Hjärtis




Måndag också med pg

Haha ja vad vore inte en ledig måndag utan en pg häst.
Red igen för ak. Pg kändes helt okej idag, i traven kom han fram fint och travar på riktigt bra bitvis. Han är ju inget big fan av övergångar men han slapp det då övningarna var lite annorlunda så då var han glad.
Galoppen blir han sned i, fick även lite små ryck när det låter på läktarn, riktigt spänd blir han och kastar sig iväg.

Det roligaste med pg är att man själv kan sits träna massor, han rör sig inte en millimeter över ryggen och är väldigt mjuk att sitta på i gångarter.
Haha till skillnad mot en svart vit herre.

Haha alltså pg ska alltid göra massa miner wtf




Måndag med b



B gick riktigt bra i galoppen. Siktet är att tävla snart och då måste galoppen funka, så vi tränade lite försiktigt på diagonaler i galopp. Och nu visar sig faktiskt sommarens eviga trimning, han hade inga problem alls att ligga kvar mjukt på linjen. Vilken skillnad! Tidigare tog han glatt eget intiativ, slog sig fri, bytte och brassade sedan iväg i fullt ös. 
Nu kunde jag rida enda fram till bokstaven iofs ökade jag inget den här gången, bara massvis med beröm gång på gång.
Han ska som sagt tycka att det är roligt med program delar. Det är himla roligt att vänster galopp släpper mer och mer. Självklart svår ridet men nu kommer han mer ärligt fram utan att göra sig stark och skarp.
Vi tränar på vi

Söndag

Haha måste bara ge en eloge till mr B för hans otroliga utstrålning och attityd till att ta kort. Han kan se hur söt ut som helst tills man ska fota, då anlägger han den här jävla minen hahaha, vet inte hur många såna här bilder jag har på han nu 


Passet idag gick bra iallafall, kom loss fint i vänster galoppen i slutet gick han kalas. Skulle vilja ha honom lite kvickare men det är en fin ballans gång mellan kvick och utbrott. Vi nöjer oss fin fint på den här nivån idag.  Puss hästen 


Godmorgon lördag



Smokey fick lite morgon körare idag innan jobbet. Hade lite knivigt med att få till takten i traven bra i början, han gjorde sig stark i vänster sidan till och från under passet också.
Galoppen i vänster varv släppte han till fint i, nästan lite tom så att man får driva fram ett lagom stöd. Det är såklart mellan läget man vill åt. Mjuk men endå med tryck. Skit svårt 

Stundtals väldigt fin, blir dock hacket för långsam för skänkeln imellanåt men utan sporrar är det svårt överlag när Han blir trött.
Helt slut efter passet, han kräver sin ryttare den där hästen <3

Torsdag morgontimme



Morgon stund har guld klimp i mun som Carlsson brukar säga. Nej det tyckte inte Bandiet. Usch och fy tyckte han och oj vad det regnar.
Väldigt spänd och motig, tog väldigt lång tid innan han var helt framme.
Men jag var klok och la då ned kraven och tränade lydnad istället, 4 miljoner övergångar och mjuk i handen. Vänster galoppen blir svår men fick till mjuka och tydliga fattningar mot slutet.
Skulle önska att dem var distinkta fler gånger men det kommer. Man får vänta in pussel bitarna.
Kunde gå in med en avslappnad häst iallafall och det är väl endå målet.


Onsdag träning


Med smokey, red igen i onsdags gruppen. Kom igen igång riktigt bra, traven blir väldigt rolig och ridbar, stadig i formen och har en bra ork att jobba på korrekt längre stunder.
Galoppen var ömsom riktigt bra och ibland lite paj, men han har jobbigare där. Kul övning som funkade fint.
Riktigt bra skänkel vikningar. Varierade med slutor, fick honom lite jämnare i kroppen då.
Ett kul pass, hästen är så himla fin!


Pg häst hoppning


Och för att avsluta den lediga måndagen blev det lite skutt på pg.
Det blåste och lät en del och pg var skit spänd. Det är nästan synd om honom hur rädd han blir. Men men red lugnt och avdramatiserande hela passet, hoppade i undertempo och överlevde. 
Han fick några panik ryck men det gick att finta haha.
Stackarn. Hoppas det blir en tyst och vindstilla höst för pgs skull.

Måndag baby!


Red b, ett av dem bästa passen han har gjort faktiskt när både kropp och knopp är med. Nej riktigt bra var det trots att vi red med fler. Super bra träning då han gärna har mer koll på omgivningen än själva passet. Traven är ju överlag bäst men idag, jag kunde till och med börja få upp och fram fronten bitvis. När han låg på kunde jag lösa det med övergångar och när han blev för tom och knäppte av kunde jag rida lite mellan traver på korta linjer. Nej Gud vad kul det var.

Fortsätter i samma banor, traven har verkligen fallit på plats så det är bara att fortsätta stärka och lirka fram korrekt arbete i galoppen.

Idag var vi till och med snygga

Lördag med smokey



Red smokey för ak. Redan från start var han mer loss och kunde plocka bort honom lite från handen så att han inte gör sig så stark. Mycket tempoväxlingar som han blev fin av, kanon i trav arbetet!  Blev lite elastisk och hade härligt påskjut. 
Galoppen var svårare och inte lika klockers då vi bara red på volterna, Han gör sig bäst på raka spår eller iallafall varierat.
Känns som att torsdagens jobb gav resultat, en mjuk och mer framåt häst.
Fina bästa smokey 



Fredag morgon


B fick galoppa bom idag. Lite tröttare idag men svarade fint generellt. Traven riktigt stor men endå ihop bitvis. 
Ramlade dock av idag, haha och den skulden lägger både jag och b på ett visst överrasknings moment då en individ kastade in en grep på ridbanan, typ 1m framför bommen vi låg 3m ifrån att rida över i galopp.
Men det gick bra, jag landade på fötterna och b kändes fin och framme efteråt också.
Inte alltid lätt att överleva vilda flygande grepar, både jag och b blev väldigt förvånade minst sagt.


