Mitt hjärta


you know i cant smile without you

 

Uä!

Jobb bagen + hela basuniformen = inte alls sant. Fet sprick risk är vad det är!


Mer shopping

Långärmad piké från hv polo samt två luvisar utan passpoaler och krimskrams <3 imorgon kommer den fucking västeeeeen!!!!!!


Bilder


Hoppträning

Idag hade vi titthinder och banhoppning, haha = en aning spänd framridning. Men det är ganska standard,får svårt att få fram honom för skänkeln när han ska spänna sig till och från.

När han är så uppe i varv brukar han lägga sig till med att även vara rädd för ett hörn i ridhuset, och ja även denna gång.
Men men vi kämpade på där men det är ju lite trist att han ska göra så stor deal av det.

Vi skulle travhoppa lite på en linje med sockerbitar under,då fick jag bli lite förvannad på honom. Säger man fram,då ska han fram och det på en gång. Inga stopp på hela passet men i början var det lite si och så med hans attityd.
Men efter att jag morrat honom i örat och i princip fått honom att skena iväg tills han tog skänkeln lossnade det.

Det är som att man måste visa att ja, jag är seriös och menar allvar.
För efter den matchen gick vi vidare på allt annat som han inte tittade alls på, då hade vi även vattenmatta och mur.
Lite konstigt att han då väljer ut hörnet och sockerbitarna att vara rädd för menmen.

Resten av passet var han riktigt framme, pigg och glad och hoppade av bara fan,utan att vara ett dugg spänd. Fick till en fin runda på över metern, och han kändes verkligen framme,sköt iväg lite själv och var taggad i svängarna. Haha!
Det är som att han får någon självförtroende boost när han har klarat något han ansåg var hemskt och inte gick och sen blir skit glad.

Fina hästen, han kan han. Räk framridning dock,det kan han få bakläxa på.


New in!

Från senaste kollektionen, köpt på lyckås!


Its so pretty im gonna die


En PG

Idag var det PG ridning igen.

Han har fått en sprillans sadel utprovad och väntar även på en specialpadd, sen ska han nog kunna tuffa på som en kung.
Sadeln blev det första turen med idag, jätte fin var den med rejäla vulster och säte. Perfekt för mig som är Sara långben.

Idag märkte man verkligen av att han brukar få smyga omkring utan skänkel i vanliga fall. Han är ju pigg så jag kan förstå att folk rider så men det är i regel dem pigga hästarna som knappt tar skänkeln alls när det gäller korrekt arbete, och PG är inget undantag.

Fick gasa på riktigt ordentligt så att han började röra sig genom kroppen och ge ett mer ärligt stöd. Han är ju lite stöpt i en form där han gärna går, så rakt han kan. Så vinsten i passet är ju när han är så pass ärligt framme så att man kan spela på formen, ändra på honom utan protester.

I galopparbetet red vi även där mycket tempoväxlingar, han blev nästan lite chockad över att verkligen få gasa på, så klart rund men genom kroppen.
Efter det blev han riktigt fin!
Ärligt stöd och samlade fint runt skänkeln, stora steg.

Duktig PG, hoppas att han fortsätter utvecklas till det bättre och slipper smyga.


Sha sha bloggen

Hey bitches and stalkers här är då dagens outfit dåra. Sjuukt snyggt om ni frågar mig.

Nej inte ens 2 dåliga meningar höll det där haha men det var ju ett gott försök!
:D

Tänk alla dem mode bloggarna som alltså lägger upp sånt här dagligen. Kräks


Haha älskart


Klick

Det är dags att belöna sig själv lite med en ordentlig kvalitetsväst. Har hållit mig själv och min shopping demon i shack i ett halvår nu, det är dags haha.
Längtar tills den kommer :)

Det som är bra med den är att den funkar till allt, det är ingen knallgrön väst som sticker i ögonen eller har någon enorm logga. Perfekt.


En hjälm jag vill köpa

Är lamicells senaste.
Har svårt för plast cyckelhjälmarna överlag, därför har det inte blivit någon ännu. Men den här faller mig mer i smaken och jag gillar den mer och mer ju fler gånger jag går in och spanar på den.
Tror det har med skärmen att göra, man får inte den här å nu ska jag ut och cykla känslan.
Sen att den både är blank i mitten OCH blingad hör ju såklart till haha!
 
tumme upp! Den lär införskaffas snart.
 
