Fredags hoppning

 

Haha fina bilder från dagens hoppning för Kajsa!
 
Rider ju även den där extra hoppgruppen denna terminen, tycker att den ger mycket och ska försöka rida så många gånger jag kan även nu. Kajsa är bra att rida för.
 
Idag får smokey dagens GULD SUPERSTAR STJÄRNA. Fin och avslappnad hela passet, hoppa mjukt och med ryggen men endå kvick och allert för hjälperna. Riktigt super star.
Vi hade också mycket basic idag, en båge på ena långsidan och en 3 kombi på den andra.
Smokey löste dem svåraste uppgiftera helt finnemang, ba jaha okej visa så kör vi. typ.
I såna lägen kan jag verkligen rida med millimaliska hjälper och bara känna att fan vad lätt det här är. Sjukt skönt då vi ibland kan ha problem att ens komma över en bom på marken.
 
I slutet fick vi hoppa lite olika saker och då fick vi några 90-1m språng i kroppen, fortfarande lekande lätt.
 
I love my horse.
 
 
 

Cherona

Red ju även en trudelutt på kära C efter min special i torsdags. vi red lite på utebanan, mest galopp och tränade sen i slutet på övergångar. När hon gjorde det bra slutade vi och skrittade runt stallet.
Hon blir finare och finare ju längre in i passet man kommer, hon behöver lixom lite tid att få igång motorn
:)
 
Hon var ju sjukt jävla skitig också så jag duschade hela henne efteråt för att förhoppningsvis få bort lite mer än borstningen.
 
Gammal bild på c haha
 
 

Save the smokey

Operation save the smokey från the hiskeliga cirkus nosgrimma är slutförd.
 
(han är igentligen jätte glad över det, han skulle bara spela cool när jag fota om någon av alla hans vänner på fb skulle se honom)
 
 
 

Hoppning

Hoppade i specialen med smokey på torsdagen.
 
Vi red samma övning som i onsdags, alltså mycket lydnad och rent basic, haha vilket behövdes!
I framridningen så var han lite stretig, tänkte uppåt imellanåt och kom inte riktigt genom kroppen och var avslappnad. Hade nog behövt lite till.
 
Vi hoppade fram med samma sak, litet skutt-trav-litet skutt ut.
När han hoppade bra in så blev han helt okontaktbar vid bommarna, och bara drog. Gjorde ett flertal halter när han gjorde så för att få honom att förstå att man inte bara kan köra upp skallen och ignorera alla sorters tygeltag och endå komma undan med det. Vid travbommar är det TRAV PUNKT SLUT.
När han istället inte tog i och typ halvramlade/hoppade/flängde /ragglade sig över sprången så var han istället super lydig och travade fint över bommarna.
Skumt det där. Behövs ju tränas på kan man säga haha!
 
Mina tyglar blev även sjukt långa under lektionen. Funderar på att köpa gummityglar så jag får någon kontroll på mina flängande värdelösa hålla i tygeln händer.
 
Vi hoppade lite linjer, som gick bättre, där var smokey duktig och jag skitdålig på många ställen. Tappade distansen några gånger haha och en gång kom jag så sjukt jävla dåligt på båda sprången och inverkade alldeles för sent. Fy på mig alltså haha rent pinsamt. Tog om det och satte det 100% bättre.
Tur att man lär sig av sina misstag.
Det var som att piloten helt plötsligt slutade manöverera flygplanet, haha bra det går lixom?
 
Hyffsad träna, väldigt nyttig iallafall!
 
 
 

<3







Träning

Idag hade vi hoppning i min vanliga grupp och jag fick hoppa på svarten!
Jag gillar svarten, han är skojig tycker jag.
 
Sandra och Svarten på LM för några år sen :)
 
Vi red på utebanan idag, det blir nog en av dem sista gångerna för i år om kylan ska slå till redan nu.
Han kändes lite stel och trängde innåt i traven, samt svarade inte så kvickt på hjälperna som jag kanske hade önskat. Under galoppen blev det bättre, speciellt högern, där är han skit fin verkligen.
Svarten hjärta höger varv haha.
 
