Utrustnings träsket

Där klampar jag runt i just nu. Kikar och klämmer. Jämför och har ångest haha!

Jag har ju aldrig innan behövt bry mig om saker som vilket märke på vintertäcke man ska välja. Med eller utan fast hals? Får dem man skav? 300 eller 400 gram?
Hur varmt blir det inne i stallet, hur tjockt bör en helklippt häst bära?
Vilka förbannade jävla stigbyglar ska man köpa? Ska man köpa stigläder för 300kr eller 2500kr?
Vad ska igentligen en komplett sjukvårdslåda innehålla? Och var är den bästa och mest praktiska prylen att ha borstarna i?
Var köper man foder tunnor?
Hur många träns får man igentligen köps till en häst? Vart hittar man en hel vit fårskinns padd?

Och sadlarna Gud ska man ens börja haha! Hur mycket ska man lägga? Vilket märke? Vilken färg? Vad är igentligen en fet rally sadel värd?

Det roligaste är att jag hela tiden går tillbaka i minnet till var fina suede hade, vad Lella tyckte var bra och prisvärt.
Det kommer antagligen landa åt det hållet i slut ändan. Lella är the PRO på utrustning helt klart.

Jag fortsätter fundera.




Inte så räkig ibland endå

Torsdagen blev ett fint pass. Jag red bra, hästen gick bra.

Han blev lite snärtig av travövningarna, övergångarna satt verkligen toppen, väldigt igenom utan att hänga sig fast som en blåval.
Jag red massor med tempoväxlingar, då med mycket säte och lite hand i upptagningarna. Super kul då han blir super lydig och växer lite fram. Samlar sig alltså lite själv, super kul att vi nått dit nu.

Galoppen är lite svårare, Han hamnar inte alls lika fint framme och högrest där, men hans galopp är ju generellt lite låg så vi kämpar på. Lyder gör han fint.
Vi red en del sluta i galopp idag. Jag skulle vilja att det gick långsammare och stadigare. Han var skapligt död efter traven som han kämpade på så fint i, så galoppen var minst sagt tungriden. I slutan blir han trött, snabb och trycker uppåt. Han flyttar men det är inte mer än så, styrkan finns inte riktigt där. Bättre i höger varv faktiskt. Men jag rundade av och red i lite övertempo så han skulle orka.

Vi avslutade med övergångar och skänkelvikningar i trav på volt, haha å herregud så tungt det var, speciellt i vänster. Jag typ bar runt honom. Super trött fina hästen.
I höger kvickna han till lite och gjorde bättre ifrån sig.

Åsa tycker att formen var riktigt bra och uppe idag, traven var generellt bäst genom passet men han var för trött i galopp övningarna för att göra sitt bästa. Jag håller med.
Jag själv måste sänka handen imellanåt när han blir tungriden så att inte tyglarna blir längre, handen högre, och Smokey tyngre. Det säger sig självt att det blir en ond liten cirkel.
Men den cirkeln ska jag sparka ut med huvet först så den inte fastnar.

Smokey, stjärnan i mitt hjärta.


New in!

Tog en chansning. Det är svårt med matchning på Smokey eftersom han själv är så rörig. Man vet inte hur mycket man vågar ta i riktigt, men detta var ju en fullträff haha!


Onsdag

Hoppade Jetset i onsdagen.

Framridningen var riktigt bra, jag fick fram honom så pass att han blev lite pigg.
Vi hoppade fram och jag tyckte verkligen att jag la honom på fina distanser med bra tryck, men han trampade om varenda gång. Skojar inte, hur nära jag än la honom så trampade han om.
Vi hoppade bana i slutet och värre katastrof var det länge sen jag hade. Helt seriöst, bana på 70cm och hästen är 175 i manken. Trampar om varenda jävla språng och tar inte tag i hindrena alls. Han slutade även svara framåt, det hände absolut ingenting, så det var dead road och jag gav upp. Man kan inte hoppa om gasen inte funkar.

