en liten bild av en bild




Anmäld

Sådär, nu har jag fått arslet ur vagnen och anmält oss till regionalen.
Hamnade som andra reserv, så vi får se om vi kommer med.
 
 
 

tävlingen

  smokey gick en klass innan så han var lite matt och trött när jag knoppade om honom och fixade.
 
red fram som vanligt, inga större krussiduller än att han ska fram till handen och gå att svänga. gjorde några ryggningar med bara två steg, direkt när han gjorde rätt fick han belöning i att gå framåt.
det enda jag ville åt var att han förstod mig och var positiv. rätt antal steg osv kan man dalta på träning.
jag kände mig klar ganska snabbt efter mina tempoväxlingar. han var ju som sagt redan lite loj så ville inte trötta ut honom, därav många pauser.
i programet sen blev han väldigt matt och inte alls framme till handen. fick driva ihjäl mig stundtals för att behålla honom i la-formen. i och med att han inte var igenom kom ju också missarna, galoppinslag i travlängningen och lite raka vänstervolter. haha han satt väldigt fast åt vänster.men, allt har ju såklart att göra med att han inte trampade på för egen maskin, inte mycket att göra åt för dagen.
jag kan ju inte springa åt oss båda och hade jag drivit mer hade jag nog fått kramp och ramlat av.
för att reda ut det som var bra så red jag noggrant och satsade bra i mellangångarterna. han gjorde en lydig ryggning som han fick en 8a för så min framridningsteknik lönade sig.jag tänkte på att rida honom rak i båda förvända och fick då 7or.
vi slutade på 66,8% och det är det högsta vi ridit på i la:1an.
jag hade inte alls den feelingen, trodde vi skulle få 60-61% kanske med tanke på hur matt han var.
men Sofia är bra att tävla för, hon är hård men ser också samma sak som jag känner, hon såg tex. att jag fick rida på Fett mycket för att få fram honom. därför är det helt rätt att jag fick lägre poäng på framåtbjudningen och formen.haha jag hade personligen gett honom svaga 2or på båda punkterna. inte ska man väl behöva släpa runt honom?
det är endå kul att vi höjer vår nivå, nästan 67% igår och då kändes det segt som i ett träsk. men jag klandrar honom inte, han har ju blivit van att bara gå en klass nu.fina smokey.
i slutet av dagen är vi alltid kompisar oavsett hur mycket träsk vi har sprungit i. <3
bilder kommer
 
 

tråkig feeling med extra poäng




imorn

imorgon har vi dressyrtävling på schemat.
jag ska tänka på att inte rida för fort.
att plocka fram lite mer gång.
att det ska vara enkelt.
jag ska rida noggrant.
och tänka på att jag ska visa upp honom med energi.

smokey borde tänka på att slappna av lite och att vara lydig :)



En smokey

Hoppning i specialen
 
Vi red fram som vanligt lite basic, bara rulla på och få igång hästarna.
Smokey var lite spänd till och från men framförallt lite käftig eller vad man ska säga.
När jag skulle göra en övergång ned från galopp till trav så slog han sig ur handen och satte av i släng trav, haha helt från nowhere. Fick göra om den övergången ett flertal gånger och verkligen överdriva för att få till det.
 
Sen var han även lite svårsvängd tycker jag, yttersidan var inte riktigt på plats och han tjaffsade mot innertygeln en del. Tempomässigt var han fin, kom upp i stora galoppsprång väldigt fort :)
 
Till en början i traven hade han lite svårt för att komma fram, han gick och kröp ihop halsen framtill, så jag fick vänta ut honom lite med väldigt mjuk kontakt och mycket ben. Det blev bra efter ett tag men man känner att han inte är van att gå korrekt.
 
Vi hoppade fram över ett hinder vid x, red på en 8a. Kom rätt alla gånger faktiskt, men han började inte byta över förens i slutet. Hoppade lite kantigt i början, han är lite sån när han inte får gå på fart först :P
Men det blev som sagt bättre.
 
Sen hade vi byggt upp en serie som vi tog oss över gång på gång och höjde allt eftersom.
Här kände jag stor skillnad på en punkt. Jag kom lite trångt in många gånger och fick då trycka på först, för att sen ta tillbaka på 2 språng. I vanliga fall när jag tar i honom sådär brukar han riva 9 av 10 gånger, men inte en enda gång nu, han tog i genom ryggen och väntade på mig när jag bad honom. Riktigt duktig alla gånger!
 
Vi hoppade även fram på en båge där han hoppade klockers, genade något men annars fin.
 
