Run run

Nu har jag chockat mig själv haha. Förra veckan var jag ute och sprang(!) 4 dagar!! Och det gick bra faktiskt. Såklart inte full speed och Inge långdistans men en runda på 4,5km är det, så går jag en bit på mitten när jag får andnöd.

Känns kul att ha såpass bra kondis att man kan starta på den nivån.
Har köpt en bra jacka samt nya asics dojor, haha sjukt billigt på den där intersporten i länna.
Tumme upp.

Påväg till jobb i fridhemsplan nu, Brumbrum


Love u


Morning

Köttar på med lite mer jobb en lördag. Fick ett roligt samtal igår från civil avdelningen. Vägen mot egen häst känns inte lika lång längre.

Har även förgyllt mitt liv med en kaffe termos från åhlens. Its so pretty.

Må väl. S


Fredags fint


Bästa i mitt liv


Dressyr

Lite dressyr med Smokey.

Red fram på utebanan idag, det gick bra och var skönt att vara ute. Han kan ju bli lite på där ute första passen, lite framtung licksom innan utebane kondisen är på sin plats, men idag gick det bra. Lirkade med vänstern och plockade som vanligt. Galopperna släppte han väldigt fort i och tog det där synåls stödet, super trevligt. Traven är inte lika trevlig, jag får rida asset av mig och får då till en lite stark och på känsla. Inte alls lila självklart loss och framme.
Men det är ju kul att en gångart går framåt.

Vi fick sen rida i ridhuset, alltid skönt att se att det faktiskt ser bättre ut än vad det känns. Haha tur att det inte är tvärtom!
Hade lite pain övningar med skänkelvikning på rakt spår och volter.
Skita bra tycker jag med vägg till hjälp. Han älgar ju gärna iväg och skiter i halvhalterna, men väggen hjälper glatt till. Haha ibland får han skylla sig själv, han knatar ju lixom in i väggen själv när han inte tar halvhalterna. Då reagerar han faktiskt och ba jaha oj det är en vägg där, sen blir han lite lydigare nästa varv.

Skänkelvikningen i sig är fin faktiskt, det är just den där ignorans grejen han håller på med mot halvhalterna vi jobbar med.

Som sagt var han lite stark och framtung i traven, han lixom drar mig framåt där så jag tappar sitsen imellanåt. Lite tungriden men det brukar bara vara i några perioder per år så det är inte så mycket att hänga upp sig på.

Galopp arbetet inne var awesome. Femtioåtta tusen övergångar. Perfekt, skulle inte träna något annat om jag hade honom själv. Nu har vi endå kommit så långt så han har med bakbenen, och stannar upp själv, ingen dragkamp längre tack gode ridjesus.
Han är alltså himla trevlig i handen och bär sig själv i övergången, mjuk och fin. Nu är det lite mer kvickhet som önskas. Han är ungefär lika snabb som en genomsnittlig 97 åring i dagsläget.

Men allt handlar såklart om styrka. När han är stark nog kommer kvickheten. Men vi tränar och tränar. Ibland får jag bryskt göra halt och rygga för att få igenom det jag vill, men nästa försök har han genast gjort bättre ifrån sig. Han är så himla smart och samarbetsvillig, fina fina häst.

Men det går som sagt framåt! Älskar att galoppen har släppt nu, lite bättre för varje gång. Super kul.
Älskar dig, som vanligt


Pussisar


Träning

Fick rida Leo på lektionen.
Fina Leo, gillar den hästen :D

Genom lektionen jobbade han ganska bra, fick lite snurr på honom i galoppen faktiskt. På honom måste man komma till det stadiet att man är tvungen att börja samla, då går han bra.
Det blir ju lite ponny race först haha ganska kul faktiskt.

Han får lite attacker ibland, när saker och ting blir lite för jobbiga. Typ som i vissa avbrott när han helt enkelt bara säger fuck you sen drar han tyglarna ur händerna på en och drar ner huvet i marken samt saktar av till skritt. Hahaha ba whaaaat!?
Sen ställer han sig och hoppar ibland typ när skänkelvikningarna blir för tvära. Det roligaste är att han blir helt chockad när man går på honom i det läge, man riktigt ser hur han sneglar på en haha. Sjukt skön häst.