 
 
 
 
 

Passa på

Det är nu man ska passa på att införskaffa märkes jackor/tröjor till stallet (om man vill ha såna)
finare fleece jackor från alla möjliga märken, vinter kollektioner överhuvudtaget reas ut nu.
 
Och det bästa med sånt är att tunnare jackor/ fleece/softshell kan vi även använda långt in på sommaren då våren är kall i sverige och vi rider ofta på kvällarna. Perfekt.
 
 

Tränings bilder

 

 

Torsdag hoppningen

Hoppträning med bus.

Framridningen var han pigg och glad. Hade lite svårt i vänster varv då vi skulle flytta mycket i galopp och han sitter ju fast något sjukt.
Vi travhoppade fram och red lite lydnad med studs och sånt. Till och från gjorde han det bra, löste uppgiften fint. Han blir lite spänd och stressad mot studsen i trav, Han hajar inte riktigt varför Han inte får galoppera. Då tappar han rygg och hoppar lite platt.
Travhoppningen i sig gick smärtfritt.


Sen red vi en båge med galopp bommar innan. Haha här rev Han sjukt många gånger på första hindret, jag ändrade och ändrade min ridning men Han fortsatte glatt att riva. Till slut höll jag noll i honom, oftast är det jag som är kvar för länge i handen men bommen rullade ner endå efter vi hade galopperat därifrån haha det ville sig helt enkelt inte.
Annars så fick jag helt ok distanser mot bommarna, det var någon gång det blev lite trist med superkort på båda men han behöver ju tänka själv och träna på kort så det gjorde inte så mycket.


Fick ångest i distansen 2 gånger under passet, haha värsta gången var mot oxen i banan, han blev rädd och genade från hörnet i anridningen så jag fick inte den distansen jag hade tänkt mig så jag vände bort. Skulle aldrig låta honom gå på något random avstånd när det ligger på 110, han är för modig för sitt eget bästa haha!

I banan flöt det på, kändes lätt och hästen var skit glad.
En träning som var lite mer teknisk än att bara rulla på så det var kul att det till största delen fungerade. Också roligt att Han hoppade riktigt bra sista banan och tog i genom sprången :)

 

Onsdag

Dressyr träning, idag med PG!

Sist jag red han var ju precis när han kom och då var han ju lite tickande samt lite förbannad när man höll ihop honom mer än han ville.

Den här gången fungerade allt mycket bättre, han kommer fram snabbare, tar skänkeln bättre och slår knappt med huvet. Han tog även förhållningar ett snäpp bättre, nu kan man samla mer för skänkeln utan att han fuckar ur.

Vi red skänkelvikningar och där blir det unghästridning. Han hajade inte alls sånt i början och nu bara ett par månader senare flyttar han faktiskt, på tygeln runt innerskänkeln. Inte ens spänd. Såklart inte topp skolor, men korrektheten kommer.

Vi red även fattningar, det gör han bra ibland haha och skit dåligt ibland. Han slår sig fri då och då, orkar inte göra fattningen ihop.

Annars tänkte jag på att försöka få upp nosen på honom och få igång gången. Han kryper ju gärna ihop och smyger fram, blir lite synåls gång. Då och då under passet kom han fram ordentlig och fick lite mer tryck i gången.

Jag gillar PG, han är en positiv häst, gillar att bli borstad och att springa. Är väldigt stadig, känslig för Hand och skänkel samt lätt att sitta på. En riktig stjärna för en ridskola, och redan väldigt populär, tror Han är vald i samtliga specialer.

Fin PG

sist jag red honom

 

 

Dressyr träning

Vi värmde upp som vanligt, lite självständigt. Iochmed snö rasen tog jag direkt rygg på en orädd häst och la ner handen, lät han komma fram själv som vanligt. Funkar bra då han får en stor och stadig takt och går rent i sina gångarter direkt.
Han var lite fast som vanligt i vänstern så jag jobbade den lite smått, plockade och plockade runt inner skänkeln.

Han kom loss bitvis.

