Iloveyouiloveyouiloveyou

Har strukit mig från morgondagens dressyrtävling för bådas skull. Har inte trimmat dressyr på 5 veckor och det är inte schysst att gå in och starta la:1 då. Det finns gränser. Jag tävlar inte vara för att tävla, jag vill visa honom från hans bästa sida hela tiden och han ska kännas redo och bekväm.
Sen är inte utslagen borta än och det skär i hjärtat varje gång jag ser det. Stjärnan.

<3


<3


Hoppträning

Med Smokey!

Eftersom att flertalet hästar på ridskolan har fått det där eksemet så får vi inte byta prylar på dem, så jag hoppade alltså i hans saker. Haha vi såg typ ut som vildar, han har ju ingen nosgrimma nu heller. Så det blev helvetes sadeln men jag stod upp i lätt sits största delen av passet så vi överlevde iallafall.

Han kändes såklart otrimmad, lite stel och föll ut med bogar och bakben här och där. Fick dock fram honom fint, gasade på rätt bra under framridningen.
Vi hade massor med lydnad idag, samla galoppen innan små hinder på volt tex. Haha totalt mot handen och gapar. Gick lite bättre efter några varv men det behövs ju jobbas på kan man säga.

Hoppade fram och han kändes pigg men lite flack. Det är svårt att få honom att ta förhållningarna genom kroppen när jag inte har martingal. Sadeln sätter mig också lite märkligt så man får lixom kämpa för att kunna lägga vikten rätt. Bra sadel NOT.

Hoppade bana som gick smärtfritt. Han hoppade bra som fan över några oxrar. Tittade ingenting på regnbågarna vi hade släpat in så det var kul, framsteg. Duktiga hästen. Finast i världen <3


Rolle

Red roulette ett lätt pass i ridhuset. Tänkte mest på hur jag satt och så red jag massor med tempoväxlingar som vi tränade på för Izza i måndags.

Det gick bra, han var mjuk och fin idag. Passet var bra för oss båda, han tyckte att det var plättlätt och blev knappt trött mesans jag hade sträng sits träning och samlade för skänkel och vikthjälper, riktigt svettigt för min del haha.

Jag tänker nu mycket på att rida honom på yttertygeln mycket när jag ska ta tillbaka, då går det bättre och han får inte alls samma fart.

Efter fick han socker och rykt :)


Ingen ridning idag

Får åter igen skippa mitt onsdagspass, idag ska jag få gå själv på Citygruppen!
Så himla nervös, haha fan vad jag är det nu för tiden. Brukar ju vara lugn som en filbunke.

Så ni som hänger i stan idag kanske får syn på mig, har området Drottninggatan och plattan.

Saknar Smokey så hjärtat skriker, ska proppa i han godis imorgon tills han spricker <3 vackra stjärna


C och R

Först red jag cherona, lite lätt i alla gångarter både ute och inne. Hon kan ju vara lite morgonstel så vi tog det lugnt. Hon kom igång fint i slutet och skummade på riktigt bra och trampade på lite av egen maskin, då slutade vi och skrittade en sväng i skogen.

Red på roulette för Izza, ett kort och intensivt pass där jag fick rida några byten och träna på att ha honom rak. Det var kul och svårt såklart, mycket att tänka på och många knappar att komma ihåg samtidigt.
Det är himla bra när Izza hjälper, hon ger lagom dos med instruktioner, kritik och beröm. Jag tycker att det är svårt att hålla galoppen samlad och rund, hand tappar fort takten när jag är för långsam själv. Traven kändes fin!

Nu ska jag till jobbet :)


Morgonstall


Varför blir vissa hästmänniskor och andra inte

Det är ju hästarna som har dragit oss samman. Det är lätt att hitta vänner för livet i stallet, det är stor skillnad mot skolan.
Från hela min skolgång inklusive gymnasiet har jag idag kontakt med EN kompis. EN av säkert 100 kompisar som har passerat genom åren.
I stallet har jag kvar betydligt fler.

Men, vi hästmänniskor är i stallet för att vi vill, inte för att vi måste. Vi delar samma passion och det gör att vi är alla väldigt lika varandra och fungerar bra ihop.

Vad är det då som gör att vi knatar in i stallet när vi är små och sen faktiskt stannar där?
Vad är det som gör att vissa blir hästmänniskor och andra inte?

Jag tror att vi är tuffare. Starkare. Vi är alla ledare av olika slag. Därför trivs vi och fortsätter även när det blir tufft. Vi är fighters. Vi tål skit under naglarna.
Och vi är varmhjärtade. Vi tillåter oss själva att bli mer än vad vi är, och släpper in andra inpå livet. Vi vill andra väl och vi älskar hästarna.

Vi är helt enkelt på ett annat plan, och det kommer dem andra aldrig att förstå.