Det mest tragiska är att jag vet att det är min ridning det är fel på.
Senast förra veckan hoppade Åsa Jetset i specialen, helt klockers bana på 1m.
Jag känner mig ungefär lika duktig som en påse skit. I min onsdag så har jag ridit minst 5 år längre än dem andra, minst. Sitter på stallet absolut snällaste häst och misslyckas så katastrofalt endå. Herregud.
Man börjar undra hur mycket jag glider på Smokey igentligen, hur mycket han räddar mig i alla lägen.

Nej herregud jag skulle behöva en intensiv kurs för räkridning omgående. Någon som ställer upp för ett hopplöst fall?


Halleluja jag hinner rida


Den fucking hjälmen är på ingång!

Haha å men Gud vad jag längtat efter ny hjälm. Hjärta hjärta hjärta.

Har ju verkligen börjat funderat seriöst i utrustnings väg, vad som behövs bytas/ köpas nytt i och med framtida hästägeri och grejer.
Då passar det fint att ge min garderob en skjuss så är den någorlunda uppdaterad.
Det bränns. And i like it


And yet, nothing changed at all


Shit

Vad jag jobbar. Konstant. 24/7.

Har såklart mycket att göra med förorts terroristerna. Finner inga ord för fanskapet.


Jump


Kind a love you

Tror inte jag kan beskriva vad Smokey är för mig. Det är något man inte kan ta på. Det lyser om honom i mina ögon.
Och det viktigaste är att det lyser om mig när jag har träffat honom.

Det är märkligt hur bra hästar kan förändra människor. Hur djupa spår dem lämnar hos oss. Hur dem märker oss för livet.

För hur än livet vecklar ut sig nu, så kommer han alltid ha varit där. Han har blåst i mitt hår och slickat mig över hela ansiktet. Han har bitit mig i rumpan och skämt ut oss båda två på endast min bekostnad. Han har fått mig att känna mig sämre än jag någonsin har upplevt men också flugit med mig högre än jag aldrig hade vågat själv.

Allt med en simpel ridskolehäst, dem bästa åren är sen länge borta och skavankerna finns där. Den räddaste hästen i ett stall på 60 boxar och endå har han berört mig.
Inget otroligt steg eller en vacker stamtavla. Han bär inte det trendigaste från dyon och han äter heller inte 50 olika foder.

Jag är så otroligt glad att jag har träffat honom och lärt känna honom.

Vi får se vad framtiden har planerat för oss

https://cdn1.cdnme.se/1576539/7-3/pic_519bc75dddf2b323bbd59119.jpg" class="image">


Jaghatarmittliv.com

Nej jag skojar bara. Hatar timingen lite grann denna vecka bara.
Inställd ridning torsdag. Har jobb imorgon.
Hepp ingen ridning alls. Hepp hepp hepp.

Kan knappt vänta till egen häst.
Påtal om det gick jag ännu ett civilpass idag. Har fyra till inom en vecka. Träffat planeringen och fått ut lite prylar.

Snart så. Snart så.


Måndag baby

Påväg in för att jobba city. Får se hur livat det blir, med tanke på vm guldet och firandet i kungsan lär det vara tjockt med folk.

Haha livet rullar.


Jag ska alltid älska dig


The true bild of att räta upp sig

Kan man bli fulare när man sitter tillbaka på distans?!! Hahaha!


Torsdag

Hoppat med Smokey!

Shit pomfritt vad matt han var idag.
Riktigt loj, både fram och bakåt, fick över rida hela tiden.
Dock trevlig i munnen (som jag knappt rörde haha eftersom att det inte gick framåt) Åsa tycker jag ska rida ihop honom mer i framridningen. Jag tycker han går bakom och knäpper av. Red något mellanting till slut men det känns endå konstigt.
Har ridit så mycket dressyr (dressyrkärringen) nu så la formen är svår att gå ifrån.

Hoppade fram och det gick bra bra. Vi hade tittig tävlings bana framme och han hoppade fint. Blev lite mindre loj av det.
Vi snurrade runt lite olika banor, jag kom djupt på en grind 4 gånger (bra rider där äggbert) men jag red bra till plankan som jag sög på förra veckan!
Hade lite tråkiga språng till trippeln, det var relaterat innan och jag fick lixom inte till det.
Annars fin, vi har hoppningen lite intränad nu och hittar snabbt ett flyt till distanserna. Har svårt med att få med högern ibland i svängarna men annars bra.