Till passet i sig så kunde jag sitta mer och mer stilla på honom ju mer framme han var. Fick sitta och plocka upp honom i traven, stötta honom lite då han gärna hamnar i framvikt och harvar på bogarna. När han kommer upp sig och man trycket på lite, då börjar han faktiskt trava och bogarna kommer loss lite. Kul när man kan hjälpa dem med gången.

Vi red förvänd sluta, vilket han kämpade på bra med. Tappar lite bjudning men annars flyttar han lydigt och är mjuk fram.

I galoppen skulle vi ta in bakdelen lite på rakt spår, det gjorde han också över förväntan, trodde det inte skulle funka alls men han slängde in sina bakben lite bättre varje försök.

Så himla trevlig häst, tycker verkligen om honom. Så lätt och fin i munnen och riktigt rolig att rida. Så klart ingen räk macka men det är sånt som är kul, när man kan få dem mest oridna hästarna till samarbete.

Kul pass!


<3

 

min bus

Och hallelulja moment, den här veckan kan jag rida båda passen.
GUD JAG HÅLLER JU PÅ ATT KRÄKAS på detta. Vad är det här? Rider två dagar i veckan knappt längre.
Tankarna och planerna mot egen häst börjar brännas i kanterna. Jag pallar inte med det här.
Stallet och hästarna är min livsstil, ett medvetet val som jag lever för. Jag mår psykiskt dåligt av att ha så få timmar i veckan med det jag brinner för.
Men, jag älskar såklart även mitt jobb. Bästa ever. För att kunna kombinera mina tider på jobbet och ridning finns igentligen bara en lösning, att ha en egen som jag kan rida precis vilken tid som passar mig varje dag.
 
Så nu när dagarna knappar in på en bättre anställning så vandrar också tankarna iväg.
 
Det känns spännande. Och nytt. såklart.
 
Den som lever får se.
 
 
 
 

sånt som faller mig i smaken

Sen är jag ju en riktigt tråkig marin nörd. Hade det varit skottpengar på marin folket så hade jag lätt legat sönderskjuten i ett dike först av alla. Nemas problemas. Blått in my heart.
 
 

Hoppning

Hoppträning i specialen.

Jobbade med vänstern lite mer än vanligt. Gav mig inte i galoppen utan fortsatte bara att lirka och lirka. Blev bättre stundtals.
Vi red en framridning med mycket övergångar, jätte bra att få fram hästarna med. Smokey var lite långsam i det mesta men blev bättre ju mer tydligt jag red.

Hoppade fram på vår fruktade övning. Diagonaler med mini hinder. Hahaha!
Men idag gick det riktigt bra från start, han tog faktiskt i över och från höger bytte han klockers varenda gång. Kul med lite medvind någon gång haha. Jag trodde faktiskt att framhoppnings guden hade övergivit oss.
Hoppade runt över så det var kul. Lite mer åt det skit dåliga hållet vänster till höger. Men men man kan inte ha allt.

Han skötte sig även fint i dem andra övningarna. Löste problemen licksom, även fast jag la honom lite nära några gånger in i linjerna.

Vi hoppade en himla kul bana där det mesta kändes bra, kom lite för i botten någon gång så han rev. Måste tänka på att sluta döda galoppen mot.

Fick lite ångest anfall mot staylen när jag lät honom rinna iväg som ett ös regn så jag styrde undan.
Annars som sagt helt okej. Fick hoppa om några linjer för att få ett bättre språng ut, han hoppar lite platt när han blir snabb.

Men det är som Åsa säger, något han måste bli bättre på själv. Han måste kunna stanna upp och ta i över varje enskilt hinder själv, inte vara beroende av mig eller hinder som finns på linjen innan. Han behöver bli starkare själv helt enkelt.

Fina hästen. Ibland känns allt så lätt och andra gånger omöjligt. Tjusningen med sporten kallas det va?