Idag så hoppade vi lite lydnad och olika linjer på låg höjd, jag tyckte att det var perfekt. Både hästar och ryttare behöver bli varma i kläderna första hoppningen.
Lydnads övningen var en långsida med två hinder där vi skulle hinna sakta av till trav imellan. Det gjorde han fint, lite för hög i nacken men i praktiken gjorde han allt klockers. Orkade samla sig så vackert så haha istället för att ramla omkring.
 
Sen hoppade vi linjer, i början red vi oxer-5språng-räcke. Där låg jag på stor distans i insprånget hela tiden, och tyckte att det var rätt okej men där var han inte alls med mig och trampade om istället för att ta av. Samma sak två gånger haha.
Sista gången fick jag till det riktigt bra så att han tog i med hela kroppen över. Då blev han grinig istället och kickade imellan haha. Svarten är fan skön.
Men det var också enda gången på hela passet som han kickade.
Vi fick rulla på i övningarna ett flertal gånger och det kändes faktiskt bra. Hade gärna ridit fler krullidutt övningar men tiden tog slut.
 
Puss på svarten.
 

<3


Le sommar

Eftersom att alla gnäller om att hösten är här (sad but true) så kanske man ska summera sommarn.
 
Jag och smokey blev klubbmästare i hoppning och dressyr. Vi fick jätte fina schabrak för vinsterna!
Vi red ett lektionshästmästerskap på solna, något som gick över förväntan, på 59,någonting. Hästen var glad, rädd och samlade 7or på lite olika ställen.
Jag jobbade i stallet ända tills sista dagen. 3 dagar senare gick jag på första omgången av min väktarutbildning i kista.
 
Vi genomförde en uppvisning på hästensdag med prinsesskläder och egen designat kadriljprogram, självklart ridandes till "vad du är söt min kära lilla ponny."
Jag klarade min väktarutbildning steg 1 och åkte sen iväg till frankrike för sol bad och semester. Även en hel del träning i det sagolika landskapet.
Kom tillbaka och lärde mig att jobba natt resten av sommaren haha. Arbetet som väktare och kul.
 
Jag och Ewan hade en del sommaräventyr för oss, och bestämde oss för att flytta ihop när min familj flyttar till en större lägenhet 1 november. Vi stannar alltså kvar och tar över den nuvarande 3an vi har.
Jag hälsade på smokey titt som tätt på hans sommarlov. Han var tjock lycklig och vacker.
Hade hand om cherona i olika omgångar under sommaren. Det var kul och välbehövligt med lite hästlukt i näsborrarna och krig med mygg och bromsar. Man saknar det.
 
Jobbade på som en galning, hade en veckas semester i augusti där jag gick mycket på krogen, åkte till grönalund och tog igen sommaren rent allmänt med sol bad och färgglada drinkar.
Drog in på väktarutbildning steg 2 i samma veva som ridskolan drog igång, missade därav första veckan. UÄ.
Klarade slutprovet like a boss och är nu fullutbildad väktare. Drog ut på jobb dirr.
 
Red smokey första gången på typ 2 månader. Han kändes pigg, glad och sjukt orriden haha.
Jag och Ivan gjorde vår första kupp på ikea. Köpte även en soffa på chilli. Matbord är på väg och soffbord och massor med skit har inhandlats. Tex awesome örngott och diverse konstiga stekpannor och muggar av alla dess former. Jises alltså.
Rensade rent i mitt skåp i stallet. Välbehövligt svar ja. Rensade inte rent i skåpen hemma. Välbehövligt? fortfarande svar ja haha.
 
Nu står september för dörren och jag kan knappt vänta haha!
 









 
 
 
 
 

En förebild

Karin Wahlström
 
För att Kajsa är skön, stilren, bestämd och nöjer sig inte förens man rider ordentligt.
Hon är även noggrann och har obegränsat med hästkunskap.
Helt klart värd att pekas ut offentligt som förebild!
 

Duktiga tjejer som finns

På ridskolan. Väl värda att lyftas fram då dem flesta inte får den eloge dem förtjänar.
Ni är riktigt duktiga tjejer, det är kul att se erat horsemanship och utveckling.
 