Man känner att han är trött av värmen och djupa underlaget på utebanan, hoppas det blir bättre när kondisen kommer ikapp.

<3


Kliiiiiiiiiiiiiiiiiiiick


Stjärnan i mitt hjärta


Älskar dig. Som vanligt


God morgon

Hej på er, håller på att knåpa ihop min sommar. Inte helt lätt att få in alla partyveckor, kryssningar, Finlands vilde resor, födelsedags firanden tillsammans med ett jobb schema från 3 olika avdelningar med 3 olika planerare.
Haha! Tror jag sitter i telefon 24/7.

Älskar mitt jobb just nu, alla dagar är så olika. Måndagen kan jag jobba city och släpa ut pundare från butiker på drottninggatan, tisdag kan det bli lära på några nya butiker civilt tillsammans med en skön kollega och ta snattare, onsdagen kan bli som idag, först en trip ut i Vällingby till Clas Ohlson i kamera rum och hemgångskontroll, käka med Chiia och sen dra vidare till medis.

Himla kul att få jobba på olika sätt och inte ha fastnat någonstans, jag lär mig massor varje dag. Igår jobbade jag city runt Hötorget för att sen ha några timmar på ny öppnade ABBA museet ute på Djurgården.


Skönaste


Ett år äldre

Haft ett himla skoj födelsedags firande, det var många som kunde komma så vi hade slut på tallrikar haha! Super kul att träffa allihop.

Nu har sommarn fått en trevlig kickstart :)


To day its the BDay!


Älskar dig

I fight for us.


Han kommer när jag ropar


Torsdag

Hoppträning med Smokey.

Han var lite loj idag, värmen tar när man fortfarande släpar på Antarktis pälsen.
Fick väcka haha eller typ chocka honom lite ibland så han vaknade.

Vi hoppade fram på lite s båge, bytte varje gång! Super kul. Det är värsta grejen för oss haha att han byter över 30cm hindrena. Duktig. Jag red himla övertydligt där också iofs.

Sen red vi bom 5 språng oxer som höjdes hela tiden. Riktigt kul övning. Svårt också, han hoppar lite platt. Känns som han nästan är kaxig, han tycker det är lätt så han tar inte i ordentligt. Eller så är det jag och min räk ridning jag vet inte.

Hoppade femochhalva. Si och så med första språnget, haha han hade typ somnat så jag fick attackera imellan för att ens komma över. Tröttisen. Men han hoppade fint varje gång på utsprånget.

Banan var mycket lydnad men den gick också bra, han bytte där han skulle och hoppade runt över dem större.

Hade en lång anridning till en planka som jag la honom trångt på ungefär 2 miljoner gånger och han rev ungefär 1 miljon gånger. Stackarn.
Haha vilken förlamad larv jag är. Katastrof.
När jag väl hade fått igång trycket i han nej men då lägger jag honom så djupt som det går. På en trött vinterpälsad häst. Smart. Not.

Men förutom ryttarmissar och trötthets prylar så var passet riktigt kul. Fina hästen


Vi har hopptränat idag!


Onsdag

Träning med Leo.
En favorit faktiskt, Leo är himla rolig att rida. Inte för att han har någon gång eller är särskilt lätt riden utan för känslan. Så himla fin och kämpar verkligen för att göra rätt.

Vi red ute, han tutade på. Så fort man får in vänstersidan blir han mycket rakare, mer stabil och bärig. I galoppen vart han jätte pigg haha svin kul. Värsta farten.

Sen hade vi trav arbete med övergångar och volter. Han gjorde det bra och kom upp med nosen fint stundtals. När han kommer upp blir han också piggare och rör sig bättre. Så fort man blir för hård i handen kryper han bakom i försvar så det är väldigt bra träning på att vara mjuk.
Hade några tempoväxlingar i övningen. Han har tyvärr noll gång men han ökar lydigt iallafall haha så himla söt.