The true bild of köttning! Haha


film från förra veckan


Nomnom


<3


Finaste


Torsdagen dressyrträning

Idag satte jag som sagt lite mer power på honom. Lät honom dock komma igång som vanligt. Han har verkligen lärt sig nu att kuta på lite själv i början, traven är han väldigt pigg i nu så det är jätte kul (han har en tendens att smyga omkring som en indian)
All trim denna vecka har gett gott resultat och man kunde känna att han lättare anpassade sig efter min ridning. Skit roligt att kunna samla för sits och skänkel i trav och galopp utan att ens nudda ett tygeltag. Så himla fin!

Vi red sluta och öppna idag, väldigt intensivt samt 10m volter.
I vänster varv växer han fram till och trampar riktigt bra runt inner skänkel.
Högern har blivit svårare. Han är inte alls lika klockrent ihop där, jag har svårt med yttersidan och han rätar ut sig. När jag får honom runt innerskänkeln tappar han istället den egna bjudningen. Svårt att fixa men jag och Åsa klurar lite varje vecka haha.
I volterna får han inte bli för snabb i takten, han gasar gärna iväg i första delen. Super bra med bjudning men men. Måste rida på mer halvhalter.

Sen red vi en cirkel övning med förvändgalopp där man rullade på. Till och från riktigt fin. Han blir så vaken när man gör några annorlunda övningar, men det medför också spändhet till och från, speciellt vid hörnet och då tappar han takt.
Där någonstans bara släppte han sådär fint framtill och bogarna verkligen brakade loss och han började röra sig annorlunda. Det är sjukt häftigt dem varven jag får av det där varje pass, när han helt plötsligt bara bär sig själv och är som faro i munnen, lyssnar på minsta sits förändring. Då är jag super noga med mjuk hand och rider endast för sitsen så att han ska känna att han är super duktig och att det är bekvämt att gå där.
Fick ett varv på film när Han lossnade så det var kul att se, länge sen jag filmade alls.

Sista tävlingen lossnade han sådär fint i ena galoppen, riktigt kul att han är så bekväm med mig även på tävling.

Vackra vackra häst om du endå vore min <3


Foto från film


Onsdag träning

Fick byta till mig Smokey i onsdags gruppen, yey haha!

Vi red lite lydnad och skänkelvikningar först. Smokey skötte sig bra men jag hade för långa tyglar titt som tätt. Han var avslappnad och med.

Vi avslutade passet med att Trava över en hel dratta med bommar, det tyckte han var kul och fick lite bråttom. När vi sen skulle travhoppa blev det ännu roligare haha!
Vi skulle känna vilken galopp hästen landade i och sen svänga ut i det varvet.

Jag löste det ganska smart genom att ge honom hjälper för vilket varv jag ville ut i och då landade han i den galoppen.
Riktigt duktig var han på detta.

Nu är han riden så pass mycket så att jag kan kräva några snäpp högre i specialen idag. Ska försöka få till mer energi och gång, samt bibehålla honom på lodplanet, om han är avslappnad alltså.

Kul med mycket träning!


Shit vad snygga


Rolle

Hade roulette tisdag och onsdag.

Igår hade vi lite psykträning,först byggde dem om lite i ridhuset, stegar och grejer så Han var såklart lite spänd. Direkt efter det kom en ridgrupp in och byggde. Jag fick till slut en trevlig känsla när Han slappnade av så då nöjde vi oss och skrittade ut :) ingen mening med att hålla med så många störande moment i ridhuset.
Haha Gud jag är så van vid känsliga hästar!

Idag gjorde vi ett nytt försök till dressyr ridning. Nu har jag ridit honom en del på kort tid så det var mycket lättare att komma till ridning nu, få in snitsen helt enkelt. Att bromsa med sitsen, göra ungefär 40 halvhalter mer per varv och att lätta ur och trycka på i rätt sekund. Mycket som ska stämma under endast ett varv, därför blir det mest volt och fyrkant, haha det är svårt nog!

Hade en riktigt rolig vänster galopp idag, super snärtig och ihop. Skit roligt verkligen, han var lite elektrisk.

Kände på två mellan traver också, Han är helt fantastisk. Har haft lite problem senaste träningarna med Smokey med just dem så det var skönt att få känna hur det verkligen ska vara.