 
Lina Svennberg
 
Alice Bergelin
 
Emma Krantz
 
Johanna Andersson
 
Sofia Winberg
Rebecca anastasiou
 
Kocken Ivan
 
 
 

Såna där bilder som man snabbt glömmer bort.

ibland förundras jag över gamla bilder. Hur mitt liv såg ut då, vart jag befann mig i min ryttarutveckling osv.sköna bilder som har legat och samlat damm. Bjuder på en hög. HAHA enjoy





 
 
 
 
 

Något jag ALDRIG skulle köpa

Om jag bara rent spontant går in på chevalls hemsida så är det den här saken som jag bara säger NEJ I HELVETTE TACK till.
 
Rent spontant så där.
 
Helt ärligt så hatar jag färgade stigbyglar och sporrar av hela mitt hjärta och skulle mer än gärna sätta skottpengar på dem. Så sorry john, du har tyvärr lyckats med något hemskt denna gång även fast jag avgudar dina schabrak och ridbyxor.
 
 
 
 

Håll motivationen

Tips på att hålla träningsmotivationen uppe.
 
 
 
Köp saker till några nya outfits. Nya outfits gör det roligare att träna, oavsett om det är märkes eller inte. Ibland kan ett nytt schabrak få upp lusten för att boka en ny dressyrträning.
 
 
Glöm inte bort dig själv! Köp nya fräscha ridstrumpor, laga ridstövlarna, investera i en snygg och varm ridjacka. Har du hela och rena (snygga) kläder så är det roligare att åka till stallet.
Speciellt nu när hösten kommit så måste man tänka på att hålla sig varm och torr. Då håller motivitaionen, garanterat!
 
Håll blicken mot träningarna/tävlingarna. Planera höstterminen.
Vad vill ni bli bättre på? Kom ihåg att ta små steg hela tiden. Träna på det som är svårt och varva med det som är lätt för att få självförtroende.
 
Håll efter dina saker. Få in en vana att putsa upp tränset och stövlarna varje dag. Det blir bra mycket trevligare att ta tränset från sadelkammaren när det är rent,mjukt och glänsande.
 
Var trevliga mot varandra i stallet. Fråga hur det har gått, diskutera saker och skratta tillsammans. Alla är vi där för att vi älskar hästar och har ett passionerat förhållande till ridsporten, alltså har vi alla otroligt mycket gemensamt! Håll dina vänner nära så blir det roligare att åka dit varje dag, oavsett om det bara gäller mockning och släpa hö.
 
Köp en ny bok och lusläs den! Gärna någon inriktning du vill bli bättre på. Eller inte kan något om? Varför inte foder, banbygge, Ryttarens sits eller hästens betéende?
 
 
Detta bland annat håller min motivation uppe, helt klart!
 
 
 
 
 
 

Utvärdering

 
 
 
Dressyr
Riskfaktor: Mycket hög.. -maxladdade hästar detonerar som atombomber om någon så mycket som skulle nysa på läktaren.
Svårighetsgrad: Mycket hög. Trots oräknerliga snett igenom, tusentals halvhalter, jättedyra kandar och skruvstädssadlar..
Krav på ryttaren: Mycket höga. Evighetslånga program, extremt invecklade-ska läras in utantill. Och hade magister Tibblin fått bestämma själv, hade både program o TR tryckts på latin.
 
 
Hoppning
Riskfaktor: Medel. I hoppning är de flesta hästar ganska avspända, eftersom de relativt snabbt förstår vad som förväntas. Ofta hoppar de faktiskt alldelens frivilligt runt sina banor. Ja, om dem inte har kommit på att det hörs ett pip efter 3 stopp och man får åka hem!
Svårighetsgrad: Medel. Till skillnad mot dressyr bedöms inte sitsen alls- det räcker med att klamra sig fast...
Krav på ryttaren: Medel. Bör kunna svänga höger/vänster och räkna till ca 10-12 (antal hinder)+ vara bra på eventuella mantag
 
 
Galopp
Riskfaktor: Låg. Hästar blir avspända när de får följa sina naturliga instinkter. Alla hästar förstår: följ flocken! Svårighetsgrad: Låg. Bara att följa staketet. Hindrena är väl infångade. Bjudningen är gratis om ledarhästen är snabb och hoppvillig.
Krav på ryttaren: Låga. Bör kunna hålla mantag och räkna till två (ett eller två varv).
 
