åt helvette. YEY på den här dagen!
Nu ska jag tröstduscha och träffa pappi och hoppas att lördagen försvinner lika fort som den kom.


Hur går eran skitlördag?





<3

 




Hästrasers ursprung


Helt klart en tysk turist.

Du kan känna igen den tyska turisten med sin obligatoriska midjeväska.
Den tyska turisten är även ökänd för sin gräsliga smak på kläder och skor.
Även den otroligt fula frisyren gör sin del av bilden, tyskar har alltid ful frisyr.
Här är han helt klart fullt redo att hiva upp fågelskådar boken och en kikare ur väskan, det ser ju jag det.





Fransk topmodell

Detta är typexemplet på en franskmodell, vi ser ju såklart dem obligatoriska långa, pinnsmala benen som den knappt har kontroll på, förutom på catwalken förståss.
Huvudet bärs högt, för att visa att just den hä modellen har dem snyggaste kläderna, allt för att sälja förstår ni. Det spelar ingen roll om modellen är på ica eller som här, ute på catwalken, alltid bärs huvudet högt.
Vi kan även se på bild en av modellens anställda, i detta fall viktväktaren. Viktväktaren har koll på modellens måltider och har en piska som extra uppmaning, om modellen någongång skulle våga ta ned sig högt burna huvud och kanske äta något. Man kan även se att modellen har ett långt vackert hår, perfekt när fläkten är på på catwalken, då den fladdrar efter modellen som cape. Denna dag bär modellen et utsökt halsband av märket gucci. Hon har även hängslen i finaste läder. Lite väl lättklätt kanske men vad gör man inte när man är modell?



Finsk punkare.

Finsk punkare kan du känna igen lätt, spik-håret. Spik-håret är obligatorisk del som punkare, alla punkare känner igen varandra på spik-håret. Spik-håret kan vara i olika färger men den mest mode intriktade punkaren väljer ju helt klart svart och vitt. möjligen en form av beige.
Punkare är oftast lite lönnfeta, gillar skogspromenader, och helt klart mat.
Den finska punkaren utger sig för att vara coolare än vad den är då den hela tiden viftar och slänger med sin enorma lugg, mestadels för att få kontakt med kvinnor. Punkare lyssnar även mycket på musik, därav den otroligt breda ryggen där den brukar lägga sina högtalare så att alla kan få höra.





Men ärligt



 

 


Snabb update

 



Leo
satte jag lite mer press på idag, tog upp honom i formen stundtals, och krävde lite mer allmänt under passet.
Tycker att han skötte sig fint.

Var hos Nitra, plockade fram longeringsgjorden och körde med den i 40 min. Hon behövde det verkligen, travade på där och blev till slut riktigt fin! Hon har så mycket energi i kroppen så det behöver komma ut någonstans, då är longering utmärkt. Skötte sig jätte bra lilla skruttan :)





En bildbomb från gamla mobilen


Detta är Alltså Nitra



Världens finaste!



Från igår, jag och LeoLiten, Åsa och Gidde



Tömkörning med cliffibusen!



Från hemma regionalen, vi red på 62% där, det gick inte så bra hehe. Men han är ju fin iallafall.



Cherona står och laddar för fullt här..



Leo Liten!! :)




Film från träningen


 

 


<3



 

 


30 dagars listan



Dag 19- Detta ångrar jag


Jag ångrar nog att jag inte tjatade mer på mina föräldrar om egen ponny. Lite tufft var det att se alla andra i ens bekantskapskrets bli tilldelade den ena ponnyn efter den andra. Till slut var det bara jag kvar på ridskolan från gänget som jag växte upp med. Det var lite lame tyckte jag.



Full fart denna torsdag





Nitra på morgonen


Hon använde energin åt helt fel saker idag, testade mig mycket.
Blev mestadels skritt i 30 min. men men skam den som ger sig. Jag tippar på att hon har mycket energi i kroppen och behöver ridas mer.


Leo
Guldstjärna som vanligt på honom!
Red lite lätt i båda varven bara, pigg och glad!



Red Smokey i min special, dressyr

Fin idag! Riktigt nyttigt pass med måånga övergångar, perfekt, precis det vi behöver träna på, samt så blir han fin och bärig av sånna övningar. Så det var kul :)
Jobbade på med att få till takten och steglängden, även i slutorna, där han gärna skyfflar uppåt istället för att ta för sig.
Jag gled ut något obeskrivligt åt höger idag, eller jag, sadeln gjorde det. Lite dåligt spänd kanske.
Galoppen är jag jätte nöjd med! Kom ihop bra och väntade, lätt i handen och rullade på mest på vikthjälper och skänkeln, precis som det skall vara. Riktigt nöjd med honom!

Så himla kul med sånna här pass, det verkligen lyfter vardagen något obeskrivligt!

Fick mycket på film idag, så sen kommer filmbomben.

En annan god nyhet är att jag har en ny mobil nu, så snart blir det med vardagsbilder i bloggen, tumme upp!


Du vet att du är en hästmänniska när...



