Min




:)




Du och jag




Det bästa jag vet







Måndag


Red igen för ak, hoppade lite på smokey.
Han var väldigt piggelin, märktes att han vilat och lekt rövare i några dagar när det har blåst. Han får ju lite idéer då om att man inte kan gå först eller i närheten av vissa hörn. Men efter bestämd övertalning kunde jag rida vart och hur jag ville. 
Såklart väldigt spänd och överdrev alla rörelser till en början men det är bara att rulla på med stilla hand varv på varv och tänka framåt så släppte det.
Efter galopp och lite ökningar ett par varv hade han sprungit ur sig det värsta.
Själva hoppningen gick helt okej, hästen var glad och köttade distanser haha.
Blir mest gymnastik i dem grupperna men det var kul endå.
Det är ju vi det ska vara.


Livet är vackert


Och jag är frisk och stark. Jag är tacksam för att mitt liv breder ut sig med en oändlig kraft. Jag njuter av fartvinden jag själv har skapat.
Och självklart ska jag få in en häst med.

Nästa vecka blir det 2 ridpass, fett med fett !

Hemma




För du är ju min favorit






Min fina




Torsdag

Träning med smokey i specialen.
Han var lite pigg bakom örat idag, sådär när han har lite egna idéer om vad som är läskigt och speciella ställen på banan som är ok att fly ifrån lite när man känner fört.
Gasade igenom det mesta och fick till en trevlig takt i traven med stora steg. Sen blev han dö rädd för läktarn och sen släppte det, frustar typ 2 varv i sträck och sen kunde vi jobba ordentligt.
Han var rätt medgörlig och framme framtill idag så jag kunde ganska tidigt börja plocka ihop honom och få upp nacken.
Övningarna gick riktigt bra idag, kämpade på med hög front. Galoppen var trevlig, kunde fortsätta med att samla för skänkeln och det gör han glatt. Behöver knappt ta i tyglarna längre, super kul.

Sen blev han ju också väldigt väldigt trött av att gå så bra, så i slutet skönk kvalitén och han blev mer tungriden. Men det är förståeligt, det är inget han gör med avsikt. Så jag varierade slutet med att rida på mer framåt i lättare sits och att samla (eftersom samlingen är det som suger musten ur bakkärran) han var glad och nöjd med dealen.

Hade genomgående en fin känsla. Älskar den här fläckiga lilla hästen.






Så jävla ren




Smokey på pricken




Fredag morgon

Red igen när jag kunde denna vecka så det blev fredag upp med tuppen innan Avicii. Fick rida greven. Först hade jag helt fel bettring så då gick det inte så bra, han var alldeles för stark. Vi tog ner tyglarna ett hål och då gick han som vanligt (man kan rida lite mjukare iallafall) 
Tycker att traven blev trevlig bitvis. Galoppen var lite svårare att få rund utan att tappa takt.
Skolorna gör han ju jätte lätt men känslan i handen kunde vara bättre, skulle vilja lätta mer utan att riskera katapult effekt direkt.
Ak tyckte att jag passade fint på honom och att han som sagt gör skolorna otroligt bra. Min höger hand kör ju typ yolo när han blir sådär svin stark och hänger sig, haha det är som att klicka på en knapp så vrids handleden om.

Söta trevliga greven.




Morn




RSS 2.0