hahaha!


Mums

Detta vill ju smokey ha!

Framför oss

Något jag kan se i min spåkula är att skjortor kommer bli stort i ridsportmodet.

Det kommer säkert kommer helt unika och häftiga kollektioner, skjortor är något som kan matchas lätt till, är otroligt snygga och klassiska, samt ofta är lätta och sköna att rida i (med rätt passform)
Jag skulle lätt kunna rida i skortor.
Älskar redan det lång ärmade pike modet.
 
Denna kommer från hv polo och kostar idag 559:-
 
 

!

Följ min blogg med Bloglovin 
 

En tanke

 
Det finns alltid dagar och sekunder vi vill glömma. Lägga bakom oss och kanske göra ogjorda.
När man gör bort sig, gör stora fel och skämmer ut sig.
När man kanske sätter både hästen och sig själv i skiten pga. okunskap.
 
Men önska dem inte ogjorda för alla dem där dagarna har fört dig dit du är idag. Du har lärt dig av varenda en.
För varje gång man kommer helt åt helvette fel på ett hinder, så skärper du till dig till nästa språng och gör allt i din makt för att hjälpa hästen och underhålla distansen.
Det är så vi lär oss. Glöm inte det.
 

För varje dag

 
 
För varje dag utan dig
 
Saknar jag din kraft,
 
känslan av att vara ett team
i medgång och motgång.

Det är liksom vi. Och det är så det ska vara.

Vi hör ihop på något självklart sätt.

Du gör mig till en bättre människa.

Till en stark och självsäker ryttare.

Lyckan som infinner sig när du dansar fram under mig och viljan i att visa upp sig, det gör så att jag ler.
Även mitt under tävlingar när du får dem där små sekunderna, kan jag inte låta bli att le och klappa din muskulösa hals.

Du är den finaste för mig. En kär vän som jag litar på.

Och jag ska kämpa för oss. På riktigt.
 
 

hahaha!


Våga vilja mer

Så nu kom det till mig. Inspirationen till ett nytt, längre inlägg.
Jag skriver dem gärna, men det måste komma från hjärtat lixom. Ni vet vad jag menar.
Är ingen stor bloggare som sitter och pressar så att man skiter på sig när man skriver, bara måste mata ut inlägg på inlägg.
Min blogg är totalt ärlig, direkt här är jag och jag är awesome typ. Ibland får jag mina blogg ryck och älskar att skriva, ibland har jag annat i mitt liv som hamnar mer i fokus, och då skriver jag mer om min träning bara för att det är en stor prio 1 i mitt tränings upplägg.
 
Våga vilja mer

All ridning handlar om självförtroende i olika former. Allt som har med hästar att göra, häst hantering osv. Tror du inte på dig själv och vad du gör så kommer du heller inte kunna leda din häst bra.
Försök att samla på dig kunskap om allt. exakt allt inom hästar. Då kanske du har något i bakhuvet när du väl hamnar i en viss situation.
Att törsta efter kunskap är en otrolig nyckel till framgång. Att våga fråga, att våga ta hjälp osv, guld värt i ens egen utveckling. Det är då man lär sig, och i och med att man samlar på sig lärdom så växer också självkänslan och självsäkerheten.
Man blir ju tex. direkt osäker när det händer något oväntat som du aldrig har varit med om och inte vet något om. Om din häst tex skulle komma in med ett stort kött sår i halsen. Om du har lite i bakhuvet vet du exakt hur du ska göra, om man inte har det är det lätt att paniken stiger en åt huvet för att man blir så rädd utan kunskap.
 
 
Jag vet inte hur många timmar jag har tittat på ridsport på tv, sett träningar på olika nivåer på ridskolan, dokumentärer, träningsfilmer, sett mig själv på film osv, just bara i utbildnings syfte. Att se hur andra jobbar med sina problem och hur dem löser dem är sjukt nyttigt. Man lär sig alltid något.
 
Att ha förebilder är sjukt viktigt. Och inte bara i ridningen. Hitta någon i din närhet som du tycker kör fairplay mot alla hästar, inte bara med sin egen. Försök apa efter, hur hanterar den personen en sur häst, en stökig häst osv? Vad gör den personen när det blir problem?
Slår den? skriker den? utvärdera. All hantering på marken är grunden till allt. glöm inte det.
 