 

Några frågetecken

Nu när jag jobbar och står i så är ju även tanken på egen häst närvarande. När flyttahemifrån med ewan projektet står klart i november och allt där har ordnat till sig och känns stabilt så är det dags att börja planera detta med egen häst, var hur när hur mycket osv.
 
 
Ibland undrar jag hur smokey skulle bli som privathäst. Hur han skulle vara att rida. Om han skulle bli modigare.
Om vi skulle ha kul ihop. Hur mycket vi skulle bråka vid uteritter. Om jag skulle kunna rida ut en hel vända själv utan att hoppa av och släpa honom förbi diverse stenar pinnar på livets väg.
Jag undrar om han skulle tycka om mig, trivas att vara i mitt sällskap varje dag.
Undrar om han skulle bli glad när jag kommer, om han skulle koppla mig till något positivt eller jobbigt.
Jag undrar saker som om det skulle vara svårt att hitta en bra sadel till honom.
Om han skulle gå bra att hoppa på novabett?
Om det skulle vara lättare att lära honom att byta med ett skarpare bett.
Undrar om han skulle börja hoppa mer med ryggen.
Jag undrar om han skulle slippa skav vid manken om man köpte ett rhino täcke eller liknande som gick upp över halsen, eller om det skulle vara samesame.
Undrar vad han skulle säga med mig som ägare.
Undrar om han skulle dö varje gång man gjorde rent i boxen och la in ny spånpellets.
Undrar om han fortfarande skulle hata julpynt.
Tänk om han vore gullig i julkläder? Undrar om det skulle gå att tolka med lite träning.
Undrar om det skulle gå att skritta ut i godan ro barbacka i vintermörkret på ett gosigt täcke.
Undrar om han skulle börja ta halvhalterna genom kroppen eller om han bara helt enkelt är seg av sig själv i reaktionerna. Undrar hur många gånger vi skulle vilja döda varandra. Haha.
 
 
Undra kan man alltid göra. Luften är fri, och mitt hjärta tillhör smokey, det är också dit mina tankar vandrar ibland.
Kärlek till hästen. <3
 
 

Tävlingar

Snart drar tävlingarna igång igen, för oss samtliga i hästvärlden.
 
Vår tävlingstermin kommer bli rolig att se hur den utvecklar sig, då våren verkligen gick bra.
Jag ska försöka rida mer för poäng, kötta lite till lixom än innan. Verkligen försöka, försöka igen för att bli bättre på något plan.
Tävlingarna driver mig framåt i min och smokeys utveckling. Det är kul att träna för en tävling. Det ger träningen lite mer glöd, man får lite mer kött på benen på vad som behöver tränas, eller slipas till.
 
Sen går det såklart aldrig perfekt, långt ifrån alla gånger bra. Men tävlingar är kul, det ger mig den glöd jag behöver.
 
Hur ser ni på tävlar, är dem viktiga för er?
 
 

En bild jag tycker om


Uteritt

Hade cherona en fredag som denna, vi tog det lite lugnt och red i alla gångarterna runt våra fina ängar vid sorunda.
Det blåste svalt på oss och världen var faktiskt ganska awesome för en stund.
 
 
 

ööö

Blogg.se har ju helt klart fuckat ur. Vi får se när dem har löst design problemen..


Vackra sorunda


Träning med smokey

Dressyr Dressyr. Det är det enda jag gör nuförtiden...
Smokey skämdes över hur han såg ut idag. Haha fyfan vad han såg ut, värst ever.
 
Vi var fina idag iallafall! Nya lindor och schabraket vi fick för KM titeln i juni var på.
Haha smokey ville inte alls vara med på bild idag, Dagens outfit kan dra åt helvette sa han.
Men det är OK alla har dåliga fotodagar. Jag tycker att den blå färgen var härlig på honom :)
 
Lindorna köpte jag på botkyrka när jag följde med izza på tävling :)
 
Till dagens dressyrpass.
I uppvärmningen så kändes han helt okej faktiskt, fick gasa igång honom lite och göra honom aktiv. Han går ju gärna i sitt lilla tempo och tuffar omkring typ. Blir ju då lite loj så man får vara på honom i början.
Galoppen var bättre än traven.
 