Vi hoppade bana på 1m med allt blandad, det kändes lätt och han hoppade riktigt bra.
Jag red lite dåligt på det låga x hindret, kom lite fort ur svängen. Där hade jag kunnat samla mer och få honom att trumma på mer på bakbenen. Det ska vi tänka på till nästa gång.
 
Smokey <3
 

Onsdag

Red på Faro i onsdagsgruppen.
 
Han var lite sur faktiskt redan när jag gjorde i ordning honom, och det höll i sig och slutade i en väldigt pessimistisk inställning när jag satt upp haha. Fick redan från början bli lite tokig på honom så att han tog skänkeln.
Man blir ju galen till slut när man har lagt till skänkeln 3 gånger med olika tryck och sedan spöt, utan någon reaktion utan bakåt strukna öron. Han ville lixom gå där i sitt tempo och tyckte att det var nice.
 
När vi red fram travade han på fint fram av sig själv, han segnade ihop när jag ville ha honom rundare, och slutade igen att svara för skänkeln. Det återkom under hela uppvärmningen så jag fick som sagt bli lite galen på honom, ta upp huvet och gasa på innanför spåret så att det hände något. Sen kvicknade han till lagom till övningarna.
 
Vi red lite skänkelvikningar, både i trav och galopp, i höger varv var det riktigt bra! fin balans och rytm, hade inga problem alls att öka eller minska tvärningen. I vänster varv var det knappt att det gick. Han är ju så himla sned, i vänster varv tappar han till och med takten när man kräver sånt där. Speciellt i galoppen, han slår lätt om osv.
Men vi kämpade på, till slut gick han endå åt sidan i en hyffsad trav.
 
Annars så var det här första gången jag kände att vi var för många. Vår grupp brukar annars vara bra scyncade med varandra, men jag fick fan inte ögonkontakt en enda gång, folk höll sig inte till övningen och travade där vi skulle galoppera osv. så jag fick väl kanske 2 avbrott per varv och på faro så tappar man flytet något brutalt. Varje sånt där onödigt avbrott slår han sig fri och blir missnöjd. Det tar ett tag att få fram honom till handen igen så det var synd.
 
Man blir ju lite irriterad, det var inte direkt några super svåra vägar vi red. Riktigt trist.
 
Men, Faro var helt okej i slutet, han piggade på sig lite.
Det roliga är att när han är såhär motig så blir det direkt mycket svårare att få honom lång och rund i formen, allt hänger ju på bakbenen som sagt.
 
 

Ibland saknar jag det enkla i livet


att få till känslan

 
Det är vad mina tävlingar handlar om. Att få till känslan, att få en fin galoppfattning. Inte för att samla poäng. Om känslan är urkass och man endå får en 7a eller 8a så är den inte värd det i mina ögon. Man känner sig märkligt bedömd på något vis.
Att trava upp på medellinjen i balans, att känna hur smokey vill frammåt med spetsade öron, för att han vet vad det handlar om, bara den känslan är värd tusentals 10or. Sen att jag får en 6a för att vi är på sidan om medellinjen eller att han är mot handen i övergången till halten, det rör mig inte. Självklart vet jag att det behövs övas på, och att få det på papper är verkligen perfekt, men känslan är viktigare tycker jag.
 
Jag skriver ofta att han känns seg och att det inte känns på topp vissa tävlingar, då kan han endå springa in en vinst för att det ser bra ut. Men det är samma sak, för mig är det mer en förlust eftersom att känslan inte var rolig.
Det kan handla om så lita som att han inte vill framåt om jag lättar, att han är avtrubbad eller tokspänd.
 
Jag rider hellre tusen program med ur usla poäng men bra känsla än tvärtom.
Vinster och förluster är inte grejen, jag skulle gärna rida clearround dressyrer.
Låt oss säga att man kanske får en rosett om man ligger på över 65% i LA:2
Det vore ju skit kul att rida mot och träna för. Och det är även lite så jag rider, försöker samla in ett poäng extra här och var, att alltid förbättra känslan och timingen.
Jag vill att han ska trivas inne på banan, känna sig duktig så att han kan visa upp hur snygg och duktig han är för domaren.
 
Var bara tvungen att posta detta i en värld full med prisgalna storbloggare.
 