Efter det travade och skrittade vi grusvägen, tyckte Rolle var jätte kul och spännande haha frustade hela tiden.

Det är så himla kul att ha hand om honom, Han är en himla trevlig individ.
Tack Izza!


Måndag!

Nu är jag ledig 4 hela dagar! Känns som semester haha.

Passade på att rida igen en av typ 15 avbokade träningar. Fick hoppa Smokey för ak.

Vi hade en ganska tydlig framridning, hästarna skulle fram för skänkeln. Haha kanon, det är så jag alltid rider så det gick så fint så. Bråkade inte med vänstern men visst är Han sjukt fast.
Man märker det otroligt mycket när man har galopperat i båda varven på rakt spår och rider själv exakt lika dant.
I höger varv är Han så självklart i ramen, rund i sin innersida och nöjd.
I vänstervarv tränger Han uppåt och har svårt att spåra då han skjuter ut bogarna hela tiden, samt biter imot vid varje tygeltag.
Sjukt sned alltså.

Han kändes pigg och glad, travade på fint och ak var väldigt nöjd med hur gången blev så det var kul.
Mina förbannade handleder kan vi ju ordna häxbränning på. Så sjukt jobbigt att jag kompenserar min tygellängd med att vinkla ut dem. Ren lathet haha suck. Det är så lite att man knappt märker det men sjukt irriterande.

Vi hoppade fram på lite studs, fem och halvan och sånt. Han var glad och duktig.
Hoppade en liten bana där Han inte tog halvhalterna ordentligt, han hoppar ju allmänt platt när det är små hinder.
Men det var skoj, hade en fin känsla och Smokey fick göra bra ifrån sig på en lätt nivå.

<3


Puh

En lång dag på jobbet i city avklarat och nu på språng mot stallet och fina Rolle :)


Synd

Visst finns det dagar som är lite tyngre. Som inte känns ljusa. I vissa perioder kan jag känna att jag sällan får beröm.
Det är väldigt sällan någon bara låter undslippa sig något snällt idag. Som att man kanske tycker att någons tröja är fin eller att man rider riktigt bra på någon häst.

Just nu får jag mycket kritik, självklart för att utvecklas men det är svårt att se den ljusa Sidan av myntet när man har en hel säck med mynt på sig.

Jag är väldigt bra på att kritisera mig själv. I jobbet, hemma, i min träning, hur jag behandlar mina kompisar, i stallet, träningen med hästarna och med Smokey.

Men ibland behöver man verkligen få någon slags klapp på axeln. Att få en vink om att det man gör är bra, på rätt väg.
Jag vet inte men jag tror att det kallas uppskattning. Eller bekräftelse.

En skopa av det tack.

Kram kram


Helgen

Har ridit roulette fredag och lördag.

Igår red vi i tältet där det blåste så han var väldigt spänd och på tårna hela tiden.

Jag red först mycket skritt, höll honom sysselsatt tills han slutade titta på allt han kunde. Sen red vi trav där han var super pigg haha så då red vi ungefär en miljon övergångar på volt. Det tog ett bra tag innan han slappnade av och gjorde övergångarna korrekt.

Sen skrittade vi ut i det fina vädret :)

Idag red vi ut. Tanken var att ut och galoppera men dem tankarna fick vi stryka väldigt snabbt då underlaget sög överallt. Så himla tråkigt med massa hårt knöggel och is överallt.

Så det blev mest skritt och trav 45 min.

Imorgon rider jag inne med mycket galopp så han får komma igenom i alla gångarterna.

Fina Rolle!

https://cdn2.cdnme.se/1576539/7-3/pic_515fdd71ddf2b356516f1fcf.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1576539/7-3/pic_515fdd71ddf2b356516f1fcf.jpg">https://cdn2.cdnme.se/1576539/7-3/pic_515fdd71ddf2b356516f1fcf.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/1576539/7-3/pic_515fdd71ddf2b356516f1fcf.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1576539/7-3/pic_515fdd77ddf2b3563257432d.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1576539/7-3/pic_515fdd77ddf2b3563257432d.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1576539/7-3/pic_515fdd77ddf2b3563257432d.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/1576539/7-3/pic_515fdd77ddf2b3563257432d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1576539/7-3/pic_5160428fe087c319ceab50eb.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1576539/7-3/pic_5160429addf2b3565e8901ec.jpg" class="image">


Hoppning

Hoppade Smokey i specialen.