Vi red lite basic övningar, lite på medellinjen, flyttade hästarna på långsidorna och gjorde volter och övergångar.
Skönt att ta det lugnt i början på terminen tycker jag.
Här kom det fram mer att han var fast i vänster sidan, samt inte helt framme till bettet i mellanåt. Han tappar takten och blir stark, spänner sig och hittar på lite allt möjligt, olika hyss som poppar upp i hans huvud.
Men till och från, även trevlig.
 
Vi galoppjobbade dem lite på fyrkanten och flyttade dem i galopp, något han gör bra men höjer nacken en del i, det blev bättre och bättre. Tror det mest handlar om styrka.
 
Det jag hade problem med var något så enkelt som en övergång från galopp till trav som vi skulle göra på en diagonal. Där hänger han sig fast och slår sig fri, samt händer det inte mycket.
Det bästa jag fick till var att han bröt av, 4 språng för sent, dock på tygeln men inte med någon trevlig kontakt alls, spänd och spjärnig, samt trampar luft i första travstegen = INTE FRAMME TILL BETTET ALLS.
 
Hade velat träna mer på dem där förbaskade övergångarna. Vill sätta dem haha!
Men åter igen får jag tänka på hur ofta han blir trimmad? Hur han har gått denna sommar? osv osv, han har inte alla förutsättningar till att vara genom kroppen 100% av ett pass.
 
När jag travade av kortade jag ihop honom då och då och satte mer tryck i honom. Fick in en bra känsla några steg i höger varv när han blev lite häftig att sitta på samt avslappnad.
Det kommer, jag måste bara börja tänka på det, att plocka mer med gångarterna i honom när han är loss.
 
Roligt pass endå trots mycket kämpande :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Onsdagens träning för Åsa, på Milan.
 
Milan är en riktigt stor kille, pigg och glad och en allmänt trevlig häst att ha att göra med. Rör sig inte så mycket över ryggen så han är sjukt lätt att sitta på trots sin storlek.
 
 
Nu var det länge sen jag red milan och sist så var han väldigt mjuk och fin framtill men stel i sidorna.
Den här gången fick jag jobba väldigt mycket, han tänkte mycket uppåt och var inte alls avslappnad som innan, utan gick och spände sig och lyssnade inte riktigt på vad jag ville.
Han hade även svårt att komma runt i innerskänkeln, man fick känslan av att han genade inåt och gjorde sig själv rak i innersidan hela tiden.
Jag lossade framtill mycket, red mycket öppna och böjde honom runt innerskänkeln titt som tätt och försökte få honom att runda av och slappna av mer istället för att spänna sig och tänka uppåt.
 
Det var väldigt svårt och det kändes som att det tog emot i kroppen på honom. När jag menar runda av så gör jag det med mycket skänkel och stadig,mjuk hand. Vi tvingar inte hästarna att komma ihop, men man måste endå erbjuda ett stöd och ta halvhalter för att visa vad man vill.
 
Efter uppvärmningen hade han blivit lite varm i kroppen och acccepterade stödet bättre. Till slut när han tänkte uppåt så räckte det med att jag kramade på yttertygeln och la till ytterskänkeln så rundade han av direkt och blev nöjd i arbetet igen. Stor skillnad på början och slut.
 
I passet red vi olika skänkelvikningar på raka spår och hade en del övergångar inblandade.
Han lyssnar dåligt tillbaka faktiskt, det kan ta upp mot en långsida att få en halvhalt att komma igenom, han lixom bara kör han.
Till slut tyckte jag att det var så tråkigt att ta så mycket i honom för så dåliga reaktioner så jag bytte taktik och proade igenom halvhalterna, vilket han lyssnade fint på och kunde då bryta av till trav och fortfarande vara avslappnad.
Ibland får man helt enkelt byta taktik.
 