 

12 dagar




dressyr på schemat


smokey i specialen.
han kändes ganska pigg i framridningen, pinnade glatt på. i galoppen tänkte jag mycket fram till handen så att han tar i med Sina fina bakben. det är sällan jag tar mycket i honom när jag rider fram, han går som sagt bättre på små hjälper.

när jag sen plockade ihop honom blev han lite på, vissa skulle kanske uppfatta det som stark men det har enbart att göra med att jag inte är med tillräckligt med skänkeln.
så fort han tappar rygg och bakben blir han stark framtill och det är såklart endast brister i min ridning det hänger på. tål att tänkas på innan man börjar dra tillbaka.

vi fortsatte på förra veckans program övningar, det mesta Gör han simpelt och följer med bra. jag hade lite problem med övergångar nedåt efter mellangaloppen, där blir han mot hand och faller isär.
red ihop honom mer och mer, ökningen blev inte lika bra men övergången desto bättre. får nog hitta något mellanläge där.

annars så fick jag rida några ryggningar. där var jag noga med att berömma och rida fram när han svarade snabbt och var loss från handen. backade själv lite mer licksom. i värsta fall får jag ju känslan av att nästan dra honom bakåt, så det var ett framsteg. han är smart och kommer ihåg en hel del, han gillar att göra rätt och att få beröm :)

ett tag i galoppen fick jag en riktigt fin känsla, han var nöjd och tillbaka men jobbade endå bra fram till handen och jag kunde sitta stilla i balans och rida på små hjälper. det är när dem där glimtarna kommer fram som jag känner att det är det här ridningen går ut på. att få honom att dansa helt enkelt.

han är även i en bättre balans i vänstervarvet, det har förbättras avsevärt på bara ett år. sen var det nog skönt för honom att slippa pälsen för en stund.

sara hjärta smokey



morgon klippning






Morning

Imorgon blir det klippning av en viss smokey, han sätter så himla tät päls så han ser ut som en björn när han är klar.
Det blir nog bra, då är han hyffsat korthårig när tävlingarna drar igång för november. Mycket dressyr på schemat då, haha uä.
Nej men dressyr är ju kul men jag gillar att ha det varvat. I och med att sthlmscupen är igång nu så blir det tre dubbelt med dressyr, vi blir noggranna ryttare iallafall.
 
Har haft mycket i huvet nu på senaste, därav sämre uppdatering än vanligt.
Jobbet går bra, jag har fått lite mer grepp om hur det går till. Har några systembolag nu i veckan, skoj skoj.
Tror även att jag skötte mig bra i citygruppen då det har kommit in några vakanser där, super kul. Är verkligen glad för den chansen.
 
Har som sagt lite dåligt med inspo just nu till inläggen, men det kommer nog tillbaka, är ju som sagt inte den bloggaren som klämmer ut 7 halvdanna inlägg per dag. Kvalitet framför kvantitet right.
 
Hoppas ni får en fin onsdag, jag fick tyvärr en en gång prioritera jobb ikväll framför mitt onsdagspass i gruppen. Synd då jag tror att jag skulle få rida Farisen igen, fina faro han är skojig att rida :)
 
 

kom ihåg att

Ibland blir faktiskt jag också ledsen.
 
 
Valde mellan dessa passande bilder haha men båda var så fina så jag postar båda. enjoy the feeling.
 

Träning torsdag

Vi red fram som vanligt ganska lätt för att få igång hästarna. Han kändes bra framme från start, lång i halsen och travade på fint med stora steg. Jag kunde sitta väldigt stilla och lirka med ställning och tempoväxlingar. Han kom även tillbaka fint och fick lite schwung i steget bitvis. Det är kul när det startar bra.
 
Galoppen är ju alltid lite svårare, han satt som vanligt lite fast i vänstern men nyckeln är ju att rida loss det med skänkeln och inte handen. Han gick bra i galoppen och kom även loss bitvis i sin innersida.
 
När övningarna kom igång tog jag upp honom några snäpp till LA formen och satte lite mer tryck i gångarterna. Det är såklart jobbigt att rida honom så då det krävs en helt annan ridning av mig men han går ju tusen gånger bättre över ryggen. Vi travade på i diverse olika övningar med  massa vägar från dressyrprogram inblandat.
Detta gjorde han bra, följde med fint och tyckte att det var roligt.
 
Vi tränade några längningar och nu händer det faktiskt något. 3e gången började han sprätta lite mer och kom upp i fronten. I vanliga fall kan det ta upp mot 7 gånger så det är ju helt klart framsteg.
 
I galopparbetet red vi också programdelar, fattningar och volter. Han blir ju alltid något hög när man fattar galoppen så jag får kompensera med att lägga ned honom ett hack just innan. Han fattade lydigt och avslappnat.
I vänster 10m volter fastnade han i innertygeln första gången men sen blev det helt okej. Han har verkligen kommit mer loss i sin vänster sida, haha jag kunde ju inte ens komma in på dem volterna förut utan kamp.
 