En person som har god häst hantering är madde berglund som sköter åsas hästar. Otroligt noggrann i allt. Alla hästar hon tagit i en längre tid, står avslappnade, stilla som ljus och njuter av rykt, går snällt vid ledning och vet precis vem som är ledaren och var deras plats är.
Kajsa är också en otroligt bra hästkännare. Hon värnar verkligen om själva hästarna och ser varje häst som en egen individ som har egna behov osv. Hon ansvarar för ridskolehästarna, kollar upp sadlar, byter bett som inte passar, ser till att dem håller vikten, ordnar med täcken, köper in nya saker osv.
Och hon har sten koll, bättre koll än många andra på hur just hästarna mår.
 
Jag lär mig alltid något i hanteringen när man pratar med kajsa, hon kan så sjukt jävla mycket så man undrar hur hon får plats med allt. haha!
 
 
Det jag vill få ut av det här är, vill du bli en bättre ryttare? Kunna hantera varenda häst optimalt?
Veta vad du gör om din hyrhäst börjar halta under ett pass? Veta vad hovslagaren igentligen säger`?
Kunna följa veterinärens rådgivning? Veta hur foder inverkar?
 
Våga vilja mer helt enkelt! Se en extra film. Sök på goggle. Läs forum om folks åsikter. Läs ridsport tidningen.
Bli smartare, vet mer, lär dig mer och få då ett ökat självförtoende, bli en säkrare ryttare. På alla plan.
 
Se ner på egenframkallad okunskap, eftersträva inte att säga Jag vet inte.. på allting. Det är inte attraktivt någonstans. Fråga kompisarna vad man gör, våga säg att du har läst en bok om hästbeteende. hymla inte, det här är vår sport. Det är det här vi brinner för i våra drömmar, på vår fritid.
Det är det här vi kämpar för, att bli bättre på och kanske på något hörn, förverkliga och bekräfta oss själva som personer.
Vår sport formar oss till dem vi är, ledare. generösa. Givmilda. Öppensinniga. Snälla. Bestämda. Målinriktade. Ansvarsfulla. Noggranna. Förebilder.
 
Ridsporten är fantastisk, glöm inte det. Vem vill inte lära sig mer.
 
 
 

Torsdagens träning

Red min special, vi hoppade med maskerad hoppning. Bilder kommer upp senare :)
 
Det kändes bra, lite pilot missar här och var men överlag så sökte han hinder bra och jag red honom fint mellan hand och skänkel hela tiden. Några gånger var jag inte riktigt klar så då blir det lite kråkhopp,
Han hoppade annars riktigt runt så det var kul.
 
En bra avslutning :)
 
 
 
Annars så rullar livet på nu, smokey ska snart på bete och äta sig tjock (gärna över ryggen om man får önska) och jag ska jobba. Började i måndags min väktar utbildning i kista, så dagarna ser ut som så att jag åker 2 timmar dit, går i skola minst 8-17 och två timmar hem, duscha äta sova.
Riktigt kul är det och jag lär mig massor. Har även sommaren planerad med jobb och jag verkligen älskar att ha koll på mitt liv. Har även lyckats få ledigt så det blir både frankrike och (om jag får vara med) ridläger.
 
Lifes awesome.
 
 

Torsdag

Jobbade ju som vanligt mina timmar och på lunchen så red jag 40min på utebanan på roulette :)

Han kändes mjuk och pigg. Dock tyckte han nog att det var lite roligare igår hehe.
Jag red först bara mjukt omkring i båda varven, gjorde lite halvhalter och tempoväxlingar.

När vi hade värmt upp så la jag lite mer fokus på saker som jag inte kan göra med så många andra hästar.
Saker som takt, schwung och samling. Speciellt i traven var det kul att bolla lite ideér. Just klura ut hur mycket man ska lätta, driva, hålla osv för att få till lite mer energi samt samling i traven. Jag fick några metrar här och var där han dansade lite så det var kul!
Dock faller han lätt ur den takten för jag är för seg i mina hjälper än så länge för att bibehålla det.

I galoppen försökte jag mest att ta tillbaka tempot ibland med bara sits och skänkel, samt typ 2 halvhalter. Fungerade jätte bra när jag rätade upp mig mer. Skönt att rida en häst som är så känslig, att kuna rida på vikthjälper är fan guld.

