Hann träna!

Blev en dressyrträning i torsdags med Smokey iallafall.
Till och från ganska fin. Jag red på i la formen, främst i traven. Det tyckte han var jobbigt men han blev väldigt loss av det och kom fram fint framtill.

I galoppen red vi förvända slutor, något han gjorde super bra första gången i varje varv. Sen blev han springig och stark, tappar takt och trycker upp.
Tror att jag är lite skit dålig på halvhalterna.
Sen var han himla trött efter traven.
Så mja till och från hade jag en himla trevlig känsla. Men man får också ha i bakhuvudet att jag inte har trimmat på 3 veckor nu.

Finaste <3


True


Torsdag

Ingen ridning denna veckan.uä skit liv.
Jobb igår och idag blev den inställd då Åsa skulle bort. Livet är mindre bra utan det här.

Nästa vecka ska jag gå Ninja utbildning haha och bli civil väktare. Ska bli skit roligt, ser verkligen fram emot det. Förhoppningsvis öppnas nya dörrar till en heltids anställning sen.

Må väl.


Mitt hjärta

 

Älskar dig så mitt hjärta värker


Torsdag

Hoppning med Smokey.
Idag hade vi en av våra bästa framridningar innan hoppningen. Han var väldigt avslappnad och jag kunde snirkla runt på 10m volter och spela på gången. Första gången jag kunnat ta upp formen lite innan hoppningen faktiskt.

Vi hade även idag en av våra absolut värsta framhoppningar. Ever. I hela vårat liv. Typ.
Jag kan knappt beskriva hur jäkla kasst det var, hur kass jag var, som inte kunde ändra på det hur jag en försökte.
Vi gjorde något så simpelt som att rida diagonaler med Plutt hinder, dock korta anridningar innanför andra hinder.
Och jag tror inte han böt en enda gång. Inte en enda. Och var annan gång drog han iväg mot hand och hoppade av hur han ville eller så tappade han allt sug och mer ramlade över hindret. Ett flertal gånger gick det även inte att svänga runt efteråt, han slutade ta ytterhjälperna.

Vi fortsatte på en nyttig övning med en s båge. Och vår standard fortsatte. Vi gjorde det inte på godkänd nivå en enda gång. Något bättre något språng i slutet när Åsa sa att jag skulle rida honom ihop och låg. Men då tar han inte tag i hindren så jag får typ bära över honom.

Jag blir så besviken på dem här bakslagen även fast jag vet att dem kommer. När fick han träna den här övningen sist lixom? Sist jag red den kanske för 6 månader sen? Han har såklart inte förutsättningar att bli bättre när jag inte kan träna på det här varenda dag, så det är inte hans fel.

Men man blir så frustrerad. När hela gruppen kommer över såna här övningar super lätt, och jag fastnar på den absolut lättaste nivån och klarar helt enkelt inte av att göra det bättre. Jag blir tokig. Det SKA vara lätt sånt här.

Sen är det så jävla skumt för efter den 40minuters långa katastrofen höjer vi till ynka 80cm och hoppar en bana med långa anridningar, ett ett problem. Han är helt i ramen och med på hjälperna. Hoppar lite flackt och slår i det mesta men helt plötsligt funkar kommunikationen igen.

Jag tror, haha och kanske vill, att det ska vara så att han helt enkelt inte fattar uppgiften. Han vet inte att man kan ta i över små hinder och byta galopp över,han har aldrig fått lära sig det. Att lära en häst det på 2 hoppningar i månaden är inte helt lätt.

Framridningen var awesome.

Men shit vilken bakläxa vi får på framhoppningen. Jag måste bli bättre på det här, helt klart.


En neo


Neo

Red Neo i onsdagen.
Haha wiho, jag kunde rida idag!
 
Han sitter ju fast till och från och spänner sig. främst när vi ska göra något, men annars tutade han på bra och kom ihop fint. Sista delen av passet var traven riktigt trevlig och ihop, utan att bli kort.
När åsa säger att där är formen bra, på den hästen, då är det bra. Så det var kul att få till. Han är ju himla häftig när han går bra, bara dundrar fram.
 
Vänster sidan är styv, märktes främst av i slutet faktiskt när jag travade av, ni vet, man länger ut tygeln och låter dem slappna av. Han längde form och hals fint, tog ut steget. Jag tog i innertygeln(vänster) Då slår han sig fri helt random, som att han har ont. bara av ett litet lätt tygeltag licksom, när han är ja iallafall halvt genomriden. Då ska inte reaktionen vara så stor tycker jag. Så ja, något sitter ju fast där helt klart.
 
Annars då. Vi red skänkelvikningar idag i alla gångarter. Traven, mja. Antingen flyttar han fint eller blir styv framtill eller så är det tvärt om. Han flyttar knappt men är fortfarande loss och rund. hittade inget mellanläge i någon gångart förens absolut sista i vänstra galoppen, då hade jag honom i ramen, och kunde flytta utan att tappa det. Kul känsla.
 
I galoppen överlag fick jag jobba av bara fan för att få honom tillbaka och ihop. Att trumma på lite utan att bli för rak eller öppen. Han tänker mycket uppåt just nu vilket gör träningen svår.
 
Men, som sagt glimtar han till riktigt fint här och där genom passet, han är rolig neo. Jävligt teknisk men väldigt rolig.
 
tumme upp!
 
 
 

Min kille


Haha!


True

Det är som Åsa säger, nu är det mer detaljer man slipar på. Att ens kunna nämna gest och luftig front när man sitter på en ridskolehäst är ju helt sjukt igentligen.

Kul med utveckling!


Träning

Vi tränar på här.
Från start var han spänd och inte så framme. Var tittig i hörnet och letade lite fel i sargen. Åsa undrade vad Han var rädd för, haha och svaret var ja typ allt. Var en sån dag bara.

