Aug. 31, 2013

Idag drar vi på axwells konsert på sjöhistoriska. Lifes awesome.


Haha!

Jag borde ju helt klart byta namn på bloggen till the true häst noob.
Jag är en sån rakt igenom häst nörd så det är ju galet. Och inte skäms jag ett dugg heller haha går gärna omkring med ett ridspö uppstickandes ur väskan påväg till träningen eller en hel Ikea påse full med schabrak. Nej tyvärr mina curling föräldrar hade ingen lång karriär i sina curling lag direkt haha här får man släpa och fixa själv sen år 2000.

Jobbar idag ett sista pass uniformerat i city på ett bra tag. Går på heltiden på måndag så jävla awesomeeeee!
Trött som satan är jag nu, klockan ringde 5 i morse och nu är jag inne på sista 13 timmen. Jävla bra. Haha hade ett stort område idag, har kutat så mycket så jag har träningsvärk i mage och rumpa haha! Jävla vilde jobb man har.

Ha fin fredag kväll på er allihop.


Världens finaste naglar och lost

 

En perfekt avrundning på en väldigt härlig ledig dag


Torsdag

Hoppträning idag i specialen, back to basic och lite skutt. Perfa första hoppning faktiskt .
Han var lite loj framåt i framridningen, fick driva väldigt mycket, men han var rätt fin framtill och jobbade bra.

Vi rullade på små hinder, satt och tog i hop dem. Det gick okej faktiskt, det brukar vara väldigt mycket sämre. Han hoppar såklart lite platt som vanligt men men.

Vi hoppade linje med volt mellan, hindrena inga större problem, jag hade kunnat rida i hop honom mer, lite mer studs studs i sprången. Haha men han var ju så galet jävla mot handen när jag skulle få med bak i bytet efteråt, stretar helt helvetiskt. Så svårt brukar det inte vara. Men men jag får tänka på att vi inte är så syncade än.

Vi hoppade ju bana och till och från kändes det lätt och två språng var svåra. Värsta var på på lång anridning där han / jag lyckades riva ungefär hundra trettio gånger. Jävla stolp skott ridning. Men till slut hade jag ridit och ändrat så mycket och jag la honom verkligen under rätt förutsättningar så jag får sluta mig till att Han inte är så stark i som kropp som man tror. Han behöver träna.

Åsa tyckte Han var nonchig och att man ibland måste sluta sig till att det är hästen som behöver ändras och inte ryttarens ridning. Jag har svårt att tänka så, med Smokey tycker jag väl 9/10 gånger att det är jag som måste ändra min ridning när vi river. Iallafall när han inte är spänd, då är jag bra chanslös.

Men men, det kännes som en självförtroende givande träning och det var kul. Min tränare är bäst.


The true ångest of pannband

Att dra ihop ett eget awesome hoppträns är svårare än det ser ut. Nu dör jag lite pannbands döden och sliter mitt hår. Kan inte riktigt alls bestämma mig. Oftast har jag en rätt bra bild i huvet, så kör jag på det. Den där pannbands bilden är suddig som fan och det är inte lätt att hitta rätt. Och man måste ju hitta rätt annars får man göra om.

Vilken true häst noob jag är.

https://cdn1.cdnme.se/1576539/7-3/pic_521efd009606ee3594eea4a4.jpg" class="image">


Onsdag

Ett pass på PG blev det.
Tycker han är svår då han är väldigt opåverkbar och tjurar ihop lätt. Han är väldigt nöjd och bekväm att rida om han får gå i den form och det tempo han vill, samt gena lite där han känner för.

Från början svarade han knappt för skänkeln, haha fick sitta och smacka igång traven, det tog väldigt lång tid innan han började ta i med stora steg. Han kom endå aldrig fullt igenom under passet, tycker mest han knäpper av och tappar suget, då försöker man driva in honom i handen men då fuckar han ur och blir super upprörd.

Man får lirka och dalta mycket med PG, den har nästan lite märrigt huvud och sätter sig snabbt på tvären när man tar en halvhalt extra.

Något positivt idag var att det gick att lura honom till hyfsade skänkelvikningar utan uppsägning. I ena varvet är han låst så då tappar han takt totalt och mer hoppar fram, samt släpper all kontakt fram till.

Jag fick ingen bra känsla idag, ingen ärlig feeling man kan få av dem. Men det var såklart endå kul och tekniskt att sitta och smyga runt hans utbrott och försöka lirka igång bakbenen, väldigt annorlunda ridning.
Men han är ju fin att se på iallafall haha !


morn

Morn. Denna vecka hinner jag med båda mina pass, vlket tyvärr är ganska ovanligt.
Super taggad i vanlig ordning. Det är så klart tråkigt att inte jobb och träning klickar, men det är så mycket på gång nu med egen häst och heltid så man får rodda runt det bäst man kan. Vardagen kan som TUR är inte alltid se ut som när man var 16, skötte en ridskoleponny och slutade kl 15.15 varje dag.
 
