Tältet




Red bandit på torsdag morgonen i tältet. Han är som spändast där inne, men det är bara att träna på. Det blev mest miljö träning med fokus på att få honom avslappnad. Många tempoväxlingar och övergångar, det gäller ju som sagt att bygga från grunden. Idag red jag mycket galopp blandat med pauser, han var märkbart tröttare än tidigare så då fick Han mer pauser.
Det känns som att jag får leka fram rörelser för att hela tiden behålla tänket framåt, att han behåller lättheten och säger ja. För när Han kommer dit så har han väldigt fin ridbarhet, han är mjuk och jätte känslig.

Fina mysiga banditen 


Banditen

Red bandit i onsdags, skrittade ut med Malin en sväng skönt med sällskap.
Travade igång inne men dem skulle harva typ överallt så vi fick ge oss och gå ett varv runt stallet. 
Mysigt på morgonen i stallet innan jobbet :)

Idag söndag red jag inne, hade lite utmaning ioch med att det var privat lektion samtidigt. Så för att inte tappa bjudningen på honom bytte jag varv hela tiden och la in massa övergångar. Han kändes allt igenom väldigt mjuk och positiv så när han gjort en del fattningar från skritt mjukt och okomplicerat trots en del att kika på så avslutade vi lite tidigare och gick ut för att beta.
Idag kom jag till en ny grad av samling utan att han säger upp sig så det var kul, man får leka fram det helt enkelt.
Det känns även som att han börjar bli bekväm och avslappnad i min ridning, och bjuder mer framåt själv från start. Fina banditen!






S




Söndag inne


Red banditen både ute och inne. Fick sällskap en skritt tur ut, skönt för honom att se lite annat än ridhus och grushagar haha.
Red sedan inne och jag fortsätter med upplägget att tänka fram fram fram, utan att han gör sig lång. Vi har hittat en bekväm framridning i serpentiner och mycket varv byten, blandat med övergångar upp och nedåt.
Han gör allt väldigt lätt och tillfreds nu så det är kul att han börjar slappna av allt mer i min ridning.
Idag red jag även en del diagonaler med övergångar. Han stressar lätt upp så det gäller att leka fram vägarna lite försiktigt och okomplicerat. Mer galopp idag än vanligt och han orkade riktigt fint.
Han blir mer och mer avslappnad och med på noterna för varje pass, det är en häst som vill jobba och göra rätt.

Så himla glad för det här, bandits familj är verkligen ur goa.



Torsdagen


Sista hoppningen för specialen.
Smokey kändes lite oriden och blir då långsam i reaktionerna, haha åt alla håll.
Vissa delar i hoppningen flöt fint, han blev dock tröttare och väldigt tom mot slutet så distanserna pajade en del och jag fick inte fram honom när jag ville. Lite tekniska problem haha men det är som vanligt väldigt roligt att rida honom. 
Att trimningen inte är på plats är inte hans fel direkt.
Finaste 




Ons neo


Älskar att neo ser ut som ett vilt Gotlands russ på bilden 

Hoppade neo i onsdagen.
Känslan på framridningen var den värsta på bra länge haha. Han tänkte uppåt och bakåt. Han kändes styv, spjärnig och ovillig. Haha great. När han efter mycket om och men gick på fram fanns det inte en suck att få ihop honom, det var långt och platt och allmän dragkamp, inte kul alls och jag fick verkligen inte till det. 

Sen började vi hoppa och då var det som att klicka på en knapp. Vips så var han helt i ramen med rund mjuk form, super reglerbar och allert. Och såklart supertaggad.
Haha vart fanns den här fina hästen under 30min kämpande framridning?
Han får ju sån jävla fart bara den där hästen man får ju för Guds skull inte vara rädd som människa när man tar sig an den där.
Själva hoppningen tycker jag kändes bra, han väntade in mina distanser något sånär lydigt och kastade inte av mig i buskarna när jag var en sopa. Banan låg väl runt 90 så det var kul att överleva utan större missöden. Han kan ju hoppa den där neo

Ons B




Red Bandiet med samma upplägg som i lördags, först vid hand ute sen vid hand inne. Sen ett pass där stadig och framåtbjudning låg i fokus. Red på lite serpentiner som han jobbade på bra i, Han blir snabbt till freds och tänker framåt själv. Idag kunde jag då istället ta fler halvhalter och bitvis få honom mer på bakbenen och bromsa upp själv för vikthjälper. Att hålla den fina balansen innan det blir för jobbet är hår fint men jag tycker att det gick framåt. Detta var andra riktigt trevliga passet i ridhuset, visst inget avancerat men jag behöll honom glad och framåt genom hela. 
Imorgon tänkte jag jobba galoppen mer då vi körde mycket trav idag. 

