Två pass

Har ridit Rolle två dagar nu i jul, båda passen inne men med fokus på olika saker.

Dels tänker jag alltid alltid på mig själv, att jag sitter så pass stilla så att endast med hjälp av att spänna överskänkeln och att räta upp sig få hästen att samla. Finns knappt något häftigare.

Sen har jag gjort saker som är lätta för honom men svåra för mig, som 1000 övergångar och tempoväxlingar speciellt i galoppen. Försöka och försöka att bli snabbare själv. Hinna parera upp honom på bästa sätt. Galoppen är svår för han är så stor galopperad och tappar gärna takt och energi utan rätt ridning.

Brukar avsluta med trav arbete, försöka hitta takt tempo och scwung, sitta stilla själv och behålla honom rund men med nosen framme och halsen så lång han vill utan att tappa den där gummi kontakten man behöver.

Om han är pigg brukar jag lösa det genom att rida mycket sidvärts, öppna och sluta. Då lurar man dem lite att bromsa upp själva.
Sen måste man lätta ur och rida med lite tygel för att inte fastna om han är stark.

Jag är otroligt tacksam för att jag får rida roulette och ha hand om honom ibland, det ger mig jätte mycket och jag försöker alltid att bli ett snäpp bättre på något plan. Tack Izza!


Hiss

Och årets hiss blir god häst hantering, finns väl inget mer att säga.

Tumme upp!

Rolle står för bilden, ett gott exemplar av ämnet


Diss

Årets diss blir bloggare som aldrig skriver att det går dåligt, att man är nere eller liknande. Dem tappar trovärdigheten direkt och det är riktigt b att läsa när varenda ridpass under ett års tid har gått strålande. Det är inte naturligt.

Det kännetecknar ett bra inlägg om ett ridpass är när man kan se att ryttaren har reflekterat över brister och förtjänster, hur det ska kunna utvecklas och varför det blev som det blev.

Något annat som är tråkigt är när det bubblar över. Vi har väl alla känt någon som har hoppat av efter ett halvt ridpass och gått in, eller bara säger att hästen är cp. Riktigt pinsamt.

Så idag dissar vi alltså folk som inte kan erkänna sina brister, detta har har tänkt på i jul när man har haft mer tid att följa en hög bloggar.


Rund tur

Här bor vi!
(och så här ser det ut just nu)
 
Hallen
 
 
Toan
 
ewans
 
Kök
 
Vardagsrum
 
 
Mitt rum
 
 
bästa med allt, egna klädkammare!
 
Två tummar upp!
Är ju självklart inte klara men nu är det helt ok :)
vad tycks?
 
 

Avslutning

Vi hade såklart en maskerad avslutning i specialen, standard.
 
 
Det gick faktiskt bra den träningen! I framridningen var han ganska trevlig, rätt nöjd och tutade på.
Hade lite problem med bromsen som vanligt men annars inga störra konstigheter.
 
Vi hoppade fram lite simpelt med en snäll övning på diagonalerna. Här hängde inte yttersidan med och han böt väl 2/10 ggr över hindret. Verkligen svårt det där när det är lågt att få honom att följa med och att ta i 100%.
Han mest bara ramlar över största delen av tiden.
Över red lite och då började han byta lite fram och sen kanske 3 ggr helt rent.
Men, som sagt det kommer.
 
Vi hoppade lite olika banor och han var riktigt följsam och väntade fint. Svarade bra framåt och tog i på rätt sätt.
En rolig avslutning helt enkelt!
 
 
 
 

Nu drar vi igång den här bloggen igen!

Nu startar jag upp här igen, har haft otroligt mycket jobb i december, därav SKIT KASS uppdatering.
Men, som jag har sagt tidigare, inlägg och update ska komma från hjärtat för då blir dem mest värda att läsa.
Klämmer inte ut något bara för bloggen ska rulla, så ska det inte vara.
 
Har haft en super mysig jul, med två hela lediga dagar med familjen, samt har haft den här helgen ledig.
Jag tror det behövdes för nu är jag väldigt full av inspo och energi för att även sätta fart här igen.
 
Jag tycker att ni är bland annat värda en rund tur i min och ewans lägenhet, samt en bloppis igen!
 
Nu kör vi.
 

 
 
 

Torsdag

Dressyr med Smokey.

Haha klart en förbättring från förra veckan, kunde trava på fram till handen från start nu och komma igång på rätt sätt genom kroppen. Självklart väldigt stel och reflexmässigt trög men avsevärt bättre.

Till och från under passet fick jag en trevlig form och han var riktigt framme. Sen hade jag problem med en del övergångar som vanligt, han tar inte halv halterna what so Ever och drar emot.

Fick Dock ett par trevliga fattningar från trav i vänster varv! På hjälpen och stadig fram till. Riktigt kul med utveckling!
Till höger hade vi standard fattningar, haha värdelösa på många plan. Träna träna träna.

Idag spelade jag även på traven, att kunna samla honom i trav, jag tror att det är ett bra steg på vägen till att få honom att ta halv halterna bättre. Han förstår inte så mycket, blir lite spänd och tappar takt men jag ska göra lite varje pass så att det sker naturligt för honom. Ska bli kul att se utvecklingen.

Sara hjärta Smokey, as always

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1576539/images/2012/pic_50ca5718e087c3615e197f8f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1576539/images/2012/pic_50ca5759ddf2b342ad0021a1.jpg" class="image">


Onsdag

Red på Leo i min onsdagsgrupp. Det var en stolpe i tältet som var lite skev så vi fick välja på att dela ridhus med barnen eller inte rida alls.

Så ja, vi red där typ 9 stycken på en volt och tränade övergångar. Jag gillar Leo när han är framme är han verkligen toppen, stadig och avrundad men endå fint lång i halsen. Dock hade jag noll med plats så han tappade framåtbjudningen konstant.

Fina Leo! Toppen hästen hästen


Bus

Hej på er!
Jag lever, men blogg.se appen har strulat något fruktansvärt därav dålig uppdatering.

I torsdags red jag Smokey i specialen, väldigt länge sen jag trimmade och det fick jag tillbaka som en spark i ansiktet också. Han gick inte alls fram till handen, gick och spände sig samt sköt ut bogarna konstant under passet igenom.

Han blir väldigt obekväm i sin gång när Han inte går över ryggen. Men, jag kämpade på där med 3000 övergångar och att gasa på med låg mjuk hand så att han skulle våga komma fram.

I en av trav övningarna drog det ett snö ras, jag hann höra det, inse att Smokey faktiskt inte blev rädd, bli glad och slappna av. 2 sekunder efter kastar sig en annan häst bort från ljudet, samt sparkar i väggen haha och då gjorde Smokey en cowboy vändning och jag gjorde en snygg liten akrobatisk volt av. Fint! Ramlar av när det är dressyr lixom. Men det är ju standard med Smokey så vafan gör man.

Resten av passet var Han helt okontaktbar och låste sig i sidorna så jag red runt på typ halv långa tyglar för att få honom att coola ner. När vi travade av kom gången igång och han började trava med stora steg fram till handen, som han i vanliga fall gör från start.

Det är ganska intressant med såna här bajs pass endå, man får verkligen ett kvitto på hur mycket min trimning ger på honom igentligen. Även om det ibland bara är en gång i veckan så verkar det innebära en hel del.
Hoppas på bättre pass denna vecka ;)

Sara <3 Smokey


Hej hopp

Fina prylar


RSS 2.0