Lördag morgon


Och så lite pg ridning på det ja. Han var snor pigg idag, lite tjafsig mot handen osv. Blev bättre i traven men galoppen hade lite för svåra övningar för att ens komma till något bättre arbete. Haha hade fullt upp med att hålla honom på mattan med förvänd galopp och hästar i rumpan. Svårt det där han blir ju lätt bakskygg och med genande hästar så blir det lite panik ryck till och från.
Tycker endå att han skötte sig bra trots så mycket energi som måste få utlopp.

Bara en notering haha jag har endast ridit pg och smokey denna termin, och pg betydligt mer. Lol


Tisdag

Fortsatte arbetet med b inne. Mycket mjukare från start idag och han skötte sig fint passet igenom. Känns som han inte busar lika mycket när kroppen är mjukare. 
Vi var fler som red så man får anpassa passet efter det, jobba med nyanser och att han ska fram. Även en del skänkelvikningar på öppna delen av volten. Fungerade bra, red igenom vänster sidan idag också, Han är himla trevlig när han kommer igenom. 
Fina Bandiet



Måndag

Red b inne ett stretchande och lösgörande pass. Han kändes stel och var inte alls framme, tog ett bra tag innan han ville trava genom kroppen. 
Även idag lite dum busig i skritten. Fattar igentligen inte varför han håller på blir lite tokig på honom ibland.
Han kändes iallafall ok i kroppen i slutet av passet och blev väldigt lydig så passet gav resultat iallafall.

Red sen pg för ak haha vad ovanligt!
Pg hade gått innan och var inte alls lika bomb tickande som han brukar vara på måndagar. Kunde trava på och försöka ta så många halvhalter det gick utan att han slog sig fri.
Traven kom fram bra idag dock fick jag aldrig till galoppen, hade velat ha mer tid där. 



Lördag


Red smokey för ak. Han var väldigt stel och sned och det tog hela passet innan han var framme till handen.
Det var bara att rida på och få honom att våga ta ett stöd längre fram utan att bli framtung.
Helt genom blöt blev han av det jobbet stackarn inte lätt när kroppen inte är med.
Men såna här pass återkommer, man får backa och ta igenom grunderna.
Han blir ju lätt såhär vinter tid när han får smyga omkring och spänna sig pass efter pass.
Fina hästen 



Number one




Tisdags sysslor


Idag har vi tömkört och Gud vad duktig b är på det! Han vet precis vad som är dealen med alla snören. Inga problem att växla mellan volt och fyrkant. Jobbade på avspänt under passet. Kul att kunna ha tömkörning som allternativ då han behöver göra annat än att gå orginella dressyr pass. 


Måndag

B fick en 40 min prommis. Skönt för honom att slippa ridhuset och se något annat tänkte jag. 

Red sen pg för ak. Fortsätter jobba med att kunna ändra på honom, små nyanser   Och att han ska acceptera mer halvhalter. 
Tränade lite sits idag, tänkte mycket på rätt ballans osv, det kan man ju göra på honom då han inte rör sig mycket över ryggen. 
Han blev lite taggad och kokade över lite i sista galoppen, blev lite väl kul tror jag. Annars var det ett trevligt pass.



Haha alla blev fula på kort idag. Illa 

Helgen

Lördagen för ak red jag pg. Tyckte att han skötte sig bra, han känns normal i kroppen just nu och då är det lättare att ändra tempo osv utan att han slår sig fri och får utbrott. 
Han är ju mot hand i alla övergångar men han har ju svårt där. 
Traven var stundtals riktigt fin så det var kul :) 

Idag söndag red jag banditen. Lite bus i skritten och var lite spänd till en början i trav men sen släppte det. Kom fram och blev nästan lite för på, kunde då komma runt det med övergångar. 
Haha enda jag Tjatar om jag. Red även skänkelvikningar idag, något han gör bra med rätt attityd och lösgjordhet. Vänster varv faktiskt bäst. 
B ägare tittade idag, skönt att kunna bolla och föra en dialog under passet, visa vart vi ligger och vad vi tränar på just nu.
Är så tacksam för detta. Att kunna fylla en mörk november söndag med stall och häst doft, träna på det som är svårt, varvat med det han glänser i, få spola smutsiga ben och göra mat som ser ut som kanin föda i för stora hinkar. Jag älskar det här varje liten del av det. 
Att ha en plan med varje pass och att alltid sträva efter att utföra saker bättre. Hästar är så mycket mer än bara hästar.



