Hoppade smokey

I lördags gruppen. Kändes rätt pigg och fräsch passet igenom. En trevlig känsla och kunde rida på lite mindre hjälper, bara checka av framåt hela tiden. 

Själva hoppningen gick bra, bättre när jag red honom rakare. Det är svårt med honom på små hinder då han knappt hoppar, men det är kanon för mig att träna upp distans ögat och jobba på hopp galoppen.
Världens finaste häst är han. Alla dagar i veckan. 




B fredag


Uppe väldigt mycket innan tuppen och red b innan jobbet. Idag på utebanan. Tycker att galoppen är svårare att få i ramen där ute, han gör sig rak så jag löser det lite genom att inte göra samma sak för långa sträckor. 
Han hade en räv bakom örat idag, kändes lite allmänt spänd och varje övning tog ett tag innan han var avslappnad till. Men det är okej, det var länge sen han var sån och dem dagarna kommer på känsliga hästar. 

Haha sen fick han något ångest anfall när vi skulle skritta ut och ville inte lämna stallet. Väldigt glad och nöjd när vi väl kom iväg haha knäpp häst. 

Börjar kännas höst i luften nu :)

Jävligt ren




Smokey

Red igen i onsdags gruppen på smokey.
Haha vad märkligt det var att skriva så. Det där har endå varit min grupp i typ 8 år.
Vi red till en av ängarna vid säby. Jag växlade lite med att rida själv och med dem andra då man fick välja.
Smokey funkar fint sådär så det var kul.
Fick se till att han bar sig själv och inte erbjöd honom att bli stark bara, red lite övergångar. Det var ett roligt pass. Det behövs ibland att bara låta dem rulla på och göra något annat i mellanåt.
Påvägen hem fick han något tupp juck när jag lättade ur haha vet inte om Han la tungan över bettet för det gick inte att bromsa iallafall. Haha wtf smokey. 
Aja det gick bra med alla iallafall så det var skönt.
Knäppa lilla hästen vad jag älskar dig





Onsdag morgon

Med Bandiet. Red 20 min inne och checkade av, väldigt med och fin. Galoppen bättre nu men det kan också vara jag som rider lite annorlunda där. Skrittade ut och klättrade sen en halvtimme. Haha lycklig häst 



Söndag med mr Bandiet


Red inne ett lite mer tekniskt pass. Ena ägaren var med så det var skönt att stämma av lite och så är det alltid kul att visa upp framstegen som kommit.

Han skötte sig väldigt bra idag, var mjuk positiv och lite på hugget. Traven är mycket ridbar just nu, inte mycket att lossa eller parera upp längre, nu kan man pilla på detaljer och faktiskt fokusera på program delar samt förfina övergångar.

Galoppen är lite svårare men han känns starkare i sin kropp där överlag. 
Håller just nu på med att få honom rak och avslappnad innanför fyrkanten. Det gör mycket att plocka bort stödet från väggarna. Det kommer fram mycket i övergångarna både upp och ned där han gärna går något sned och vinglar lite.

Riktigt roligt pass! Fina fina Bandiet

Lördag med smokey



Red smokey för ak. 
Det var lite med tungridet idag då utebanan var blöt. Tycker han spårade bättre idag än förra veckan. 
Övningarna var på mindre fyrkant spår med framdels och bakdelsvändningar, något han gör.
Dock fick jag ju driva och det var allmänt mycket för mig för att få ihop det hela. Bitvis bar han sig bra fram till handen, något rak i vänstern när man kräver mer men det är som vanligt. Galoppen rätt fin idag. 
Fina smokey <3

Min finaste




Onsdag b



Idag red jag mer tekniskt, gav honom fler uppgifter vart efter Han blev mer och mer med på noterna. I traven blandar jag teknik med lite programdelar så han börjar känna igen vägarna och gör ingen big deal av det längre. I galoppen blir det teknik och lösgörande istället. Han blir lätt lite styv där så det är bra att växla form och krav hela tiden.