Det var nytt och roligt att rida milan, det var länge sen jag gjorde det och jag känner att jag själv har utvecklats mycket sen sist och kunde rida igenom honom på ett annat sätt.
Annars blir det lätt att man nöjer sig på en viss nivå med milan. Han är pigg, ganska stadig om han får gå som han vill, i det tempot han vill och i din formen han vill, samt gena lite allmänt på fyrkanten osv.
 
Roligt pass faktiskt trots att han var stel så tycker jag endå att han kom loss och att han blev nöjd.
 
 
 
 

Övergång från ponny till storhäst

För mig var det inte jätte svårt att gå över från ponny till häst, då jag red suede minst 3 dagar i veckan från att jag var 12, så jag hade redan storhäst gunget invant kan man säga.
Jag var ju även lång och fick rida stor häst när jag började i min ungdomsgrupp på onsdagarna, då var jag kanske 14? Dock var det allt från c-ponny till 175 hästar som gick på den lektionen då, så då fick man verkligen varierad ridning haha!
 
Jag hade dock problem med distansögat i hoppningen på stor häst. Jag hade ju hoppat cliffen och Giovanna mycket, var totalt inkörd på dem distanserna (jätte jätte nära, och med giovanna typ cponny galopp) så när träningen kom till att hoppa storhäst kände jag mig helt körd och behövde verkligen guidning.
 
HAHA enfantastisk fin hoppbild på mig och suede, när hon precis har stuckit ifrån mig på en helt egendesignad distans. suck.
 
 
Jag fick det mest i form av att få hoppa på snälla stora hästar, mycket på amanda i min special, vilket var jätte bra för mig då amanda var riktigt schysst och ställde upp även om jag la henne åt helvette titt som tätt.
 
Det man ska tänka på när man börjar rida stora hästar är att utgå från att man är en nybörjare. Man får helt enkelt se det som att börja om från noll, och sen jobba vidare utifrån det. Vissa stora hästar är lättare än andra att rida, vissa skiljer sig enormt från ponnyerna så att det kanske tar upp mot flera år att hitta rätta knycket. Andra kanske inte rör sig så mycket över ryggen/ är korta i rocken och blir då lite mer ponnylika.
 
Man ska heller aldrig jämföra sig själv med andra, när man är i övergången (eller aldrig för den delen)
Det bästa tipset är att vara helt öppen, ställa mycket frågor och lära av dem äldre. Då utvecklas man fortare. Det finns så sjukt mycket kunskap i stallet bara man öppnar ögonen och vågar fråga saker.
 
När vi vunnit KM i hoppning med en fin dubbelnolla i 85cm.
 
 
 

Haha skit rolig


Måndag

Red igen i en måndagsgrupp för AnnaKarin, på El passo z.
 
Haha snacka om hårdstart på terminen, passo är allt annat än lätt på backen.
Det var mest basic med mycket övergångar, haha perfekt för jag tror inte att vi hade klarat så mycket mer i ballans.
Till en början var han ju hög och motvillig. Det blir lite svårt när hästen inte vill ta stöd, trycker uppåt, skjuter ut bogarna och inte tar skänkeln alls på samma gång.
 
Jag hade nog velat skritta mer än vad vi gjorde, idag fick jag istället vänta ut honom lite, vilket är lite trögt att rida på, men slut resultatet är ungefär detsamma.
 
Efter galoppen blev han mer ridbar, och kom fram för skänkeln till handen. Det är ju där kruxet ligger, att han går och trippar med höjd nacke, istället för att skjuta på med låg. Han är ju även byggd lite så, han har det inte så lätt alla gånger haha.
 
Jag tycker att han var lydig i övergångarna, lyssnade mjukt tillbaka och vissa blev faktiskt fina.
 
AK tyckte att det såg bättre och bättre ut, dock flyter han ut mycket när jag nappar i innertygeln osv.
 
Det är ju en väldigt teknisk häst att rida, men det var kul att jag lyckades få honom nöjd och genom kroppen efter uppvärmningen.
Jag gillar passo, han är rolig på backen.
 
Ivan och passo dressyrar
 
 
 

Denna termin

 
Jag som ryttare kommer tänka på:
 
Min handställning, som då och då inte är att leka med haha. Måste verkligen tänka på det.
 