Jag är så glad för hur min vardag och inspark i arbetslivet har utvecklat sig och jag kan knappt vänta till nästa steg.
Har kontakt med en av hästarna från förra helgen, ska boka en provridning nr2 på den snart. Spännande.

Ha det fint hörrni.
 
 
 

Snabb jävel


Ny vecka


Vilde shopping

Ja jag fick mitt och Madde shoppa Wild and crazy. Såklart med väldigt god support haha! En härlig söndag faktiskt, shopping demonen nöjd som fan över att ha fått över ännu ett offer on the dark side!

 

 

Shopping med le madz

Åker med min grumpy cat idag för lite shopping. Det enda jag typ ska ha i hästväg är en ny stubben tvål. Bästa, finns verkligen inget bättre och är så värt pengarna. Damn guda tvål alltså.

Och ett hopp spö. Lyckades ju slänga mitt gamla åt helvete när vi red ut i torsdags och det är sådär lagom motiverande att jaga spön runt säby.

Annars, ikväll ska jag ta tag i mitt hår och fixa till det så det blir lite ordning och reda igen. Har nagel tid på torsdag, haha ser ut som ett riktigt white trash just nu, slog av 2 på mitten förra veckan. Men efter torsdagen är jag nog redo för ännu en månad av krig.

Ha fin söndag hörni!


ja här sitter jag och grinar

Haha orkar inte med mig själv alltså!
Visste såklart innan jag såg eftersändningen att sverige tagit brons men blir så glad endå och precis som vanligt sitter jag och grinar så fort det går bra för svenskarna. Haha får bara hoppas att mina framtida barn inte blir duktiga inom något alls jag kommer ju bli skit jobbig läktar morsa haha!
 
Stort grattis till våra kämpar!
 
 
 

Morn


Fredag kväll

Å nu är jag påväg hem efter en dag civilt mitt i city. Måste säga att det ibland känns lite knäppt att gå omkring med skottväst och handfängsel under ens egna kläder haha och mitt bland folk!
Med uniformen är det ju mer naturligt då det inte känns så märkligt för dem kläderna har man ju endast på jobbet.
Har jätte trevliga kollegor och längtar tills 1/9 när jag går över helt till civilt.

Ska hem, kolla klart på dem os sändningarna jag har missat på svtplay och käka middag :) är riktigt imponerad av Angelicas skills att lyckas styra upp micmac när det kokar över, snacka om iskall ryttare!

Ha en fin fredag folks.


<3

 
 

Uteritt


Rensning

Sen jag skaffade eget så har bara den senaste rosetten från LA1an i våras hängt framme på spegeln. Drog ut en låda och hittade då enbart priserna jag och Smokey har vunnit ihop. Det var en hel del kan man säga, speciellt med våra förutsättningar att han inte ens är min. Ska försöka hitta resterande rosetter som jag misstänker är dubbla antalet. Knep en hel del när jag och Giovanna var ett team.

Haha galet så många tävlingar som kommer upp till ytan när man läser baktill på rosetterna. Hade ingen aning om att jag och Smokey var klubbmästare i hoppning 2007 lixom?


Tränings sugen

 Riktigt kliar i fingrarna efter en jobbig lektion.
Men antar att det blir uteritt även i specialen eftersom att anläggningen inte är riktigt klar ännu.
Lite tråkigt såklart men samtidigt kul. Jag gillar att vara ute.
Förstår inte riktigt folk som fastnar innanför staketet vecka in och ut.
 

check

 
 

haha!

 
 
 
 
 

Tankar

Mycket spännande på gång nu. Går snart över på min heltid civilt, ska bli helt awesome verkligen.
 
Har ju också tänkt en del på hästarna i söndags, en av dem är verkligen intressant och skulle passa mig väldigt bra.
Förhoppningsvis går den att prova igen snart.
 
Det är verkligen ett nytt kapitel som öppnar sig den här hösten, det ska bli så himla kul.
Får nästan hålla i mig själv för att inte stressa på allt, var sak har sin tid lixom. Men man känner ju såklart att det gärna kunde få hända typ IGÅR haha.
Sitter och tittar på träns och är väl 1mm ifrån att klicka på beställ hela tiden haha. Får som sagt lugna ner mig tills jag är 110% säker på allt och vilken häst det blir.
 
Ha det fint folks.
 