I övningarna gick det riktigt bra, både skänkelvikning och förvänd sluta på skarpa linjer blev riktigt bra. Till vänster är det såklart svårare, Han rätar ut sig där och trampar inte lika bra framåt i skolan. Det sitter fast något.

I galopp arbetet red vi först samling på volt och herre Jesus vad duktig han var i höger varv innan han blev trött. Kunde riktigt ta ned galoppen på bakbenen utan att ha ett gram i handen. Kunde även börja vända honom i samlingen så vi fick in 1,2 språng som verkligen var stora och runt det inre bakbenet. Super häftig känsla! Så himla kul när det händer saker i utvecklingen fortfarande.

Just att han ens kan samla för skänkeln och sitsen nu är ju galet kul och häftigt.

Red sedan övergångar galopp-skritt på volt och det gick också bra! Några gånger fick jag samma feeling som förra veckan , att han verkligen satte sig. Sen blev han mer och mer stark framåt iochmed mjölksyran. Det här är riktigt tungt för honom, när Han inte får gå på bogarna heller.

Vi bytte varv och började samla som innan. Här gick det inte alls lika bra. Han tappar takt i galoppen när man tar i vänstertygeln och det måste jag tyvärr göra annars slänger Han in rumpan haha plus att vi knappt kan gå på volten när han är lite fast.
Så då måste jag rida fram och då blir han spänd. Han blev även tröttare och tröttare så till sist sa han nästa upp sig.
La ner Handen, ställde honom utåt och samlade för skänkeln. Då slappnade han av mer men det är ju inte korrekt.

Vi red även övergångar här och Han var ju som sagt riktigt trött så vissa blev riktigt trista men andra lite åt det bättre hållet.

Verkligen kanon pass för oss, han skulle behöva stärka sig i sånt jobb varenda dag, helt fri och mjuk från handen men endå rund och ihop.

Något som var riktigt skönt var att det gick att rida hela passet på en avslappnad häst trots upprepade snöras. Varje gång han hoppar iväg bromsar jag precis allt vad jag har så att han inte springer en centimeter mer än nödvändigt, för att sen bara simpelt fortsätta övningen. Sjukt skönt. Förut kunde det ta 5min per snö ras för att få honom att ens ta hjälperna alls


Vackra stjärna jag känner utvecklingen <3


<3

You and I
 
 

:)

Titta madde! Finisar
 
 
 

kikar lite

Sitter och kollar lite tävlingsbilder från ossfeldts hemsida. Visst blir man lite sugen på att tävla igen. Så dryg med vår vinter i sportet. Det blir ett så stort hack till nästa säsong. Och iochmed min placering med rolle i reggen så får jag inte rida stockholmscupen det här cupåret.
 
menmen! Haha det är väl bra att vi är taggade till start iallafall
 
 

Träning

Red Milan i min vanliga grupp.
Jag var fortfarande väldigt matt och svag i kroppen efter mina feberdagar så jag tänkte att vi kör lite go with the flow idag, inte bråka eller kräva något av honom. Mest susa runt lång och låg i hans tempo.
Det funkade fint till en början, han var nöjd med dealen, slapp gå ut i en enda hörna och samlade sig till och med några snäpp runt skänkeln. Han var förvånandsvärt stadig. Sist jag red milan var det en ren kamp att ens få honom ihop i alla gångarter, nu var han väldigt nöjd och rund. Kansk för att jag just inte bråkade/ samlade något.
 
Är ju igentligen inte den ryttaren riktigt. Som är nöjd med att susa runt så länge hästen har huvet lägre än stjärnorna. Jag rider hellre igenom, får ett resultat och känner att hästen jobbar sig loss genom kroppen för att sedan samla och sätta lite tryck i gångarterna. Spela lite på gränserna i varje häst helt enkelt. Men jag orkade som sagt inte. Haha var tillochmed osäkert att jag ens skulle åka till stallet alls.
 
Vi klarade oss ganska bra på lite långa tyglar och övertempo tills vi kom till övningen med framdelsvändingar. Där måste man ju ta halvhalter. Tusan haha.
Gjorde några halvdana, lät han gå iväg och lite som han ville. Då började Åsa anmärka på att han inte kom tillbaka så då var hon på mig ett bra tag om att samla = jag var tvungen att bråka med honom. suck haha.
Då ballade han ur. såklart. Så fort man kräver något mer, en millimeter mer av milan så svarar han genom att slå sig fri, låta som en älg och att lyfta framhovarna från marken några gånger. Sen är han upprörd 2 varv och svarar inte framåt.
 