Men det gör ingenting.



C

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1576539/images/2012/pic_50a79e68ddf2b31d4f004ef4.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1576539/images/2012/pic_50a79e68ddf2b31d4f004ef4.jpg" class="image">


ovisade bilder


stjärnan i mitt hjärta


Red cherona

Först skrittade vi ut med Ewan och passo 30 min, försökte ta lite bilder men då ruttnade hon på livet och bytte håll och grejer. Typiskt c.

Sen red jag en kvart i ridhuset, galopperade igång och sen satt jag ned i traven och bara lät henne trava på och vara stadig en stund. Hon kändes ganska pigg och nöjd med dagens arbete :)


Torsdag med PG




Red den nya igen i specialen. Den här gången gick det mycket bättre då han var typ 110% lugnare. Han går ju i hagen nu med dem andra och springer lektioner i full fart. Den där hästen älskar att röra på sig så han mår verkligen bra av att gå 2,3 lektioner per dag.

Inte alls samma känsla som sist, då små bockade och skuttade han iväg så fort jag la till skänkeln, nu kunde jag lossa och driva igenom förhållningarna och då slog han inte alls lika mycket med huvet heller.

På något vis känner man sig himla trygg på honom, lätt att sitta på och går på tygeln helt okomplicerat. Hoppas på att folk rider honom med silkes trådar så att han får behålla sin fina mun ett tag.

Vi red lite övningar med skänkelvikning och öppna, skänkelvikningen gör han bra men öppnan hajar han inte riktigt, springer ifrån handen och blir vinglig.

Vi red massa ryggningar, det gillade han verkligen inte. Så jag satt och red in i halter, haha något han behöver träna på. Han slår ju sig fri med all världens kraft och fnyser åt en.

I slutet fick jag till ett par riktigt trevliga övergångar också, och då stannade han upp i halterna bättre och inte lika mot Handen. Tror att den där hästen kommer utvecklas enormt.

Fin pg! Den här gången fick jag lite mer kläm på galoppen också, vågade ta och rida ihop den mer.

Som sagt en rolig häst som jag gärna rider igen.


Drog

Alltså hur söta är dem inte, haha kan inte sluta spela!


<3

För att en gång i tiden var du min Smokey.

Känslan av att starta LA i dressyr och mata in 8a efter 8a, hur lydig och känslig du var. Hur du travade mot mig i hagen och grejen med att få klippa av alla benlindor 1,5meter.

Det känns bara overkligt att du är så gammal som 23 år och folk kallar dig för tant. För mig är du den vackra stjärnan som varken kunde gå ett steg i skänkelvikning eller rygga. Du var mer mörkgrå än vit när jag började rida och du hade lite konstiga fläckar här och var. Och trots att jag har en del ärr efter dig och blåa partier på kroppen som aldrig kommer försvinna så ser jag på dem med glädje. Dem visar den resan vi gick igenom, hur jag vann din tillit. Och tack så mycket för att du lärde mig rida. Jag älskar dig.


Hard workwork

Påväg hem från ett pass i sumpan.
Den här veckan lagar dem mitt skåp i baracken så jag tänkte se mig om efter lite skåp inredning faktiskt. Vore inte så dumt med ett par trådbackar och krokar.

Fint blir det iallafall!


specialen <3


En hoppning

Rider lite fel och lägger honom lite flackt, men träning är ju träning och så här ser det ut just nu :)


p> 


Det där

Nytt som är fint
 
 
Nytt som är fult

 
 

Tävling!

Regional la:1 med roulette alltså.

Jag red fram med support av Izza, skit bra verkligen. Jag blir ju lätt lite mesig och måste komma ihåg att han inte är gjord av porslin. Han kändes mjuk och fin när jag red bra så det var skönt. På banan märkte man att han trivdes och visste vad han skulle göra, det var mycket lättare att samla honom där än innan. Programmet flöt på, jag hade små missar här och var eftersom att jag är en räka med för sega hjälper. Men där jag var kvick själv gick han jätte bra så det var kul!

Jag var duktig som kunde bromsa alla gångarter, hålla tempot Izza sa att jag skulle ha osv. Sen tycker jag att jag red formen på honom bra, inte en enda kommentar att han var för kort eller bakom! Så det var en glad räka som åkte hem sen :)

Det var också kul när jag i vissa bitar av programmet fick koll på traven och hade honom mjuk men endå framme och ihop. Då rullade 7orna in.

Vi hamnade på en delad 8e placering med 65,5%. Fina Rolle som plockar snygg poäng åt räkan på ryggen.

Verkligen kul var det, och som sagt så hade jag ångrat mig super mycket om jag hade skippat tävlingen.

Film kommer när jag får den.

Tack till Izza, Ewa och Marcus för dagens insats och för lånet av sm hästen!