 
 

hjärta hösten

 
 

Där mitt hjärta bor


Söndan

Så då har vi alltså testat lite hästar i blandad skala. Både mer rutti och grönare. En var riktigt teknisk, men sånt tycker jag är kul. Hittade 2 intressanta men ingen wow.

Får tänka lite och fortsätta leta helt enkelt, men nu är jag en erfarenhet rikare och vet kanske lite mer om vilka typer jag bör ringa på i fortsättningsvis.


Nr 3. Sötast Ever


Nummer två testad


Första hästen provad


Sanningen

Jag har sån jävla träningsvärk, det är helt otroligt vilka muskler man upptäcker.
Jag som tänkte att nej men det blir nog inte så farligt, jag har ju ett så pass fysiskt jobb så att jag typ svettas genom jobb brallorna. Och västen går typ att vrida ur, vi står ju inte direkt stilla.

Men tjeeeenaa. Haha. Dock vet jag med mig att träningsvärk släpper efter typ 2 pass till, musklerna vänjer sig snabbt igen.
Haha får se om jag kan gå efter söndan folks!


Torsdagens träning

Hade lagt ner kraven ordentligt redan från start. Det måste man göra efter ett sånt här stort uppehåll och jag tror det var rätt beslut, han var skapligt trött redan efter uppvärmningen.

Framridningen fick vi sköta lite själva. Och han skulle fram fram fram fram. Full fart framåt. Höll på med miljoner tempoväxlingar i traven, och när Han till slut hade fått ut steget och tänkte framåt själv, då plockade jag upp honom och började samla. Ingen mening alls att börja greja innan.
Han kom tillbaka rätt fint, samlingen sitter fortfarande för små hjälper så det var skönt.
Galoppen var mer teknisk, där ville Han inte komma ihop lika lätt så jag fick vara övertydlig imellanåt och överdriva samlingen, sen släppte det och blev lite lättare. Det är svårt i galoppen att både behålla tänket framåt samt ha han rund och ihop. Han blir gärna lite snabb och stark istället.

Sen red vi lite basic på volt ställningar och övergångar. Jag jobbade mycket öppna i trav och gav mig i kast med vänstersidan, som idag mest var en blandning av accepterandet av vänster skänkel och att hålla koll på höger sidan. Han fular ju lite och vill knappt flytta alls, fick riktigt chocka honom i mellanåt och då blev det bättre.

Red några bra övergångar och hade några drag kamper, men generellt sitter övergångarna bättre.
Han var redigt trött av att bli upplockad med energi så passet var bra upplagt, lite kortare och simpelt, en bra start på terminen.

Å vad jag älskar den här hästen <3


Älskar att han försöker pussa tillbaka


Första träningen!


Dog precis schabrak döden <3

 
 
 

Just like the true hästnörd

Morning! Vaknar innan klockan vid 8, haha ooou värd ledig dag. Kroppen är helt inställd på jobb, man flyger upp direkt och börjar bädda haha!
Nu har jag tvingat mig tillbaka för lite Chill tid i sängen igen.

Ser fram emot söndag! Väldigt spännande ska det bli, vi får se om jag hittar något lovande redan denna vända.

Ännu mer kul ska det faktiskt bli idag, ska åka och rida specialen. Och typ krama ihjäl Smokey.

Och som alla vet som har tränat en ridskolehäst är ju det enda man gör första passet efter semestern -lösgörande. Jag förväntar mig en vänster sida som en bergsvägg.
Smokey ska få ha fina nya schabraket idag :) haha kan knappt vänta vilken noob jag är.


Halleluja!!!

Den här veckan drar träningen igång igen!!!!!!


Att palla pendla

Jag pendlar mycket i mitt jobb. Men istället för att konstant klaga har jag bakat ihop en annan passion jag har med timmarna på tåg varje dag - att läsa. Mest fantasy såklart.

Har börjat klicka hem en hög böcker då och då, mest pocket som är lätta att ta med överallt.
Jag gillar verkligen det upplägget, lite egen tid att slappa lixom.
Sen har jag rätt lyxiga tider så jag slipper rusnings tid i tågtrafiken iallafall, sitter oftast själv och breder ut mig haha.
Jag är nog ganska positivt lagd tror jag, jag har en god grund inställning till livet.

Idag har jag även bokat 3 provridningar till söndag. Spännande är bara förnamnet eller hur!
Ha det fint.


Inblick i min vardag

Det är verkligen fint hemma just nu. Det gör mig inte ett dugg att det regnar påväg hem från jobbet en söndag kväll.

Det är bara att hoppa i min rosa mysdress och njuta av detaljer som en alldeles egen vit soffa eller en skål hallon.
Livet är inte så hemskt, ryck upp er för fan.

