Mycket jobb

Fick precis ut mitt november schema som ser tungt ut, många långa dagar och jobbar 3 av 4 helger.
Har bestämt redan nu att ta det hela med köttning, att se till att ta tid att träna, köpa hem rätt mat, planera runt och in att lektionsridningen ska klämmas in samt att faktiskt hinna ha Bandiet hur tidigt det än må bli.
Alltså faktiskt trots risiga odds kötta på för att må bra och vara lycklig även hela november.
I helgen boostar jag med energi i och med hopptävling med smokey + lite maskerad fest.
Sen kör vi. Helt enkelt. Välkommen november.





Sthlms cup mot Farsta


Tyvärr förlorade laget trots fina ritter.
Jag red på 68% och tog silver. Väldigt trevliga hästar idag! 
Och våra debutanter kunde inte ridit bättre, en rolig tävlingsdag! 

Lördag med s



Ett helt okej mellanpass. Många i gruppen och blir då svårt att kunna köra på lite själv, behöver en del space för att pilla med gången. Han känns endå rätt loss i kroppen och är oftast framme men rund. Träning ger verkligen resultat.
Han kändes positiv och pigg till det mesta, fortsatte lite själv med att flytta bogarna.
Finaste bästa häst


Världens bästa




Smokey fredag morgon


Red igen i en morgon grupp för ak.
Vi jobbar vidare med att få honom rak genom kroppen, vända manken på volt och bara allmänt tänka på takt och gång.
Skit svårt för mig, mycket tekniskt men det är kul. Har ju fått rida honom väldigt ofta och kontinuerligt så han är rätt loss och stark i kroppen nu, det finns alltså helt andra utgångslägen att arbeta utifrån.
Jag själv tränar på att släppa ned axlarna då jag omedvetet spänner och drar upp dem när han blir platt och tom i gången.
Men det hör ju oftast ihop, Sitsens kvalitet med hästens för stunden.



Prommis med b efter vacc






B tisdag longering


Pigg och busig b. Skötte sig över förväntan. Imorgon tandläkarn+ vacc.

Jag själv måste nog ta tag i tävlings garderoben har jag insett, nya brallor och tvätta upp gult till vitt. Sy en knapp i kavajen och allmänt pyssel.


Klippt bus




Måndag med s och b

Banditen fick en lugn dag med 30min skritt ute, det tyckte Han var skönt tror jag :) 

Red smokey för ak sen. Han kändes helt okej, lite rak och det tog ett tag att få honom rund fram till. Dock var takten bra från start, tänkte fint framåt.
Galoppen kom också loss till och från, blir luftig och trevlig.
Helt okej arbetspass där vi jobbade stärkande med övergångar och att lyfta upp och fram fronten så han får ta i lite mer.



Typ gillar min häst




Lördag med s och b


Red smokey för Jossan. Fokus låg på tenpoväxlingar och pill på gången. Perfekt. Han var lite segobert till en början men kom igång bra. Fin i galoppen. Det var kul att rida för Jossan då vi inte gör det i vanliga fall, alltid himla nyttigt med en ny vinkel. Vi jobbade på att han skulle trumma på mer i samling och allmänt ta i mer i sin gång. 
Släppte fint i vänster galoppen men blev istället sen väldigt trött och gjorde sig stark och spänd sista traven.

Fina fina smokey. Bad och 70 kg äpplen efteråt. Dags att klippa nästa vecka :)


Mr Bandiet fick ett längre pass idag, lång fram skrittning och allmän god tid att bli varm. Även idag pigg och jävlig. Haha det är som att han bara inte kan låta bli att dampa lite, det spritter i kroppen på han.
Travade på länge och satte större krav på honom idag, mycket galopp fattningar och samlande. Jobbigt jobbigt men han kämpande på riktigt bra och var mjuk och positiv genom passet. Idag var det mest styrka som gällde så vi ridit mycket lydnad och program ett tag.
Fina b.


Torsdag med b


B hade en räv bakom örat i torsdags, lite allmänna åsikter och utbrott huruvida vi skulle gå i höger varv eller inte. När det var över kändes han fin faktiskt, mjuk och framme. 
Vi får tacka gen poolen för mina sjukt långa ben så att jag har en chans att klänga mig fast.


Snyggisen




Tävling med s!


2a 64%

Det var lite av allt idag.
Lite forcerat, lite tungriden och lite svår styrservo. Absolut ett helt ok genomfört program men långt ifrån vårt bästa. Han blir skänkel döv när han blir spänd och det blir tungt för mig att få ihop. 
Galoppen mycket bättre än traven.
Men han var lydig och verkade tycka att det var roligt. 
Nästa tävling rider vi för högre poäng för jag vet att vi kan så himla mycket mer <3




Tävling med b!

Red b idag i LB på 61% och 2a! 

