Älskar dig. Av hela mitt hjärta




För tidigt en lördag







Lördag

Tidig lördag här igen. Red för ak på neo.
Gick bättre än i tisdags faktiskt, hittade ett annat sug i traven från start och galoppen gick att inverka några hack till. Vänstern kom igenom då och då och han blir då inte lika rak. Det var ett trevligt pass och neo var rätt loss och nöjd framtill.

Ak var rätt nöjd med oss också så det var kul. Det är ju väldigt mycket häst att få ordning på men det var skönt att han blev såpass positiv och tänkte framåt.
Tror neo har haft en rätt bra vecka.
Tumme upp



För det är ju du och jag.




Tisdag

Red igen för ak,på neo.

Han hade redan gått ett pass med Ewa så förutsättningarna var ju bra mycket bättre än vanligt haha.

Men det var bara fram fram som gällde samt att hålla kvar i den mån det går. Han rätar ju gärna ut sig och blir lång om han kan. Tycker att han blev väldigt trevlig och stadig i traven, kunde rida i många nyanser fram till handen, kul när man känner att kraften kommer från bakkärran.

Galoppen red vi typ bara i framridningen, hade velat rida bra mycket mer så att jag kunde få till det bättre. Svårt att behålla snurren och den runda halsen med nosen framme där. Han tänker så mycket bakåt i galoppen så man blir lite mörkrädd. Självklart är det toppen att han lärt sig vänta men nu är det ju problem år andra hållet istället.

Ak var väldigt nöjd, mina cepeskadade vinklade händer var bättre än tidigare pass så det var skönt.

Trevligt pass på neo, men det är svårt att ta credd eftersom att kung Ewa kämpat innan. Fina neo.
Har träningsvärk all ready haha!



Måndag

Red smokey för ak. Han var lite piggis eftersom att han har tagit det lugnt och vilat en del. Men det var riktigt kul då piggheten var på rätt sida och togs ut i form av en enormt glad arbetsvilja. Så jag körde på det och gav honom bra med spelrum i gångarterna. Han var riktigt nöjd.

Gjorde det bästa av övningarna, jobbade på med mycket tempoväxlingar som han blev fin och kvick av. Lite trutig och stel åt vänster men jag tog ingen match utan red vidare på andra saker.
Han orkade fint genom hela passet så det var kul. Hade gärna ridit mer galopp i slutet när han var loss och framme men tiden räcker inte alltid till.
Kul pass! 




I kind of like ridkläder


Synd att man inte knatar runt såhär snobbigt hela tiden. Hahaha buga er för mästaren lixom 

Mitt hjärtis


Avbokade morgondagens tävling då smokey bara har fått gå lätt i veckan iochmed diverse mystiska skav/blä/ajaj. Bättre att han vilar då. 

Viola hästen

Red viola i den där tidiga lördagsgruppen. Hon snurrade igång rätt bra och idag kom jag ihåg att vara stadig och konsekvent själv och inte mjäka för mycket på yttertygeln så hon rinner ifrån mig. 
Efter lite galopp blev traven bättre och ak var himla nöjd på snurren så det var kul!
Övningarna gick helt ok, det svåraste är att få henne jämn hela tiden då hon är lite känslig men samtidigt sned. Man får lirka till sig ett accepterande av vänster tygeln men när den är igenom tar hon i riktigt fint även i traven och samlar duktigt.

Lite svårt att rida henne på rakt spår i galopp utan att hon rätar ut sig. Det hade jag velat göra om ordentligt.
Duktiga viola hon är skojig att rida



Grr


Lördag 08:10 morning haha




Träning

Red på pg i specialen. Framridningen helt okej, fick ändra formen lite grann och bad honom komma fram lite i gången vilket han gick med på.
I övningarna sen är det typ som att tippa på tå runt het gröt. Så jävla stoig och sur mot halvhalterna, det tyckte han inte om nej. Samling på bakbenen är inte pgs paradgren. Han är nöjd och glad när han får köra som han vill. Ena slutan gick helt ok längst väggen men sen var det jävla ostabilt asså haha.

Galoppen fuckade han ur totalt i när han insåg vart vi skulle vända upp i Sluta till kvartslinjen. Alltså det bara bär av haha i hey baberiba. Försökte bryta mönstret men han var helt blockerad i huvet så jag bara väntade ut övningen tills vi skulle göra något annat. I traven sen var han skit förbannad och uppe i varv haha han sa typ fuck you till allt jag bad om.

Haha ja hm pg behöver träna på temperament och halvhalter och jag kan tacka min lyckliga stjärna att jag föddes med Kalle stropp ben att klänga mig fast med. 
Ser bra oskyldig ut efteråt iallafall. Draken.




Torsdag

Borstade och pussade ihjäl min bus då han inte skulle gå pga hans svamphelvete på ryggen. Världens bästa häst.





:)




Lördag

Red igen i första gruppen för ak, så det var upp ett bra tag innan tuppen som gällde.

Smokey kändes lite mera med från början än senaste passen, travade på med större steg och var lättare att anpassa till min ridning väldigt snabbt.
Ak la upp passet jätte bra tycker jag, då gruppen i sig var på en lätt nivå, men jag kunde tänja på övningarna själv och fick ut väldigt mycket av det.

Speciellt när vi bara red tempoväxlingar och övergångar innanför spåret. Hur jävla roligt som helst och smokey blir så himla rolig att rida vid såna övningar, han blir lite elektrisk och är helt framme och igenom i kroppen.
Nej shit vad kul det är att rida.
Han var väldigt stadig idag i en lagom arbetsform. Det är formen innan tävlingsformen där det behövs ett snäpp till på alla vis. Känns bra faktiskt att han var bekväm hela passet och väldigt positiv.

Fick lite cred i att det ser väldigt lätt ut vilket är jätte kul då vi otroligt sällan får komplimanger för något.
Jag var ju helt slut efter passet haha han kräver sin kapten den där.
Efteråt släppte jag ut honom då han inte skulle gå mer så både jag och smokey hade nog en riktigt bra lördag.





08:10 lördag livet son stalltjej




RSS 2.0