Dressyr med smokey


Mycket att rida fram och igenom. Blev väldigt stark och sned i vänstern till och från, styrkan finns inte och visar sig i att han blir styv framtill.
En del bra saker dock, fick en framåt och ganska lätt riden trav. Gör skolorna bra. Galoppen svår när vi red övergångar, inte helt igenom och blir igen stel och långsam. 
Helt ok tenpoväxlingar i slutet, mycket trött häst.
Fina fina bästa smokey vad jag älskar dig



Torsdag med b


Kort och trevligt pass med b. Lite seg startad men sen jätte fin. Med på allt och galoppen kändes kanon. Avslutade tidigare då det inte fanns mer för dagen att rida igenom, skulle rida lösgörande bara var tanken. Fina b


Lördag

Red pg hästen för ak. 
Hela lektionen bestod av övergångar, skänkelvikningar och självklart en del extra halvhalter. En mycket väl upplagd lektion till att få fina hästar. 
Dock var pg mot handen större delen, slog sig fri i alla halvhalter, ville inte gå skänkelvikning och blev mer och mer styv och spänd av alls halvhalter och övergångar.

Han ville absolut inte samla upp eller bära sig. Dock är sånt arbete väldigt tungt för hästarna och dem som inte orkar visar det ofta tydligt och pg är inte stark nog att samla sig på det sättet. Han är stadig och mjuk när han får gå i samma tempo och göra övningar som går mer framåt.

Inte så mycket att säga, jag red så konsekvent och schysst jag kunde och vi får hoppas att det stärkte honom lite mer än innan. 


Typ det här tyckte pg om den lektionen 

Många tidiga mornar


Stallet med tuppen i vanlig ordning haha! Men vad gör man inte för att få andas häst innan jobbet <3
Idag red vi inne och han var faktiskt riktigt fin, det mesta känns lätt. Han föll lite ur ramen när det kom in en till häst i ridhuset men det gick att komma tillbaka. 
Red mycket övergångar, det han lätt blir finast av, otroligt vad en så simpel sak som att göra galopp fattningar från skritt kan stärka hästen. Samma som alla övergångar nedåt man lotsar till bli korrekta och bäriga lossar betydligt mycket bättre än annat. 
Galoppen blir till och från rund även den men helt klart svårare.

Det var ett kul pass, kunde rida lite skänkelvikningar idag också med bibehållen bjudning och form. Absolut inte korrekta än men ett bra steg framåt.
Bara att han fortfarande är positiv när han ska ta i är kanon.
Fina fina Bandiet


Onsdag morgon


Red Bandiet över en bom idag på utebanan. Kom igenom mycket lättare i galoppen och var mer reglerbar. Haha vad en bom kan göra underverk! 
Han är ju verkligen klockren på sånt där och tycker det är roligt så han gör sitt yttersta för att vara till lags.
Kul pass!

Söndag morgon



Red bandit innan jobbet. Väldigt trevlig och mjuk i kroppen från start, kunde rida på som jag ville och lägga in galoppen lite tidigare än jag brukar.
Han har ju generellt svårare i galoppen vid samling och att vara rak om man jämför med traven så jag brukar värma ett bra tag.
Han var lite svår ett tag i vänster galoppen, sa upp sig några gånger och blir då svår att komma åt när han gör sig såpass skarp. Avledde med andra galopp övningar och fick ihop honom okej igen.
Traven funkade jätte fint idag, red igenom lb vägar och det är inga större problem. Han gör övergångar och mellantraver fint nu och har blivit väldigt jämn i traven.
Fina banditen 


Lördag med pg

Red pg för ak. Det var en glad pg jag fick lotsa runt idag faktiskt, allt blir mycket lättare då. Kom fram fint genom kroppen och gjorde sitt bästa med halvhalterna. 

Han är väldigt trevlig att rida när Han tar alla hjälper och är med på att förändra steg och form, kunde sits träna lite imellanåt och njuta av farten haha.

Det var ett kul pass faktiskt, kul att hästen känns bättre i kroppen och mer med i huvet.



Check




Min finaste




Onsdag morgon



Idag har jag hoppat Bandiet för första gången och oj så kul det var! 
Hade hjälp av ägarna, och red lite olika basic övningar som han gör bättre bättre. 
Han passar min ridning väldigt bra, super känslig i anridning och behöver en del support. Liknar smokey bitvis, behöver en trygg pilot imellanåt. 
Sen kokar han över lite och tappar då takten i galoppen mot men vi kunde rida  fram det.

Nej riktigt kul var det, b älskar ju att hoppa så det är toppen att få hjälpa till med. Så tacksam att få ta hand om honom.


Tisdag kväll


Fick plats att rida i kvälls gruppen på greven. Till en början var han ganska lugn och avslappnad, låg inte på jätte mycket. Galoppen blev han stark i högern så där fick jag lite anvisningar att rida öppnor och slutor, komma åt bogarna så att han inte kan göra sig så sned.
Skolor gör han bra i trav. Tycker att galoppen var svår överlag att rida då han gärna hakar på dem andra när man rider i grupp.
Fick lite mer hjälp att få ut honom på vänster tygeln och stundtals blev det bättre. Han är en så himla fin häst greven det är synd att högern är så svår att parera upp bara.


RSS 2.0