Det var ett trevligt pass, jag kunde sitta med stilla hand och plocka ihop/fram honom när jag ville. Det är skönt att kunna rida på mindre hjälper imellanåt och spela mer på gången.
Fina hästen <3
 
coola outfiten idag!
 
 

dressage


ett bra pass idag
nu väntar sängen, det blir mer update imorgon. kram


jag givit dig allt och har ingenting kvar

för dig ska jag göra det tusen gånger om



Onsdag

Kunde som sagt rida min vanliga lektion, som var ett dressyrpass på Faro.
 
Jag har ju ridit faro en hel del och gillar honom, han är himla fin när han går framåt och man får nästan den trevligaste känslan i handen då han är så mjuk och känslig.
 
Han var bra framme redan från start och travade på mycket av sig själv. Det var bara ibland jag fick checka av gasen lite extra. När han är såpass vaken brukar han bli trevlig i sin form och väldigt stadig. Då blir har rolig att rida.
 
I galoppen är det lite svårare då han går fruktansvärt mycket på dubbla spår, i ena varvet skjuter han över en helt snett i sadeln, så man får sitta och rida öppna bitvis utan att göra det så han märker. Går man på honom för hårt säger han upp sig totalt, så man får lirka in den där ytterbogen i kroppen på honom då och då.
 
Vi tränade på lite övergångar och framdelsvändningar. Han gjorde det mesta bra, dock är det svårt att få honom att trampa mer centrerat, han är så lång i sin kropp så det är svårt att samla så mycket utan att han faller isär. Mycket ben och rygg på den hästen.
 
Det var ett trevligt pass, han är himla snygg när han går bra.
Jag tycker att det är kul att känna min egen utveckling också, första gångerna jag red honom tyckte jag inte alls att det var kul då jag inte klarade av honom. Iofs så var han betydligt svårare och  mindre trimmad då och tänkte mer uppåt. Men det känns iallafall bra att jag har lärt mig knapparna på en så pass svår häst.
 
Vickan och Faro
 
 

Helg!

Nu är det helg för mig, ledig ons och torsdag!
Passar kanon med träningarna som är, då kan jag rida båda :)
 
Jag har lyckats få lära på citygruppen i sthlm, otroligt roligt och fartfyllt arbete!

Mina träningar har ju tyvärr blivit lidande nu senaste veckorna, har i princip bara ridit specialen då jag har prioriterat jobb och lära. Blir ju så när man ska plöja ikea snart.
 

Jag hoppas ni har en trevlig onsdag, och ett stort grattis till världens bästa carlsson som idag fyller år!
 
 

film från i torsdags

 

&lt;3

För i slutet av dagen så är det du som betyder någonting.
 
 

torsdag

hoppning med smokey.
i framridningen kändes han fin framtill, det var lätt att rida på små hjälper och endå behålla honom rund och lång i halsen.
han var istället lite trött för skänkeln, inte riktigt framme.

vi gav oss i kast med att rida en båge med 3 små hinder. här ville Åsa att jag skulle fortsätta vårt jobb med att ha honom kvar på tygeln och att han trummar på lite.
haha vi gjorde övningen kanske 15 ggr i varje varv och jag fick fan inte till det en enda gång.
fruktansvärt svårt. han svarar inte tillbaka och tappar rygg. han drar också iväg ibland och svarar inte för skänkeln när vi ska samla.
helt ur ramen alltså, haha ramen brinner i en soptunna för oss :P

en sjukt nyttig övning men så galet svårt. smokey skulle verkligen behöva träna på det här varje dag.
men, han tog ju faktiskt i lite och hoppade runt över dem små hindrena, och det är ju faktiskt målet. synd att jag måste bråka så mycket med honom bara, man vill ju gärna att det skulle vara mer bekvämt.

hoppade fram på dem andra hindren, kom stort på det mesta då jag ångrade mig i anridningen. måste bli snabbare att bestämma mig i anridningar, inte minst för smokeys skull.

banan låg på 1m och Shit vad bra han hoppade! riktigt runt och avslappnat. väntade fint och var kvick framåt. han är så himla cool att rida när han går sådär, bara matar uppgift efter uppgift. riktigt nöjd med träningen.
han byter bra över alla hinder också när han hoppar runt.

jag kom trångt på ettan två gånger, måste som sagt bättra mig själv.

men, smokey är en kung. finast i världen<3


Vem är jag i stallet

Jag tror att jag är ganska trevlig i stallet. Jag mår bra av att vara där, trivs där och jobbar som fan för att ha råd att vara där. Där har jag vuxit upp och knytit band till vänner som finns kvar 12 år senare.
Klart att man är glad i stallet, det smittar lixom. Sen är jag också är väldigt positiv person, med mycket humor.
Jag gillar att vara glad och trevlig, skämta lite och känna att livet är inte så blodigt emo allvarligt som många tycker.
 