Det enda som knorrade sig lite var när jag i slutet red några skänkelvikningar, då blev han lite stark i uppridningen och höjde nacken en del men när jag hade honom bättre på yttertygeln försvann problemet. Jag drev inte tillräckligt mycket in heller så allt ligger ju på mig. som vanligt haha!

Sjukt kul att rida roulette, det ger mig så mycket. Även fast jag inte kan trimma honom eller så, det är ju mer han som trimmar mig eller vad man ska säga. Tack izza.


Rolle goes mad på prisutdelningen, senaste tävlingen. 3a i msv A. Dålig. haha!


Onsdag

Red ut med rolle, vi red i alla gångarterna och han var mjuk, pigg och glad.
Vi red lite på grusvägen och runt ängarna :)

Han är ju verkligen en trevlig häst på alla plan, blir lite pigg men är samtidigt så snäll och mjuk hela tiden.
Det flög lixom förbi ett stort vitt papper på ängen när vi galopperade, haha det enda han gjorde var att göra ett byte, så rädd blev han lixom. En annan hade ju dött haha! Jag blev typ räddare.

Trevlig ritt!


Åsa och svarten



I Min onsdagsgrupp så hade vi avslutning och jag fick hoppa på svarten!
Jag har ju ridit svarten en del och tycker han rolig. Svår såklart men riktigt rolig att hoppa.
Vi värmde upp och jag spelade mest på gasen. När vi hoppade fram så fick jag in lite mer känsla för hur mycket jag skulle hålla kvar i alla distanser. Han blir lite oreglerbar precis innan och tar då gärna  för stort än för kort = jobbigare att ta av kort.

Vi hoppade bana och det kändes bra. Jag var inte riktigt klar på något hinder, men annars hade jag ett bra tempo. Hade velat haft honom lite kvickare och följsam men det behövs nog mer träning för det. Hoppade helt okej imellanåt.
Duktiga svarten!



<3


när det är du och jag


Måndagens

Nytt inför torsdag!

 

Red ut på en stycken cheronis vid 6 tiden, red runt ängarna och galopperade. Bytte lite galopp i svängarna för att aktivera och varierade mellan att låta henne vara i hennes eget tempo och att samla och runda av då och då.

Det blev en rolig tur, alltid lika härligt att rida ut på den hästen!

 

 


KM DRESSYR

vinst på 70,68%!



Framridningen
var helt okej. Lite kaos med tusen skit nervösa barn och trötta ponnyer, så det blev ju mest fyrkant. Men jag klagar inte för det, är inte den som rider tusen krumelurer på mina framridningar endå, lb:2 som jag skulle rida innehåller endå typ max 10m volter, thats it.
Han kändes ok, lite seg imellanåt.

Sen kom vi ut brevid banan där man fick rida 3 ekipage innan sin tur. Där var det djupt och han blev genast mer tungriden. Red lite galopp och sedan några övergångar och sen stog vi typ och vilade och tittade på dem andra haha!
Ingen mening med att köra slut på bensinen om han endå känns lugn och otittig.

På banan och i programmet så skötte han sig. Blev lite svår att sitta på imellanåt när han inte tar skänkeln.
Blev väl några små ryttarmissar här och där, kunde ha plockat upp honom mer i profil, uppridningarna kändes inte alls stabila och halterna blev lite hackiga.
Han längde dock fint i traven! Kul att det börja hända saker på tävling!
Vägarna var helt okej, och han slet sig inte fri i upptagningen.
Ingen pang ritt direkt, jag fick rida ganska mycket för att hålla honom framme hela tiden så det blev lite tyngre för min del än för smokey idag.

Slutade på lite mer än 70 jävla %!!
Hahaha shiiiiit
3 6or genom hela programmet och resten 7or och 8or.
Ja helt galet bra betalt, jag hade nog gissat på 62-64% max.
Snacka om att man blir van vid LA standarden på tävling.
Och sofia som vi red för brukar vara hård att rida för, så det var ju himla kul att vi fick så mycket poäng.
Det behövs faktiskt ibland.

Så nu är vi klubbmästare i både hoppning och dressyr på storhäst.
Känns bra, vi är helt enkelt bäst.


Fick ett schabrak i riktigt fin mörk marin färg, som jag även köpte lindor till :)
awesome!

Det var även många som kom fram och grattade idag under dagen, jag blir så himla glad för sånt värmer.
Att folk unnar en att vinna och är uppriktigt glada för ens skull är verkligen roligt.
Tack allihopa.
Delad glädje är dubbel glädje.