Torsdag


Mörkare blir det här i november br. Tur att vi har ridhus. Fortsatte med b idag, satte lite mer samling och krav vilket han tog bra tycker jag. 
Bra fattningar och övergångarna tar sig. Har lagt in mer skänkelvikningar nu med, lirkar fram det när Han känns loss och rund. Ingen idé annars. Han gör det bättre och bättre.
Önskar att han kunde gå lite mer harmoniskt och avspänt från start.

Smokey var väldigt spänd i gången och stel, tog sin tid att få fram gången genom kroppen och även springa avslappnat. Vänstern hängde han i till en början, sen fick jag vässa till mina skills så kunde vi rida upp och ur dragkampen. Det hela handlar ju om att han inte sätter vikt bak och bär sig felaktigt, måste flytta om vikten så att fronten blir fri.
Jag löste det korrekt och fick en stor skillnad. 
Var sen lite sträng och konsekvent i övergångarna när vi jobbade förvänd. Ömsom gör han det bra och ibland verkligen inte så bra men vi tränar på. Fick till en så jävla bra i vänster varv galopp- skritt den kan jag leva på i veckor :)
Fina fina hästen <3


B onsdag morgon


Red 40 min lösgörande jogging på b, mycket trav och skritt, byta varv och bara få honom framme samt rund.
Hade lite hopp damp i början men försvann direkt vid traven.
Tycker att det är ett bra upplägg när jag har honom några dagar i rad att börja lite mjukt och fokusera på enbart lösgjordhet, då har man grundat bra inför dag 2 och han känns oftast bättre i kroppen då också. 
Tycker att han kom loss fint under passet, får se om vi kan fortsätta på Samma spår imorgon. 


En fet vecka klar


Klockan är snart 21 en lördag och jag är fortfarande inte hemma än från jobbet. Det blev en rätt fet vecka detta, endå glad över att jag kunde rida clinicen och haft Bandiet. 
Ser fram emot nästa. Ha det bra hörni.








Torsdag när snön kom



Morgon ridning med banditen. Typ normal idag i huvet, bara vara ryck då han är ljud känslig men annars duktig.
Dock stel idag, det tog ett tag innan han kom igenom i alla gång arter. Sen blir han istället mjuk men väldigt känslig och trött, man får rida på millimeter ridning och mycket ben. Avslutade när Hsb gjorde basic fint i båda varven, han kryper lätt ihop och tappar stöd när han blir trött så man får lägga tid på att komma ur det. Ett bra pass :) 



Clinic med smokey


Red med för per idag på clinicen. 
Smokey var lite långsam idag, blev snabbt trött efter värmningen så det krävdes en hel del drivning. Han var även märkbart spänd på olika saker, inte så att han kastar sig men han blir till och från lite skänkel döv, vilket såklart är tråkigt då jag hellre visar upp en pigg och allert häst. 
Tycker vi red roliga övningar där Det kom fram att den här hästen inte är någon jävla räkmacka som många påstår.
Själva hoppningen gick bra, han gör det mesta lugnt och fint men det saknas lite energi. 
Jätte kul att få vara med, per är ju så himla duktig och kan anpassa träningen efter individen.


Morgon prommis

La in 40min promenad med b måndag morgon. Haha absolut skönaste var när vi skulle hoppa dike, han blir så glad / bestört att han skjuter rygg över, bockar och gör en slide stop efteråt för att jag ska hänga med i andra sidan snöret haha gudars godmorgon lixom.





Söndag


Mycket bättre med b. Busig men gick att rida igenom, inte lika bomb pigg lixom. Red mycket galoppfattningar och lösgörande.
Släppte bättre och bättre. Han är ju himla kul att rida när han slutar med istadigheterna och slappnar av. Ett pass där han fick bli lite trött i knopp och kropp.


Mr b har rävar bakom öronen


B var skit pigg och as busig. Det som var tänkt till 25 min jogging blev 1h till att få fram honom något sånär avslappnad. Lite pucko idag. 
Men kom till slut till ro och kunde trava normalt. 
Får se hur herrn sköter sig sen, har honom 4 dagar nu. 


Tävling

Hoppskutt med smokey hemma.
En spänd runda i 80, han kom inte fram och galopperade lite tomt. Men det är okej han blir ju sån när han inte tävlat.
Dubbelnolla och snabbast, svängde rätt mycket i omhoppningen. Men det är okej om man anpassar tempot, inga problem tyckte smokey haha. Vinst där så det var kul.

I 90 hade jag bättre galopp och bättre språng, en rätt bra runda jag fick till ett fint flyt. Jag var för långsam efter 1an som han tog av stort på och blev kvar i handen då 2an kom snabbt så vi rev den. Totalt mitt fel.

Så duktig han är lilla hästen. Finaste 





RSS 2.0