:)


Hästnet

Herregud vilket träsk alltså. Tanken är att börja boka provridningar. Både på projekt och några mer rutti.
Tar med mig min grumpy Madde på allt, fattar inte folk som provrider själva utan ett par kritiska ögon.
Det ska faktiskt bli kul, och förhoppningsvis kanske vi hittar något kul någon av vändorna med start på söndag.

På måndag går mobilen varm.


Mitt hjärta


Jadå

Det var väl ungefär det från kls vinter kollektion som var okej. Det andra var mest blaha tyvärr. Synd då jag hade tänkt att köpa en ny vinter jacka


Heltid!

Nu står det fucking klart. Limbo sommarn är officiellt över!
Har en heltid civilt från 1/9 !!

Hur awesome??!!

Så.nu.äntligen.nu.är.det.dags


Mutning


Lite körning då


Hjärta


Smokeys första tävling hos oss


Suede.


Urn urn

Skåne trip för att fira morsans 50 års dag. Å yeah.


Måndag

Dagarna knappar in nu hörni. Hösten är snart här. Och även alla förändringar.
Har kollat runt lite på nätet även idag, på hästar. Finns några guldkorn där ute.
 
Jag är väldigt spänd på hur det här kommer veckla ut sig. Vad kommer jag skriva om i December månad?
Vad finns i min vardag då, vad finns i mina tankar.
Jag längtar så.jävla.mycket.till.egen.häst.
 
Och snart ganska snart skulle jag kunna släppa ännu en nyhet här som verkligen kommer sätta fart på denna limbo sommar. Det lutar åt rätt håll.
 Fick ett mejl idag som gjorde mig glad, riktigt glad.
men lite mer limbo tålamod får jag ha, men sen då kör vi. all in right?
 
 
 

Dem har landat :D!


En av smokeys låtar


Stockholms morgon


Han som värmer mitt hjärta.

I will fight for us. Just like i told you


Svar

Hej jag måste bara få fråga jag är jättenyfiken. Vad tänker du köps för häst? Vad letar du efter? Hur blir det med smokey? Ska bli jätte spännande att följa dig påvägen till häst! :):)


Svar:
Jag letar efter en häst att ha kul med. Tävla lite, träna mycket. Jag vill inte ha en unghäst och inte en för gammal.
Jag ser gärna att hästen har tävlat lite och är väl riden på marken.
Den ska vara iallafall 165 i manken.
Sen är allt helt beroende på hur mycket jag kan/villl lägga.
Jag menar, är det ens värt att komma upp i 150 när jag inte ens har planer på att satsa?
Och nej, jag kan inte satsa. Inte nu. För att göra det och klättra i klasser måste man ha bra med pengar att lägga. Och ha ett team runt sig. Samt riktigt bra med tid på helger och meetings. Och i nuläget har jag inget av det än :)

Men när jag säger att jag bara vill ha kul med hästen betyder inte det att jag köper en 20 åring och bara rider ut.
Det vore ju jätte kul med en häst som kan lära mig en del, någon som kan själv lixom.

Vi får se hur framtiden vecklar ut sig med Smokey. Mer än så kommer jag inte säga ännu då jag knappt vet själv.

Jag tycker också att det ska bli jätte spännande haha!


Livet suger utan hästar


Demonen jublar

Okej. Jag köpte precis spookvästen. Efter noga övervägande i 1års tid. Och 195h jobb på en månad senare.

Euforia.

Har även bestämt vilken hoppträns det blir. Ännu mer euforia. Bra fredag detta känner jag mwahaha.


Heeee

Klickade även hem en flecetröja som jag hoppas ska hålla i många år framåt.
Och ett schabrak. Ett sånt där det här får jag köpa för att jag jobbar som ett as utan liv. Typ. Super fint :D.

Sen har jag ju ett mission med alla inköp så det är ännu roligare nu att shoppa. Häst häst häst.

Har även ett paket från hm påväg och bland annat så ligger två bas tröjor till stallet där i. Såna skit bra billiga man kan ha under västen och närmast kroppen. Tänkte även ha sånt där på jobbet imellanåt så det blir perfa.
Så nu har min shoppingnazi har gått i depression nu när jag shoppar hej vilt.

Men visst är det roligt med all höst mode som fullkomligen rasar in i butikerna! Både på stall sidan och normala livet sidan.
Jag är glad iallafall !


Hästabstinens shopping

Vitt och brunt inköp till hästgarderoben. Shoppingdemonen hyfsat nöjd. Och min shoppingnazi hyfsat nöjd då hon lyckades övertyga mig om att jag redan har 400 marin blå ridplagg, så jag köpte i andra färger än vad jag tänkt.

Bra torsdag och 2 veckor kvar till ridskole start. Livet suger utan hästar.


RSS 2.0