Haha det var mycket mer än jag trodde, det Mesta gick bra och stadigt utom 4 damp utbrott. Haha finaste var nog när vi skulle rida mellan galoppen och Han slår sig fri och hoppar iväg som en gasell föga smickrande. Gör om och gör rätt helt enkelt.
Domaren låg väldigt lågt haha och man får inga plus poäng för cirkus konster.
Tycker endå att det gick över förväntan han skrapade in en hög 7or här och var i programmet så det var kul! 
Kul att lotsa runt honom så att han fick känna sig duktig :) 

En snygg Bandiet! 
Ett av dampen. Väldigt stiligt 

Han tycker öka är kul 



Badad


Haha lilla ögat

Lördag med s och b


Red smokey på morgonen. Till och från ganska bra men när jag höjde kvalitén ett snäpp till blev han lite långsam för skänkeln. Hade inga sporrar heller så då blir det iofs ganska tung ridet om han ska gå korrekt på lodplanet med stora steg. 
Men men, mycket var bra, ak var snäll och la upp en del program delar under passet, skönt att träna på det lite. Galoppen fin! 

B red jag på eftermiddagen, bara checka av och tänka framåt. Även Han blev fin idag, mjuk och positiv.
Traven trevlig och stadig, galoppen lite svår styrd med många hästar i ridhuset men vi tränade övergångarna och det gör han bra.
Fina b. Söndag får han en uteritt på morgonen för att tröttas ut lite i huvet, får se om det är ett bra upplägg men det känns rätt för honom.



Min häst


Min min min min min
Världens bästa roligaste finaste häst. Utan dig skulle inspirationen och passionen vara svår att hitta.
Finaste finaste vackra.



Fredag morgon med b


Idag körde vi på 20 min inne ( 10 min skritt innan ute) men vi matchar konstant in störnings moment under våra pass haha idag i form av allmän bankning och sten kastning på utsidan av ridhuset. Dem gräver och fixar för nya ridhuset vilket är kanon men Bandiet höll på att dö av allt ljud som kom från ingenstans lite sporadiskt. Ett tag trodde vi båda att dem försökte ta sig in genom väggen med gräv skopan.
Då skrittade vi ut i skogen 20 min istället.

Men av passet inne tycker jag att han kom fram rätt bra och galoppen blev bättre och bättre. Han är ganska mjuk från start nu :) 


Torsdag hoppning!



Hopp och skutt med smokey i specialen. Haha en glad smokey Han sprang på han idag, intog alla stora distanser han kunde i värmningen.
Banan var tanken att plocka ihop lite men hamnade då på fler korta distanser. Vilket är ok men sprången blir inte lika runda och han tappar tryck.
Men det var en kul träning på en glad häst hur som. Kommer knappt ihåg sist jag red bana på mer än 4 hinder haha 



Mornings


07:10 hade vi ridit klart haha. Galet.
Han vilade igår så idag la jag in ett lugnt pass i skritt och trav där vi stretchade och lät honom vara rund och låg varvat med mer ihop. Ett lagom jogging pass, han svarar väldigt fint och blir varm och mjuk i kroppen.
Fina banditen 

Söndag bradag?

Mr b var en väldigt glad och trevlig häst idag haha. Hela värmningen gick kalas, han svarade hur bra som helst. Red även idag fler program delar och han gör det riktigt okomplicerat nu. Det svårare får man kompromissa med massa beröm, han kopplar snabbt och försöker sitt yttersta att göra samma sak igen. Väldigt tacksam att rida på det viset.

Sen fick vi sällskap som la av sig jackan i hörnet haha b var så himla taggad och mjuk i kroppen så det blev det ju bara för spännande och kul att rida förbi jackan så han drog iväg och Pep haha. Så knäpp. 
Valde att då att bara trava lite basic tills han kändes mindre som en bomb och avslutade sen.
Ett kul pass med en glad b 




Lördag och skutt


Hoppade smokey för ak. Var pigg och glad i framridningen, lite seg tillbaka men det är väl typ standard.
Hoppade glatt och platt. Han tar ju inte i märkvärt och byter sällan över små hinder. Det är synd för han hoppar helt ok när det blir lite högre.
Sista varvet hoppade han lite bättre men jag är sopig och hinner inte få med vänster sidan. Inte lätt när piloten är sopig men vad gör man lixom haha.

Det var ett kul pass en oktober morgon, älskade älsksde finaste världens bästa smokey det är du som värmer mitt hjärta och ger mig min inspiration jag behöver för att klara vardagen.


Mr b har en räv bakom örat

Idag skulle vi rida program delar mer distinkt och reda ut vad som är lätt och vad som är svårt. Bandiet var väldigt grinig och sur idag haha, han tyckte att program delar sög och att jag kunde köra upp vänster varv i röven. Typ.
 
Det var ett tag sen han var så här negativ, han stannar, byter varv, slår sig fri och backar osv.
Jag drog några djupa andetag och till slut fick jag honom med mig och framme för skänkeln. Då är heller programmet inget svårt någonstans igentligen allt sitter i attityden hos herrn.
Kan till och med plocka upp formen och takten nu så han är helt klart färdig för program ridning.

Det är bara så himla svårt att komma runt när han är suris. Men idag gick det.
Galoppen bra även idag, galopperade diagonalerna väldigt stabilt och mjukt så det känns bra, vi kämpar på vi




RSS 2.0