Jag plockade med vänster sidan och det blev bitvis bättre. I galoppen kom han loss då och då, fin.
Efter uppvärmningen kastade vi in oss i en travövning med halter på medellinjen. Och öppna på långsidorna.

Halterna är avsevärt bättre, övergångar överlag har ju förbättrats nu när han kan samla mer för sitsen. Men till och från förbereder jag inte nog och då blir övergången loj. Riktigt bra vissa gånger med distinkta halter utan form förändring.
Här plockade igen upp honom i formen så att han får en bättre front och spelade mer på gången. Inte alls lika tungriden i traven så det var kul.
Öppnorna blir bättre och bättre. Vänster varv är super nyttigt att traggla öppnor i, han behöver verkligen komma loss runt innerskänkeln.

Vi red även några diagonala skänkelvikningar, där han gör det fint med bra chest. Det visar han ju gärna att han kan så där får jag mer be honom att vila på steget och bibehålla den högre formen.

Nej traven riktigt bra idag så det var kul.

I galoppen fortsatte vi på medellinjen med halter och övergångar. Här är det också en otrolig förbättring även om det fallerar varannan gång, jag missar och ibland blir han lite loj och orkar inte eller a tar inte förhållningarna alls.
Men vissa gånger samlar Han verkligen för skänkeln och sätter sig tillbaka själv, helt fri från handen men endå rund. Så himla kul att bara kunna sitta till med två halter och sen är det halt. Äntligen licksom haha!!

Han blir så loss i frampartiet av dem här övningarna och börjar ta för sig mer utan att bli stark. Riktigt maffigt att sitta på bitvis.

Självklart går det inte bra hela tiden, vissa halter får jag vara nästan brutal så att det händer något direkt, men gången efter är han genast med och super lydig.
Kul att övergångs kämpandet har gett resultat, vet inte hur många gånger jag har kört in i väggen eller dragit på halter istället för att bryta av till trav när Han inte lyssnar. Verkligen, varenda övergång under hela passen har vi krigat och det har varit skit svårt och utan någon större bättring.
Men, tydligen lönar sig konsikvent ridning.

Roligt pass, ett av dem bättre i år då han kom loss fint idag.


En favis bild


New in


i torsdags

Vi red fram och han kändes ganska okej. Nu har dem lagat sargen i tältet så det sitter sprillans as äkliga plankor här och var, så han var lite spänd i början. Jag tog rygg på en orädd häst och red på precis som vanligt tills han slappnade av, mycket ben och millimaliskt med hand så att han vågar komma fram genom ryggen.
 
I vänster varv så plockade jag och plockade. Han kom loss ganska fint till och från och när vi sedan gick över till slutor på stora mitt volten så visste jag knappt vilket varv vi var vi. Detta är i vanliga fall en stor grej för oss, i vänster varv måste jag rida helt annorlunda och backa upp honom till 200% för att kunna genomför samma övning som i höger varv där allt bara flyter och jag kan sitta stilla och plocka upp formen.
 Vi fortsatte travarbetet ett tag med inlägg av 10m volter.
Och jises vad jag fick rida idag, för att ha honom framme, ihop, i LA formen utan att han rusar iväg och samtidigt sitta bra själv och ha honom loss runt innerskänkeln, det var inte lätt.
Hade träningsvärk i magmusklerna dagen efter haha! Men han sprang fint i den högre formen och tog i rätt så det var kul.
Åsa har ju ganska stora krav på just det där när vi dressyr tränar, upp med nos och form och sen fortsätta i det läget. Iallafall i övningar som är på rätt nivå, när det blir svårare lägger vi ned honom först.
 
Vi gick sen över till galopp övningarna, lite fattningar och avbrott från skritt samt förvänd galopp.
Här hade jag problem kan man väl säga haha!
I början tog han inte skänkeln alls, ville dra iväg innan fattningen, samt slet sig ur handen. riktig seg propp.
så, till slut fick jag jaga iväg honom i fullt ös så att skänkeln gick igenom. Jag blir verkligen tokig på sånt där. Fram är Fram och det är NU, inte om 4 steg när det behagar hästen.
För om man skulle nöja sig med det skulle dressyrprogrammen se väldigt märkliga ut när man tävlar.
 
Efter det rejset (som inkluderade 3 varv på volt i korsgalopp och till slut ett byte bak) så blev övergångarna riktigt bra och fattningarna lite spända men väldigt explosiva och på hjälpen. Det är där jag vill ha honom. Man ska förbereda noga, sen när man duttar till i hjälpen ska det bara braka loss i en härlig rund galopp. Hästen ska tänka JA.
 
MEN! eftersom att han blev så vaken och allert blev han såklart spänd sen för hörnor och plankor och andra hästar och gud vet vad så dem förvända var ju inget att hänga i julgranen. Tappar takt, blir snabb, sliter sig fri i övergången, faller isär vid minsta halvhalt osv.
Men jag känner att nu tog jag fighten med att han ska ta skänkeln och det är viktigare än alla förvända galopper i världen. Det vet jag att han kan och har på papper 9or på dem på tävling när han är avslappnad, det är svårt på träning att få till faktiskt.
 
När vi travade av fick jag den hemskaste känslan i handen ever, han bara drog och drog tyglarna ur händerna på mig samtidigt som han sprang i symaskin trav. jag gav det två varv utan bättring sen hoppade jag av och gick med honom. Ingen mening att rida på det när man vet att vi inte har någon tid kvar att göra traven normal igen.
Han var skapligt trött efteråt busen.
 
Den traven vi hade idag och dem övergångarna som blev efter tillrättavisningen, dem lever jag på till nästa vecka. <3
 
 
 
 

Dressyrträning


RSS 2.0