The true hästnörd

Red neo i onsdan.

Jag har ju typ ridit neo hela våren i alla grupper jag har ridit igen i. Haha jag och neo.com
Idag var en bra dag för neo, Han kändes medgörlig och kom fram fint. Märks att kung Ewa har ridit en del.

Till och från trevligt framme med rund överlinje. Övningarna fick bättre kvalité när jag la ner mer tid på att förbereda innan. Kul pass faktiskt, roligaste var att jag fick fram galoppen ordentligt, det som varit svårast generellt. Han blir ju gärna lite hög kort och klämmig där.

Synd att man själv inte har såpass stark sits som neo faktiskt kräver av en ryttare, känner att det är lätt att falla ur ballans själv när han blir ostadig, vilket självklart aldrig är okej. Tycker att jag som ryttare alltid bör vara stark i min sits och stötta hästen.
Men men, Han är fin neo, extra kul när Han är bra trimmad sen innan.



Lördagen

Red på greven för ak. Kändes bättre än sist men endå tar det sin tid under passet att hitta tekniken. Att inte rida på styrka, inte låta honom lägga sig på, inte tappa halvhalterna och att alltid gå tillbaka till en mjuk hand.

Och att hela tiden sträva efter att få ett jämnt stöd även på vänstern.

Haha inte helt lätt. Ak var väldigt nöjd med galoppen, vilket var kul såklart. Jag har svårt att hitta en riktig trevlig känsla, eftersom att när han väntar och är fin tappar lite tryck i gången på något vis. Man skulle vilja driva då fast man inte vågar och ja ni hör ju haha.

Men han är ju för himla snygg!




Early as fuck




Tisdags humor




Ridkläder är fräsigt




En pg häst

Red igen för ak på pg.
Han gick ett pass innan så han var fint framkörd haha, inte alls van vid det här med att hoppa upp efter någon annan.

Han var rätt lugn och jag fick nästan lite seg känsla för skänkeln imellanåt, dock är det bra för då kan man ju driva desto mer så att dem där bakbenen hänger med.
I galoppen började Han tagga igång lite smått när det blir luckor. Det är tydligen hur kul som helst med luckor.
Han drar nästan in rumpan under sig lixom.
Men till och från tycker jag att traven var fin, han släppte fram näsan lite och lättade trycket framåt. Det är ju dit man vill komma men det är svårt.
Trevligt pass! 

Ridning igen på lördag yey

RSS 2.0