Läsa på mer om övergångar då det är där jag är som svagast i min ridning, och sedan försöka föra över teorin till praktiken. Detta gäller främst övergångar trav-galopp-trav. Men även trav-halt och galopp-halt.
 
Tänka på min tyngdpunkt i sadeln, använda mig mer av vikthjälperna för att få med mig hästen.
 
Att främst fokusera på sitsen och hållningen när man möter problem under ett pass. Jätte viktigt att inte tappa sitsen (alltså falla framåt, tappa stabiliteten i underskänkeln osv) när hästen blir motig/drar iväg, blir ostadig osv.
Detta har jag tränat på länge och har märkt en tydlig skillnad, men man behöver påminna sig själv.
 
Alltid ligga steget före hästen för att kunna rida och leda hästen i passet på bästa sätt. Jag rider inte för att bråka, utan för att plocka fram det bästa ur hästen under passet. Självklart skiljer det sig mycket mellan passen men mitt mål har alltid varit att få hästen med mig.
Alltså måste jag mentalt vara helt förberred på vilka svårigheter som kan uppstå i varje del av övningen och då vara beredd att rida igenom dem på olika sätt.
 
 
Jag som ekipage med smokey
 
Jag ska tänka på nacken och tygellängden i hoppningen. Åsa får ju nästan tjata sig blå i dagsläget så det måste jag verkligen ändra.
Alltså, att han inte får höja sin nacke för mycket innan varje hinder, han tappar då lite rygg och galoppen blir flack. Jag är way to nice mot honom på den punkten och måste bli mer bestämt och rida bättre helt enkelt.
 
När vi hoppar fram ska han vara i en rund form på tygeln, gärna så djup han vill. Punkt.
Haha om smokey själv får välja så går han ju gärna med huvet i tältduken så att han kan ha full span på allt som händer, men där måste jag som sagt börja rida mer, och främst rida ihop honom mer.
Därifrån kan jag sen skapa tryck och få honom att hoppa över små hindrena istället för att ramla över som han gör i dagsläget 99 fall av 100.
Det ska bli spännande att se om det kommer bli någon skillnad eller endast bråk, men detta gör jag med guidning av åsa så det känns tryggt.
Med den ridningen så kanske han börjar byta mer och mer.
 
Fortsätta jobba intensivt på byten, och verkligen göra det ofta, lägga in det så ofta jag kan.
 
Skapa mer tryck i gångarterna när han är avslappnad under dressyrträningar.
Fram till nu har jag tänkt mest på att få honom avslappnad och jämn i handen, lång i halsen och trampa på framåt. Nu har vi kommit dit och kommer dit väldigt fort under passet, det är helt enkelt dags att börja spänna bågen.
 

Fortsätta arbetet med mellangångarterna.
 
Alltid tänka på att han ska vara nöjd större delen av passet och dansa fram.
Ha den tanken i bakhuvet hela tiden. Om någon ser oss så ska det se trevligt ut, han ska vilja framåt hela tiden. Energin ska vara positiv.
Detta gäller alltså när det känns bra, på transport sträckor osv.
Jag är absolut ingen glid ryttare, jag vill alltid ha lite bättre, ett snäpp till osv, därför kan det bli lite konflikter osv som måste lösas under passet.
 
Tänka på att jobba loss vänstern i öppna. Som vi gjorde hela våren. Ha kvar tänket i kroppen alltså.
Och viktigt är att jag också nöjer mig vid små förbättringar.
 
 
 
Det får räcka för nu, även fast jag har hundra grejer till haha!
 
 

Haha älska smokeys stackars min


Hej!

Haha jag är så fruktansvärt jävla skit uttråkad på min design just nu. Ska fixa lite så kommer nog blogglusten tillbaka också. Mycket ridning veckan som kommer också.