Jag är också hjälpsam, jag gillar ju att lära ut och tycker att det är kul att hålla lektion. Därför fungerar jag bra med barn då jag alltid har hjälp barn i stallet, det sker lixom naturligt. Jag gillar ju ungdomar också, eftersom att jag precis har varit i det stadiet.
 
Jag kan också säga ifrån om jag tycker att något är fel. Jag har ganska bestämda åsikter på gott och ont men jag tycker att det har format mig till en självsäker och självständig individ som klarar av att ta ansvar och egna beslut.
 
När jag rider så är jag i min bubbla, jag kan se fruktansvärt koncentrerad ut, nästan lite arg men det är bara fokuset som tar ett ansikte :)
När jag ibland tappar tålamodet/ blir arg eller frustrerad när jag rider är det sällan jag tar ut det på omgivningen. Oftast blir jag besviken på mig själv/ ibland på hästen när det verkligen inte är mitt fel att det går som det går.
Men då sitter jag inte och skriker i hela ridhuset att hästen är dum i huvet, utan då tar jag det med min tränare tills jag har fattat vad som är fel eller hur vi ska lösa det osv. Jag tycker att det är sjukt respektlöst att lägga allt på den stackars hästen, som kanske bara en dag innan presterade super bra med en annan ryttare, Det är ju ganska självklart jag som inte klarar av hästen/ övningen än och då ska ju inte den få skit för min okunskap.
Hahha jag blir verkligen arg av att bara skriva om beteéndet. Men det där är ju något som omogna människor tar till, en vuxen människa gör inte så. Haha om jag skulle höra att någon kallade smokey för cp häst skulle jag slita ner den på marken. Man har inget på hans vackra rygg att göra om man säger sådär.
Och det tycker jag gäller alla ridskolehästar, det ska vara en ära att få rida dem.
 
På tävling är jag tydlig med vad jag säger, oftast har det med mitt fokus att göra, ska jag hoppa oxern på framhoppningen vill jag få en så god chans som möjligt att ge honom rätt läge att hoppa, då kan man inte ha någon som skrittar framför,obvious.
Jag är också ganska glad på tävling, gillar att hjälpa andra, om jag har tid osv.
 
Om jag kommer sent, eller är stressad så är det ingen idé att ens prata med mig. Jag mår så sjukt dåligt av att inte hinna borsta tillräckligt mycket, tycker så synd om hästen som blir utslängd huxflux och iordning gjord på 15min. Det är inte schysst någonstans.
 
Jag gillar att arbeta, därför passar jag in i stallets miljö väldigt bra.
 
 

schockemöhle

En braig tröja som lär inhandlas otroligt snart.

Fräsiga skydd

Super fräsiga veredus skydd. Det är ju bara att se på dem, super spejsade. Man kan ju undra om det är såna där blå och gula eldflammor ur dem när man galopperar omkring och hoppar hinder i världens fart. Kanske man får pluspoäng?
 

Dem här skydden heter armadillo någonting. Också sjukt fräsiga som ni kan se. Dem har visat så fint på bilden att det faktiskt är hela TRE STYCKEN lappar som sitter där i olika färger. Högst tekniologiskt. Och bara 1200kr som hittat. Man får ju faktiskt tänka på att det är tre stycken fräsiga lappar inmonterade.
 
Snåljåpens frässkydd. 300kr kostar dem och det ingår inga extra lappar eller eldslågor när man hoppar.
Dock kommer ju den ridskolehästen som klampar runt sågen med dem här överglänsa alla dem andra som har tråkiga svarta och fula strykkappor. Ridskolefräs på hög nivå.
 
För folk som är färgblinda så erbjuder lamicell på lite gräsligheter. Inte så fräsiga alls faktiskt.
 
Försökte hitta fräsiga dressyrskydd men det finns lixom inga.
Dem här är ju inte så fräsiga alls, inga eldslågor fanns.
Dem påminner om materialet i min pappas gamla skinnsoffa, sådär pösit och hårt på samma gång.
Ser ju inte så gosigt ut som den andra dressyrskydden med fluff på.
Haha sen ser det ju hysteriskt kul ut när hästen står med benen på varandra typ. Lång rygg den lär ha
 
Slut fräsat.
 

RSS 2.0