Duktiga hästen! 


Måndag

Blev en liten uteritt med Bandiet, vi fick sällskap så det var skönt med draghjälp.
Han var lite busig och taggad men skötte sig för övrigt 






Lörd dressyr

Red bandit idag.
Började med att skritta fram för hand på grusvägen. Passade på med lydnads övningar, stopp vänd och gas. Samma sak i ridhuset sen. Han är en lite osäker häst som behöver finna sig i att följa och vi börjar på marken. Det tar tid Med såna här hästar innan dem får förtroende för en så det är lika bra att grunda väl med mycket beröm.

När jag väl satt upp sen satt framåtbjudningen som en smäck! 
Idag rullade vi på 3 serpentiner. Även några öppnar samt rätt upp. Hela tiden med framåt bjudning i fokus. 
Ett riktigt bra pass där han kunde känna sig duktig och nöjd på varierad nivå.
 
Tror jag fortsätter med lydnads övningar vid hand just för att han ska känna sig trygg och ruta in mig som ledare gång på gång.

Väldigt tacksam för det här förtroendet av bandits familj. 



Tors B

Efter hoppningen blev det ett pass med bandit. Haha det blev hård miljö träning med hela ridskolan att dela bana med. 
Pg flippade ur lite och B blev så rädd så han trodde jorden skulle gå under. 

Annars så är det mest fokus på att få honom avslappnad och sen våga trava fram ur det, längre än så är inte jätte intressant just Nu. Han behöver god guidning.
Red på stor 8 volt och red miljoner övergångar. Kändes riktigt bra stundtals.
Han har rätt tvära kast när han blir rädd och är inte helt lätt riden kan man väl säga men jag får en väldigt trevlig känsla när han är lugn.

Så nu har vi överlevt ridhuset, utebanan och det fruktade tältet. 
Har honom lörd och försöker ragga sällskap så vi kan rida ut.




Torsdag

Hoppade smokey i specialen.
Jag har då lyckats hoppa honom möjligen 2 ggr den här terminen haha så jag tänkte att nu får jag lita på nergrävda skills och magkänsla. Och det gick faktiskt bra! Han var vääääldigt loj och tungriden och jag får driva arslet ur mig för att få ihop paketet men trots det så hoppade han endå runt och trevligt.

Haha det värsta är när han är såhär att det knappt går att påverka honom. Tänker han ta av innan galoppbommen ja då blir det så. Sen är kan ju lite låst på rakt bett, han lägger sig på vänstern och skjuter bogarna åt all världens väg ibland och när balansen faller då är man lite körd.
Själva banan fick jag till några linjer riktigt bra, kom i mellan läge och vände bort en gång men annars fint.

Idag var även travhoppningen riktigt bra så det var kul. Gudars det ska ju vara vi.






That travköttning




Haha




Söndag

Mycket ridning på kartan nu. Livet kunde inte bli bättre.

Red bandit för andra gången på söndagen. Kunde ha en dialog med ägarna genom hela passet. Känns som ett bra upplägg då jag kan fråga samt så fick dem se hur jag läser av hästen.
Han har lite egna idéer ibland men för det mesta är det en riktigt trevlig häst som jag får en fin känsla av. 

Just nu försöker jag bara hitta jämn bjudning och anpassa min ridning så att det funkar med honom. Jag är lite för långsam ibland och ibland tjurar han ihop när det blir tungt. Det bor en liten dam i honom, man får plocka och lura honom med sig stundtals.

Har fortfarande en bra känsla, gillar rally hästen ! 
Detta kan bli en intressant sommar




För det var vår ungdomsgård


Och ännu leder våra sista lediga timmar hit. Gång på gång. Jag är 24 år gammal och blir fortfarande varm i hjärtat av den gamla skylten.
Det här är ju våran fristad 


Må du alltid alltid tänka framåt




RSS 2.0