PUSSPUSS

Nytt och vackert

Klickade hem ett par nya brallor från hööks, väl behövligt då mina blå nu är så utslitna och har tappat passformen så mycket att dem inte ens är roliga att ha på sig längre.
Har ju varit mycket nöjd med alla brallor från whitaker och funderade på ett par sånna, men tänkte att det vore kul med något annorlunda. Hööks nyaste kollektion hade roligt nytänk så jag satsar och ser. Man vet aldrig med kvallen men det här var verkligen nödvändigt. HAHA klartslut med onödig information :)
 
 
 

färdig utbildad väktare- CHECK


Haha nej jag vet inte

 

Sommardagar

Inget läger för oss i år, för många hästar halta.
Nästa vecka börjar träningarna på ridskolan igen, tveksamt om jag kommer hinna till mina pass då jag går en andra väktar utbildning då.
Nu ska jag iväg till min kära fluga Ivan och busa.
 
Ha en fin dag!
 
 

Cherona vecka

Har ju haft hand om Cherona medans Lajon var med izza på sm. Duktiga Izza!
 
Vi har mestadels ridit ut på kvällarna men hon har ju varit lite tokig varannan dag på vägen hem och haft massa hyss för sig. Hon har känts fin i kroppen och inte alls så stel (hon har vilat till och från under sommaren)
Jag tror att lajon kan rida normalt väldigt snart då hon inte har tappat särskillt mycket i kondis eller muskler.
 
Här kommer lite Cherona bilder från veckan :)
 
Måste ju lägga till att C fick väldigt många fina komplimanger för sitt vackra bling pannband under veckan haha!
Bra köp lajon!
l'äg
 
Vi har haft en väldigt mysig vecka, tycker mycket om den här lilla hästen :)
 

Hästens dag

Några bilder från hästens dag, klickade faktiskt efter vår lilla kadrilj. Haha vissa bilder är ju helt fantastiska.
 
Haha den här bilden är ju skit rolig. Jag fick ju glatt lov att visa upp mig som Klubbmästare för publiken i prinsesskläderna, tiden för ombyte var ju obefintlig. Här har jag precis kommit tillbaka och det ser verkligen ut som att dem andra har haft något fuffens för sig och blir busted av chefen. Svin roligt.
 
haha jag vet inte riktigt men det är något med bilden som är fruktansvärt roligt.
Speciellt Lewis min och hans lilla ros i pannbandet hahaha!
 
Ganska cool bild faktiskt.
 
 
Väldigt fin kadrilj måste jag ju erkänna. Tror aldrig att storhästarna har fått känna sig så fjolliga i hela sina liv haha! Men vi var väldigt populära på showen så lite lyckades vi med iallafall!
 
En galopp bild. Tro mig ni vill inte se dem andra. Neo ser typ galen ut haha!
 
En liten Ivan fluga flyger förbi vårat vackra synfält.
Inom en snar framtid utlovas vackra failbilder också.
 
 

Sköna bilder på en prinsessa

här kommer alltså bilderna från specialens avslutningshoppning, i år var vi prinsessor. Bilder på dem andra kommer så fort jag har fått dem :)
 
 
 
 
haha brumbruuuum
 
 
 
 
 
Ja allt är ju lite i o ordning men men söt är han iallafall haha!
Det var även lite klurigt att rida utan nosgrimma, men vad gör man inte för showen?
 
 
 

Fantastiska bilder utlovas haha


För att vi är bäst tillsammans

 
Himla synd att KM hoppningen inte blev filmad, haha den omhoppningen var ganska roande.
Smokey mår hur som helst bra just nu, han håller på att bli igångriden på ett läger.
Han har fått lite kul mage, annars har han inte lagt på sig så mycket faktiskt. Synd, han behöver allt fett han kan få på kroppen.
Såret på manken har även försvunnit, så om det nu kommer tillbaka så är det solklart sadelhelvettet.
Jag ska hålla stenkoll på det där. Inget mugg iår! förra året såg han inte jätte rolig ut bak, men iår verkar han ha klarat sig.
Finaste hästen <3

En onsdag

Denna veckan är jag ledig!
Och jag har lyckats bli hund+katt+häst vakt haha.
8 Augusti så kanske det blir roligare uppdatering, beroende på om jag kommer med på ett träningsläger.
Det är igentligen för ponny, så vi får se om jag kan låna smokey till lägret.
Skulle ju vara sjukt kul, men den som lever får se.
 
Den här veckan har jag Cherona tors-sön. Ska knäppa lite roliga bilder att uppdatera med.
 
Ha det fint!

RSS 2.0