Lördagen bjöd på överraskningar

Jobbade ju mina pass  först, haha adrenalinet var i topp kan jag säga!
 
Sen skulle jag till stallet och rida Rolle, izza har ju gjort illa sig stackarn, så hon skulle hjälpa mig lite så det skulle bli kul. Jag hade ju bestämt mig redan i onsdags att nej, det blir ingen tävling när smokey har utslag i hela ansiktet. Hans imunförsvar är ju solklart lågt och jag vill inte sitta och pressa honom när han har baktierier i kroppen, då kan han få feber och bli svin dålig. Sen vet jag inte om han har ont av det heller, han är ju inte en häst som säger till lixom. Han bara står där och tittar hur mycket man än tvättar huvet, men inombords kan han lika gärna skrika för att det gör så ont. Han är en sån häst som skulle springa sina 3 lektioner om dagen utan att protestera även fast han var halt på alla 4 benen.
 
Men, izza har varit hur schysst som helst och tänker låna ut Roulette till mig imorgon. Det är ju en chans på miljonen att en ridskoleryttare får chansen att tävla en så himla duktig och fin häst så det ska bli super kul.
Dock är jag så nervös redan så jag nästan kräks, haha det är nog för att ALLT hänger på mig imorgon. Rolle kan så himla mycket, och gör jag fel eller är för seg i hjälp givningen, då blir det kaos.
 
Men det ska också bli himla kul, för då kan han lära mig lite istället för som det alltid har varit med ex. smokey, jag har fått lära honom. Vi får se hur det går :)
 
Så när jag red idag hjälpte izza till (tackgodegud) och vi red igenom programdelarna och tränade extra på det som var svårast (vända, volter osv) där tappar jag honom då jag är för seg med antingen ytterhjälper,skänkel eller halvhalter. Sen fick jag rida igenom programmet och det kändes helt okej, mycket är himla svårt men det är samtidigt väldigt kul när man får till det för han är ju jävligt häftig att sitta på.
 
Så nu är han badad och helt omedveten om morgondagens bravader (harva ridhuset).
Jag ska försöka rida så noggrant jag kan och tänka bokstav till bokstav och visa honom vart han ska.
 
Haha nu måste jag sluta skriva här innan jag ångrar mig. Tack gode gud att det är la:1an, jag gillar det programmet.
 
izza och rolle
 
 

Uteritt

Red ut en sväng med cherona innan fredags jobbet, riktigt kallt men soligt ute nu. Det var lite hårt i marken så vi tuffade på bäst vi kunde :)
Gosigt att vara i stallet på morgonen tycker jag.
Nu blir det Jobba Systembolag


<3


Två bilder till


Specialen

Eftersom att Smokey mår dåligt nu ville jag låta honom vila ifrån träningen. Det hade tydligen kommit en ny häst till stallet igår, och den fick jag rida istället.
En 7åring som tydligen inte gjort så mycket, var lite grön och hoppade snällt. Den är 171 så det är en storis.

Super snäll i hanteringen, lite ängslig att leda bara. Första gången den gick i tältet.
Hade problem att komma upp först eftersom att den sprang iväg i full fart, men efter en del försök kom jag upp iallafall.

Ridningen då, släppte både spö och sporrar då den kändes lite tickande, for iväg och små bockade lite i galoppfattningarna. När den sprungit av sig lite blev den super trevlig, mjuk att sitta på, känslig för både hand och skänkel. Lite humör hade den också, tyckte massa saker till och från, tjafsade emot när jag skulle ta tillbaka osv.

Det kommer bli en super trevlig häst när den har landat lite och lärt sig ridskole rutinerna.
Kunde ta upp nosen lite på den i slutet och trycka på bakbenen ett snäpp till, gillar inte när dem går bakom för mycket, även fast han trivdes lite lägre.

En fin häst som jag gärna rider igen!

 

 

Onsdag

Red en liten lewi häst igen, bommar denna gång.
Den här gången var en sån där mja gång, det gick inte dåligt men heller inte riktig wow vad bra det går. Jag red inte så bra på vissa delar, och andra delar gick inte han så bra. Tycker att det är svårt med sitsen i den sadeln han har, hamnar inte där jag vill och får inget stöd när det behövs.

Men, han kom igång snabbt fram till handen den här gången och jag kunde runda av formen lättare. Lewi är en finis


Ont i hjärtat

Smokey har fått något slags eksem i hela huvet och det ser inte kul ut alls. Har tvättat några dagar nu, han fick vila helt idag iallafall. Hoppas han blir frisk, stackars hjärtat.