Framridningen gick helt okej, han var lite spänd och pigg, främst i vänster varv som vanligt och var rädd för hörnet.
Red på med mycket ben och i trav övningarna kom han loss.

Det gick mycket bättre att hoppa fram idag! Haha tack gode Gud.
Men inte bra alla gånger såklart, han tar inte förhållningar utan kör upp huvet och typ tutar på. Svårt att lösa det då vi rider mycket lydnad i början. När vi sen höjde lite och skulle rida fram blev han spänd och hoppade flackt. Lite sådär känsla.

Vi hoppade bana och han var så himla fin! Känslig och pigg men endå ihop, väntade fint. Trummade på riktigt bra och hoppade runt.
Men! Jag red ju som en sönder skjuten förlamad jävla larv. Suck alltså är det inte det ena så är det det andra. Jag var så himla sent ute i distanserna hela tiden. Riktigt sopig ridning.

Fick sen ta om allt och då red jag mycket bättre och fick då bättre avsprångs punkter.

Det enda Smokey var lite halvkass på var studsen, där sprang han mest igenom istället för att hoppa långsamt och ta i. Men det botnar ju såklart i min räk ridning eftersom att jag måste ta ihop honom mer innan och hålla kvar ända fram.

Haha rid Jesus vart är han när man behöver honom?!


Fin fin


Apr. 01, 2013


Så fin


Tävling

Efter lite velande kom jag fram till att faktiskt tävla.
Jag började dagen med att muta Smokey med mandariner och sen speaka och skriva hela LCn. Haha min speaker röst alltså -.-
Gjorde iordning honom och bestämde mig för mössa idag.

Red fram i båda varven, som vanligt inget komplicerat. Lite övergångar och tempoväxlingar. Måste man sitta och rida hela program på framridningen så känns det lite dumt tycker jag. Sakerna ska ju sitta innan.

Han kändes helt ok, bråkade inget med vänster sidan så då brukar han vara glad.
Sen blev det vänte tid då första startande var skit sen så ja, vi var ju färdiga så vi gick ut och solade haha!
Älskar min inställning. Men till mitt försvar hade han bara blivit trött om jag hade pressat på i 15min till inne på framridningen.

På banan satte Smokey igång och gnägga. Och gnägga och gnägga och gnägga. Och det var någon gris på stallplan som svarade konstant. Haha skottpengar på den hästen.
Så ja, varje gång han gnägga spände han sig så det blev ju väldigt orytmiskt. Haha! I galoppen la han även till små skutt till skriken. Jag var typ döv när vi var klara. Vet inte vad som flög i honom riktigt.

Till och från kändes programmet fint. Hade lite galopp i en mellantrav (ovanligt not) och ja som sagt lite komunikations problem över lag. Typ volter och sånt är inte helt lätt när han ska skrika och dra upp huvet för att se över sargkanten haha.
Men ja lite halvkass känsla men helt okej form, samt gick han fram överallt så det var kul.

Haha domarn tipsade lite om att jag skulle bli starkare i ryggen så att jag kommer ner mer i sadeln i traven. Förstår den goda tanken men jag skulle bra gärna vilja se den människan som kan komma ned i sadeln och sitta blickstilla i smokeys trav haha :D
Den är under all kritik.

Hade förväntat mig kanske ja 60-61% men hade landat på 66,5% !
Så det var ju jätte kul procent och visar att lägsta nivån verkligen höjs.
Varenda poäng är ju feting i la, 5 poängs skillnad till den framför är väldigt mycket, det är ju i snitt 7or på halva programmet istället för 6or.

Kom 2a med en halv poäng från ettan.
Haha! En halv poäng! Det är typ ett gnägg.
Men jag ska inte klaga, ettan var en jätte fin privat ponny med värsta gången så jag är väldigt stolt över att ligga så nära den resultat mässigt med Smokey.
Kul tävlings dag !


RSS 2.0