I galoppen red vi öppna igen. Vänster varv. Riktigt bärig och trevlig. Han växer lite och tar i rätt.
I höger varv har han jätte svårt att samla i och han började bli trött så fick rida i lite övertempo generellt. Han gör sig lång i den galoppen och det är svårt att rida ihop.

Han var verkligen trevlig att rida det här passet, riktigt kul var det. Himla fin!


Kör några varv på sötisen


För att han alltid ska ha puss krig


The winning team


Bra skit


Fint det blev


Dressyr träning

Dressyr på schemat igår.

Vi red fram ute, han kom ihop fint och väldigt snabbt. Speciellt galoppen är riktigt rolig att jobba just nu. Han kommer loss och bär sig själv så lätt och fint. Riktigt trevligt med utveckling. Nu är det i båda varven.
Fick även lite liknande feeling i traven något varv och det var super kul. Äntligen haha! Traven kan bli himla tung att rida fram och ihop.

Sen gick vi in i ridhuset och jobbade skänkelvikningar. Utan stigbyglar. Gudars haha. Han gör det bra men det blev tyngre och tyngre. Vi gick vidare på tempoväxlingar, då gick det inte längre. Bromsen brukar inte funka i vanliga fall och det gick inte alls med dem ynka få krafterna jag hade kvar i varje ben. Folk fattar verkligen inte vilken procedur det är att bara sitta ned i traven på honom.
Så,när den förlamade krabban fick stigbyglarna igen blev även övningen bättre. Visst var han lite tung tillbaka men när han förstod övningen gick det lättare både fram och tillbaka.

I galoppen red vi öppna och sen rakt över ridhuset med spårning.
Gick fint! Han har svårare med takten i höger varv, jag får understödja mycket där för att det ska funka.
Spårningen gick sådär. Hade svårt att få med yttersidan in på linjen. Måste förbereda mer.

I vänster varv var öppnan riktigt fin, han kommer upp och fram fint och får lite gest.
Kul att rida på.

Han fastnade lite i vänstern när vi travade av. Men inte mycket att göra åt han är sned just nu och Det är svårt att komma ifrån.

Fina hästen!



Hoppträning

Specialen red igen på onsdan då det endå var rött och hästarna hade inga andra lektioner.

Smokey kändes glad och tutade på, inte jätte fast någon stans eller så. Vi red fram över lite bommar där jag jobbar på att Han ska bibehålla formen låg och avslappnad över. Han tränger lite uppåt men det blir bättre när jag rider bättre. Jag får för långa tyglar imellanåt. Suck.

Hoppade fram på s båge med volter. Här hoppade han bra 1 och 2, samt bytte varje gång över mini hindrena. Duktig! Jag fick inte ihop det riktigt till 3an i bågen, han kommer inte tillbaka snabbt nog så där blir det flackt och han byter bara fram. Men Han har svårt med Vänster till höger så vi jobbar på. Det kommer fram att han är sned där.

Hoppade fram på några linjer, gick helt okej. Ibland funkar styrningen lite senare än beräknat men han var pigg och glad och sög lite distanser själv så det var kul. Han är super rolig att rida när han är så här. Fick jätte trevliga distanser till dem flesta hindrena.

Hoppade bana. Började med att riva och riva och riva. Haha da fuck? Jag la honom bra och hade fint tryck. Åsa tycker han är lite nonchig, han tycker inte det är då högt så han hoppar lite platt. Jag behöver trycka av honom mer. Samt rida ihop så han inte rinner iväg dem sista sprången. Resten av banan gick bra, haha flyga lite är alltid kul. Glömde banan några sekunder här och var men annars hade jag trevliga distanser.

Vi fick hoppa om några linjer och jag la honom fel först och sen tappade jag distansen till tvåan. Gjorde om från början och sparkade mig själv i röven några gånger haha, jag som hade ridit så distinkt innan!
Men sen red jag riktigt bra och han blev snärtig och fin av det. Kul runda!

Världens finaste häst, älskar dig och allt du betyder.


Urn urn


The röd rumpa

https://cdn1.cdnme.se/1576539/7-3/pic_518153d3e087c3198602b8f9.jpg" class="image">


RSS 2.0