<3


Tisdag och Rolle

Fick rida en sväng på izzas roulette idag, alltid lika kul.
Han skulle bara gå lite lätt i alla gångarter, haha och shit vad pigg han var!
Pep och frustade och hade sig, for iväg när jag tog tyglarna och riktigt sprudlade av energi. Sen var det ju lite extra laddat för att det blåste i tältet också.
Han bockade lite i första galoppen men inga stora grejer, han är så snäll endå, gör inget som man inte klarar av.
Efter några varv i galopp försvan den största delen av överskottsenergin och då blev han lite längre i halsen också.
 
Himla kul var det, red i 35 min med bara lätta uppgifter och jobbade på att få honom lugn och inte lika på.
 
Duktis!
 

Sariih och Ivan

Denna helg har varit full facking fart heeeela tiden.
 Klockan 6 ringde klockan i fredags, flyttade ut mammas saker halva dagen, sen ivans saker som skulle in.
Från klockan 09.00 till 01.30 på lördagen höll vi på i nonstop och målade allt som skulle målas, 4 rum och diverse möbler.
Söndagen körde vi ett varv till i mitt rum och började sedan ösa in ivans saker i hennes rum. Packade upp lådor och grejor. Soffan kom. Vi gjorde köket till en sopstation på 10 minuter.
När vardagsrummet var sånär tomt förut ner i källarn prylarna så skurade jag mitt rum och ställde saker på plats, drog in sängen osv. ja så runt 3 på natten till måndagen så bärde vi ner allt som skulle ner i källarn samt slängde sopberget i köket haha. sjukt mycket kartonger och skit. Så sorry grannarna. Ivan drog brandlarmet också haha så nu vet vi att det funkar också.
 
Igår började jag inte fören 4 på söder, så jag damsög och skurade, städa toan och fixifixade på mitt rum den tiden jag hade innan jobb time, så nu är det ett hem. Krigade med tvn och datorn också.
Kom hem från jobbet halv 12 :)
 
Känns så sjukt bra och det blev verkligen fint. Ivan har sina råttor nu och mitt rum är väl ett hack mindre sterilt (allt är vitt) Idag ska jag spika upp min awesome tavla och bada nellie som är på besök. Kankse få igång boxen också.
 
Tvungen att skriva av mig flytten lite, ingen häst relaterat alls, men ni kanske fattar att bloggande inte har varit prio 1 på några dagar :)
 
Ha en fin tisdag, kram kram
 

Vi kom med!!

I helgen blir det en start i regional la:1, super kul

 


Torsdag

Hoppade med Smokey i torsdags, han kändes fin i framridningen. Vi red massa bomövningar i trav, och så fort han förstår sin uppgift så är han ivrig att hjälpa till. Travade glatt över varenda bom och var mjuk och lydig. Bästa framridningen på länge.
Vi hoppade fram på olika linjer. Här var han lite spänd först och hoppade inte så bra i insprången. När vi gick på fyra serpentinbågar i galopp med byte över varje bom, hahaha ja det gick ju inte eftersom att han inte byter när han
1. Måste galoppera samlat
2. Gå på tygeln
3. Hoppa över 20cm hinder

Varv på varv for vi runt och han med att visa upp både slängtrav och korsgalopper. Han licksom bryr sig inte om bommarna, går över dem som att det var plan mark.
Sista varvet hade Åsa gett upp hoppet om oss så då fick jag rida på framåt och typ kasta mig över, då började han byta över.
Smokey får bakläxa på det där.

Men, resten av hoppningen gick bra, hoppade fint med ryggen och var pigg och känslig.
Hoppade bana i slutet där han rundade av fint. Jag gjorde några ryttarmissar så vi rev, men han skötte sig kanon.

Film kommer när jag får tag på den


Onsdagen

Red på Lewi, länge sen sist!
 
Lewi är ju en väldigt snäll och schysst häst. Man känner sig trygg på honom.
Men han är ju inte lättare för det direkt, det var lite kämpigt till och från att få fram honom.
Vår framridnings övning passade inte riktigt oss med massor med övergångar, det var himla svårt att få honom stadig och fram till handen. Han behöver ju mer gasa runt i galopp och ta skänkeln, sen kan man börja plocka tillbaka.
 
Vänstersidan är lite svår att få in och på plats, speciellt i högervarvet, men när den väl sitter där den ska och ytterbak jobbar på då är han klockers, så jävla rolig att rida rent ut sagt!
 
Satt och nästan skrattade när vi red övergångar i slutet, han gör dem så himla distinkt, verkligen kungen av övergångar! Den feelingen vill jag ha med smokey, har aldrig ridit en häst som gör bättre övergångar än lewi.
 
Han glänste alltså till ibland under lektionens gång, och ibland fick jag bli lite galen för att få fram honom. Traven blev också den lite trevlig, åsa sa att det var kul att se honom sprätta lite även i vanlig arbetstrav.
 
Finisen!
 
 

RSS 2.0