För du är ju min favorit




Onsdag

Red smokey i onsdagen.
Han var lite galet pigg och spänd haha, travade som en raket symaskin och kröp ihop sig bäst han kunde. Efter lite mellangalopp i båda varven slappnade han av lite mer. Han måste verkligen bara springa av sig det värsta under stabil ridning sen blir det bättre.
Vi red lite travbommar där allt kom snabbt, det var kul. Till slut började han trava som en häst och hade lite väntetid i stegen över bommarna. Helt ok framtill när han slutade hyperventilera.
Haha till slut red vi byten över bom. Hahagaha alltså den där lilla hästen. Iväg går det, med huvet uppe i taket. Nu byter han endå oftast fram över bommen men det klickar bara ett fåtal med alla 4. Svårt att inverka då han inte riktigt fattar, samt att det inte går att bromsa över huvudtaget när huvet hamnar så högt.
Om jag tar bort all galopp och rider honom för djup innan ramlar han över bommen och byter aldrig, så man måste hålla honom vaken.
Nej svårt det där haha.
När vi travade av gick spänningarna ur honom och hans trevliga trav kom fram i kroppen på honom. Haha alltid trevligt att träffa den ibland!

Anmälde mig även till vårens första dressyr.


Supertrött efter passet med alla skojiga bommar 

Morning bitches




Trappalanda har fått en ängel


Tack Giovanna för tiden du delade med mig. Du är en stor del av min ponny tid och jag är glad att du nu slipper ha ont och kan med friska ben och rund mage styra och domdera på ditt vanliga sätt uppe på dem evigt gröna ängarna.
Jag kunde även ta farväl av dig, då du som vanligt la mulen på min axel och blåste mig i örat i hopp om godis. Jag tömde hela fickorna.
<3

För att mitt bläck handlar om dig




Mitt hjärtas stjärna








Tisdag

Mycket ridning nu. Svinroligt faktiskt!
Fick till min lycka smockan igen, så det var bara att plocka upp ifrån gårdagen och få lite snurr på gången fram till handen. Eftersom att jag klippte honom några timmar innan hade han en helt annan ork och var väldigt positiv. Kändes mjuk och följsam så det var kul att gårdagens pass levde vidare lite.

Vi red lite serpentinbågar, kom på snabbt varför jag hatar lb programmen. Vägarna är inga konstigheter men haha min kära häst lägger av totalt i dem där jävla bågarna! Fick typ chock väcka honom för att han skulle fortsätta trava.
Och när Han tappar bjudningen fallerar allt totalt, man tappar den högre fronten, stödet i handen, dem stora stegen och följsamheten försvinner.
Nej vi är inget big fan av dem där bågarna. La1 i mitt hjärta haha

Rätt fin i galoppen. Red endast basic men endå, känslan var skoj.

Fina smokey vad vore jag utan dig 





Klippish







Måndag

Red igen ett pass för ak på smokey.
Han var redigt pigg och spänd, travande till en början helt avknäppt med knäna i hakan.
Blev bättre till och från, bara att som sagt rida på fram fram fram.
Vi red lite basic med någon skänkelvikning och volter. Rätt bra pass när han är såhär, haha flög typ iväg när folk hostade.
I travarbetet fick jag fram den där halsen och nosen bitvis, det märks att han inte är så stark just nu, helt slut är han när han går fint på lodplanet något varv.

Men men alltid kul att sitta på min kompis iallafall. Planen är lite imorgon om jag kan så åker jag och klipper honom så han blir av med det värsta.

Alltid kul med ak, hon tycker att jag rider honom så himla fint så det är kul, att jag löser hans små spänd attacker på rätt sätt.




Smokey är jätteglad i sin rosa grimma osv




Smokey

Hoppade i specialen.
Eftersom att hans trimning varit obefintlig på senaste så hade jag som enda krav att han skulle vara positiv och tänka framåt. Red fram i en lätt sits och låg hand, han trivdes och var super glad i det jobbet.
Han blev lite väl ambitiös ibland och krullade ihop sig i halsen, haha han tror att han gör rätt då, men det är bara att lätta lite till och driva framåt.
Tog inga strider med vänstern idag heller.

Hoppade fram på lite mini hinder som han i vanlig ordning knappt lägger märke till. Varför hoppa när det är under metern lixom när man kan flänga alternativt ramla över?

När vi hade höjt travhoppningen lite piggade han på sig och tog tag även i små hindren.

Vi hade lite lydnads bana där han var väldigt positiv och med på noterna, jag kunde rida med små hjälper och det mesta flöt.

Hur kan det vara så otroligt kul att rida?
Sa jag att jag älskar den här lurviga lilla hästen? Han gör min dag. Alltid.









Onsdag

Red greven i vanliga gruppen. Tog ett tag att hitta ett mellanläge på honom, han sätter ett så sjukt tryck i högertygeln och det krävs lite teknik för att få bort honom från den.
Till och från i övningarna fick jag en mjuk kontakt och en längre hals i alla gångarter men titt som tätt stressar han upp sig och spjärnar emot.
Flyttade Dock bra. Tycker att jag hittade ridningen imellanåt så det var kul.
Han är ju himla söt greven, typ matade ihjäl honom med godis




Fotar sig i spegeln som en nörd


Inledde 1 januari 2014 med ett kvällspass på Rolle. Idag rullade vi bara på raka spår och lekte med gången. Och Gud det är så himla roligt, han bara flyger fram och samlar med all vikt bak.
Han kom igång riktigt fint och jag känner att jag hittar galoppen bättre och bättre, hittar fler lägen att hamna i.
Nej Gud vad kul det är att rida, gick in i stallet med ett leende på läpparna.


RSS 2.0