...du drar en 50 000 kronors hästtransport med en 5 000 kronors bil
...du allvarligt överväger att byta din två år gamla bil mot en tio år gammal rostig men fyrhjulsdriven bil
...dina vänner frågar inte längre om du kan träffa dem på helgerna, för de vet att du kommer att säga -- "Nej, jag kan inte, jag ska rida"
...du betraktar en fin golfbana som slöseri med bra betesmark
...din häst får nya skor oftare än du
...när din pojkvän klagar på att du älskar hästen mer än vad du älskar honom och du säger "...Och?"
...du blir hysterisk av människohår i tvättfatet, men bryr dej inte om hästhår i tvättmaskinen, på dina kläder, i din mat osv.
...du säger "whoa" till hunden 
...din mamma, som inte har några barnbarn, får vykort adresserade till mormor med hälsningar från hästen
...din skatteåterbäring är reserverad för en ny sadel, inte för en familjesemester
...din hästs man och svans får bättre vård än ditt hår (och det syns) 
...du har övervägt att flytta till stallet eftersom det är mer välstädat än huset 
...din häst förefaller vara rätt person att tala med om dina problem  
...du har fler bilder på dina hästar på kontoret än på din familj 
...normal middagstid hemma hos dej är kl. 8 på kvällen 
...du passar hellre din väns sjuka häst än hennes barn
...du bantar, inte för att bli snyggare, utan för att rida bättre 
...varje gång du far till stallet så tar det tre timmar och du fattar inte vart tiden tog vägen 
...det första vårtecknet är inte att se en fågel, utan att se en fluga 
...du lever på existensminimum, men får ändå på något konstigt vis ihop pengar till veterinärräkningen på 2 000 kronor


Gnägg!




Två hästar står och snackar: - Min ryttare blev jättearg på mig i dag, klagade den ena, jag förstår inte varför!
Hon sa att hon ville flyga högt över nästa hinder och då tvärstannade jag och lät henne göra det..



Smaken är som baken..

 

 

 


Onsdagens träning


Idag har det varit full fart gott folk!




Red Cherona på lunchen.

Lite basic, rullade bland annat på i galopp över en bom, det tyckte hon var kul lilla skruttan.
Hon blir verkligen bättre av att bara rulla igång själv ett tag, då blir hon bättre i kroppen.
Jag tänkte mestadels på min sits, och att hjälpa henne med avstånd. Vi körde även lite travarbete med många snett igenom, att något så enkelt kan vara så svårt? haha. Hon blev fin iallafall så det var kul.




Red Leo i en halvtimma.

Även här mest check av att gas och broms fungerade i alla gångarter.
Leo får helt klart dagens guldstjärna, GUD VAD FIN HAN VAR IDAG!!
Bärig och tänkte frammåt hela tiden, inte ett enda protesthopp eller att han föll isär eller liknande, verkligen jätte roligt!



Red Neo på min onsdagslektion för Åsa, dressyr

Idag gick det bra från start faktiskt. Jag red väldigt konsikvent med mycket ben fram till handen. Lät han inte smita undan genom att skjuta ut höger bogen, jobbade igenom vänster sidan och accepterandet av vänster skänkel. Resultatet av mitt slit i framridningen blev verkligen kanon! Riktigt kul var det att rida, Vi jobbade med galoppfattningar, övergångar och slutor.
Fattningarna var bra, han går lite i förväg själv bara när han vet vad han skall göra, men det gör inte så mycket haha bara kul med engagemang! Övergångarna blev faktiskt riktigt fina. slutorna med.
Åsa var också nöjd med oss och tyckte att det såg riktigt bra ut så det är kul.
Känns riktigt bra att jag verkligen har hittat hur man skall rida den här hästen, då han är så otroligt svårriden.

Tumme upp för den här dagen!


Leo Liten


Mån och Tis så har LeoLiten varit jätte duktig!

Piggare tisdag faktiskt. Han har verkligen blivit en trevlig individ, efter en uppfostringskurs på 2 månader hehe.
Haha i början sparkade han bland annat ned pallen man skulle upp på, puttade ned en, backade, travade iväg, bet en i stallgången, vände rumpan till när man skulle hämta honom i boxen haha ja allt möjligt. Men allt detta var ju osäkerhet, nu är han riktigt go.

Blir skönt för honom när han väl kan börja gå lektion igen, han har så mycket energi i kroppen.


kloka ord


 

 


Nu har jag kommit fram till..

 

Långsiktiga mål för VT10

-Höger handen skall komma till rätta oavsett övning/häst
-Få smokey att ta förhållningar i hoppningen på rätt sätt
-Få en bättre grund sits, stabilare i bål och rygg
-Avstånd och höjd skall inte vara något bekymmer på minst 4 hästar.
- Övergångarna skall ha förbättrats




Kortsiktiga mål för VT10

- Rida på över 60% på tävlingar
- Rida fram ett flyt på hopptävlingar
- Tänka på att vinkla om höger handen
- Rida konsikvent i varje övergång för att få en förändring
- Dra ned tempot i traven några hack på tävling
- Lita mer på hästen.
-Filma mer på träning för att kunna se vad som ska förbättras


Morgon babbel


Fick vända igår när jag var påväg till nitra, då hon hade tappat en sko :P så det var bara att åka hem igen.



Annars så rider jag Leo varje dag, det går rätt bra han börjar bli fin faktiskt. Han är ju fortfarande väldigt seg för hjälperna men nu lyssnar han iallafall, det gjorde han inte i början. Vi fokar mest på att han ska hålla igång och att bakbenen är med hela tiden, samt att han är eftergiven i båda varven, vilket ibland är lättare sagt än gjort..
Men det är roligt att rida honom, han är verkligen svår. Som det här med att han har svårt för att fatta rätt galopp i höger varv, det är helt borta. Han är så glad att få galoppera så han vet typ inte vad han heter :) haha


Idag ska jag till praktiken vid 9, det var någon allaktivitetsdag så det kommer massa barn från en skola som ska rida. Vi får se hur det går :)


Ikväll ska jag till Lajon och utforska köket. Undrar vad det blir för mat


RSS 2.0