Så, resten av den övningen var ju typ så. Travade på rätt fint- avsaktning. Åsa säger åt mig att ta tillbaka mer, ta tag ordentligt - jag gör så - milan halv reser sig- flyttar sig några decimeter rätt i framdelsvändingen - åsa säger håll kvar och driv - milan hoppar omkring på stället och låter som en älg - jag rider framåt - milan är låst som ett järnrör - går in på 10 m volt - åsa säger böj igenom - 3 varv senare lossar han och går som vanligt - 2 bokstäver senare är det ny avsiktning och framdelsvänding = allt börjar om.
 
Haha han är ju lite rolig. I vänster varv var han så upprörd så det räkte med att sakta av för att han skulle börja hoppa. Hoppihopp.
Åsa tappade tålamodet och lät mig gå på liten volt innanför och ta igenom halvhalterna ett tag. Efter det blev det bättre, speciellt när vi fattade galopp sen, men så kan man ju inte göra varenda gång han blockerar sig.
 
Trots konflikten på slutet så var jag positivt överaskad av milan, hade senaste passet på honom i bakhuvet och då var det som sagt en riktigt kamp att ens ha honom framme och rund. Idag var han stadig större delen och tutade på utan problem. Sen att det tar emot något otroligt så fort det gäller samling det är ju en annan femma.
Jag orkade rida hela passet iallafall även fast synen dimmade igen bitvis och jag var kallsvettig efteråt så var det roligt.
Milan är en bra häst att träna sits på för övrigt. Han har en bra sadel, han rör sig inte alls över ryggen så det är som att rida ponny och han är ganska känslig för skänkeln. Man kan sitta väldigt stilla på honom alltså.
 
tumme upp
 

God inspo med ETA

 
 

Puss&Kram

på elin idag. Drömde något knasigt om en fisk tävling inatt haha! Ni var super fina iallafall, som vanligt :)
 

Inspiration på svtplay


haha roligt skit


träningen

oj hade glömt att jag inte skrev om passet i torsdags hehe!
 
Hela uppvärmningen kändes han fin och samarbetsvillig i. Även åt vänster. Såklart fast i sin innersida men det gick att jobba igenom bitvis.
Han hade en bra takt och i högergaloppen fick jag loss den där konstiga känslan när han tappar takt och tempo som man ibland får. Kunde licksom rida ut det utan att gasa. Svårt att beskriva.
 
Vi tragglade skänkelvikningar idag. Tål att tragglas.
I höger varv, riktigt fin. I vänster varv inte så fin. Riktigt jävla jobbig stundtals haha!
Han drar sig ur formen i vänster varv, orkar inte. Slänger ut bogar och bakben. Faller isär. Orkar inte som sagt.
Blev bitvis bättre. Men han blir spänd också när jag måste rida ut det mer bestämt. Då tappar man det lätta flytet man hade innan, men jag antar att det hör till när man pressar dem lite mer.
 
Efter det kämpandet (haha!) gick vi över till att rida övergångar. Våran paradgren haha!
 
Men tji fick jag.
Till en start blev det standard. Han drar emot och jag får ruska till så att det händer något. Inte så vackert.
Sen red jag mer och mer som jag gör när jag samlar galoppen på volt (han har blivit riktigt duktig på att samla runt skänkel och sits nu, han förstår verkligen och hjälper till så gott han kan, loss från handen)
Och då sa det bara PLING. Sen fan SATT DEM!!
Galopp - galopp - samling -samling - halvhalt - skritt.
PÅ EN GÅNG!
 
Och flertalet gånger!!!
 
Nu kanske man inte ska hålla hoppet uppe då nästa träning är 7 dagar imellan, men endå.
Äntligen äntligen äntligen. Trodde faktiskt inte att det skulle gå att få till en förbannad övergång med smokey men se att träning lönar sig. Förjävla bra alltså duktig häst!
 
Det ska bli spännande att se om det forstätter att funka eller om ridjesus bara infinner sig en gång under ens livstid.
 
 

RSS 2.0