Han var väldigt trevlig idag, haha han har börjat haja mellantraverna och skjuter på lite själv. Jag måste dock vara noga med att han är eftergiven och helt rak, då blir det inte så tokigt. 
Han tycker även att det är roligt på medellinjen haha öronen spik rakt framåt varenda gång.
Fina hästen 


Tisdag med b




Fina fina b.
Fick verkligen fram honom idag och jag kunde behålla honom positiv, la verkligen noggrann tid på skritt och trav och sedan helt rak och eftergiven i galoppen. 
Red mycket innanför spåret och var noga med att nyansera stegen och bryta övningarna. 
Funkade jätte bra och det kändes lätt och roligt. Väldigt nöjd häst efteråt :)


Lörd


Första passet i en annan grupp jag bytt till för ak. Red smokey inne.
Märkbart bättre från start om man jämför med torsdagen men såklart tungriden och det går långsamt att sätta ihop honom framme till handen.

Riktigt roliga övningar på fyrkanter med tenpoväxlingar och övergångar. Snabbt och effektivt och smokey blir så himla med och fin av såna övningar! 
Ett tag i traven gick han riktigt bra i balans, väldigt kul att lotsa runt honom när han blir så känslig och man kan rida med lillfingrarna och vikthjälper. 

Tycker dock att han har blivit sneare i galoppen, går på dubbla spår osv, så där jobbade jag mest med rakriktning.

Ett kul pass som funkade helt okej på det raka bettet endå. Han blir gärna lite stum på det annars.
Ak var nöjd med oss och kom som vanligt med bra backning och tips.

Ser fram emot den här terminen :)

Fredag

Red i en av fredags grupperna, haha får redan börja hoppa omkring jag.
Fick rida Laura för Kajsa, vi red lite basic i båda varv och tur var väl det, jag har nog inte ridit Laura på 5 år typ.

Men men vi matade på och jag får tacka Gud för mitt framåt tänk och red henne så rak det gick fram till handen.
Stundtals gick hon bra framåt men det krävdes inte mycket för att hon ska tappa bjudning och bli ostadig.
Men helt klart helt okej pass på en häst jag inte rider speciellt ofta.
Blev dusch och godis efteråt :)



Min fina






Första träningen


Nu är träningarna igång igen och det känns toppen. Bästa Åsa.
Första månaden drar jag alltid ned på kraven för smokey, lossar mest och fokuserar på basic. Han kändes lite stel och ur form, fick mest bara försöka få honom ur sin komfort zon, fram till handen hela tiden. 

Han blev trött snabbt och jag fick backa upp honom enormt för att han skulle orka gå stadigt i trav. Varierade formen och red lätt då och då under passet. 
Han jobbade riktigt fint i galoppen där vi red slutor. 
Ett helt normalt första pass på terminen.

Den här hösten tänkte jag tävla honom lite om jag får träna med honom och om han håller sig frisk.


New in


Dags för nya vantar till hösten. Roeckl i vanlig ordning 

Onsdags b



Red b i onsdags innan jag skulle till Frankrike.
Vi red inne, han kändes fin i traven och gick fint framåt. I galoppen har Han fortf väldigt lätt för att tappa bjudning. Han var lite styv till och från, säger upp sig. Jag red som vanligt bara avdramatiserande och började om tills Han gick fram avslappnat.
När galoppen inte var lika istadig red jag en del programdelar i trav och galopp, detta gjorde han riktigt bra. Haha han är lite rolig sådär, han kan låsa sig helt i 10min i en övning sen byter man varv och ber om något annat då ger han gärnet, super mjuk och positiv med spetsade öron.

Fina banditen 

Ta igenom

Idag började det fint, Han är trevlig i traven just nu. I galoppen kom vänster sidan fram allt mer, han blev spänd och styv och gick inte genom kroppen. När han inte är avslappnad blir han ljuskänslig också och far iväg för allt möjligt men det hänger såklart ihop. 
Varvade mellan skritt och galopp ett bra tag, försökte få honom lugn men endå framme så att det gick att bitvis rida igenom vänstern lite.

La ner honom mycket i formen idag när han tryckte mycket uppåt, låga övergångar och lite längre hals. Tycker inte att jag fick igenom allt men en bit påväg i vänster galoppen. När jag sen tog trav var han riktigt igenom och jätte fin, kunde rida med sytråd och Han bara matade på framåt. Alltså gav ju arbetet som inte var mega vackert goda resultat.

Såna pass kommer ibland, när man får backa till ren basic ett tag, länga formen och bara rida lösgörande.

Skrittade ut i skogen sen Haha oj vad han blir lycklig av det. Söta hästen.





RSS 2.0