Torsdagens träning

I torsdags så fick vi rida fram lite självständigt, för att sedan gå ut på utebanan och rida programdelar inför den stundande dressyrtävlingen. Långa staketen var uppsatta så det var perfekt att öva linjer.
Smokey kändes till och från ganska fin. Lite komunikations missar här och var, men han längde fint och svarar himla bra framåt. Jag fick en lite seg känsla imellanåt i handen och tappade takten ibland.

Vi gjorde även en hel hög med ur usla fattningar. Och ja dem blir väl ett snäpp bättre än ur usla genom passets gång, men långt ifrån bra. Han fattar bäst från skritt, då är han riktigt duktig! Fattning från trav suger vi totalt på, det måste tränas in verkligen. Totalt pinsamt i nu läget. Fick till några riktigt fina galopplängningar och några riktigt hemska övergångar efter. haha!
Men men, vi tränade på och dem blev faktiskt ridbara till slut.

Bra träning inför söndagen tycker jag, gillar att Åsa anpassar lektionen efter våra tävlingar, perfekt.





Livet från den ljusa sidan

Att smokey trivs och är fin i sitt nya träns. Värt varenda krona!

Alla tävlingar som är just nu. Inte bara att jag själv tävlar, utan alla kompisar som är iväg också osv.

Sjukt kul och inspirerande. Delad glädje är dubbel glädje.

Sommaren är verkligen här. För oss stundar km i dressyr, maskerad avslutning i specialen och hästens dag!

Att min sits ständigt förbättras. Känns riktigt kul att titta tillbaka och se utvecklingen. Det kan jag tacka mitt flitiga bloggande för.

Sorunda Ridklubb, den stämningen som är i stallet just nu är verkligen underbar. Jag var idag är från 07-19 och ville inte åka hem en enda gång. Det säger en hel del.

Att jag har haft tillgång till att träna Alice, det ger mig mycket och jag tycker att det är jätte kul! Tack alice!

 

 

 

 

 

 


Bästa dressyrbilden haha


Snacka om att utnyttja galoppen haha!
Underbart.


Torsdag uteritt!

I specialen så körde vi en uteritt, jag red Passo då smokey hade gått rätt hårt och jag tyckte han att kunde få vila istället.
Haha det blev ganska kul, el passo har ju mycket egna idér, rör sig mäktigt och riktigt njuter av att galoppera, Han lixom spränger fram som en stridshäst verkligen.

Det var riktigt kul, få prova på sina skills ute, hur bra man hänger med och hur mycket kontroll man igentligen kan ha i full galopp genom svängar och backar. Sånt är häftigt verkligen, att inte alls ha handbromsen i, hästarna arbetar på verkligen framåt och man har fortfarande all kontroll och ballans.
Just det där att bara kunna stå upp, göra några halvhalter, byten i svängarna och sen trycka på ordentligt ur svängen och känna att man inte alls är rädd, och har full kontroll på sin egen sits och ballans i sadeln.

Uteritter underskattas. Helt klart.




Onsdag

Red ett dressyrpass på Neo, jätte hästen.

Sist jag red Neo så gick det jätte bra, fick in en fin känsla och det kändes lätt och roligt.
Så var det inte denna gång! Riktigt märklig var han rida, trängde uppåt och slog sig fri ett flertal gånger, tog inte skänkeln och trängde innåt.
Som att han hade ont i musklerna eller något, kom inte alls genom kroppen fram till bettet, utan fortsatte passet stelt, spjärnigt och ovilligt.

Mycket märkligt. Men inte mycket att göra åt, jag försökte ändra min ridning på flera sätt för att lösa det, men han var samma häst i slutet som när jag satt upp. Jag är verkligen van vid att lätta ur ordentligt när hästen för rätt och rida mycket för skänkeln. Vara mjuk imellanåt helt enkelt, och varenda gång jag lättade så trängde han uppåt.

Menmen, såna pass får man ha
, det här var nog värsta gången jag ridit honom faktiskt. Åsa tyckte också att det var märkligt.
Och just att han inte ville komma runt någon skänkel eller forma sig, rätade ut sig hela tiden verkligen.

Märkligt pass som sagt, hoppas på att han mår bättre i sin kropp snart då Neo är en otroligt fin och rolig häst att rida i vanliga fall!





RSS 2.0