Superstar <3


En hel dag på Solna

Varning för mördar lång text.



Dagen började tidigt för mig då jag och madde åkte och hämtade transporten jag hade hyrt och körde den till stallet.
Sen satte jag igång med att frisera smokey och ansa bort allt lurv han lyckas samla på sig haha.
Badade honom och gick sen ut och betade och kollade på en hopplektion. Livet var på en helt godkänd nivå tyckte smokey. Han var nog lite sur innan men med kompromissen grönt gräs - istället för sahara öken hage var godkänd.

När han torkat fick han stå och sura i boxen med lite hö medans jag tog mig an alla grejer, smörjde och fixade och packade. Höll izza sällskap när hon knoppade lewi.
När det var klart hjälpte jag till med lastning och infångning av lewi hästen, han lyckades ju rymma den jäveln haha, men in kom han och dem åkte iväg.

Då fick jag lite dötid, så jag åt lunch med Åsa. Sen droppade emma och ewan in och madde körde fram transporten som vi packade i fullt ös. Ewan är en bra packare!

Knoppade den lilla hästen och mutade honom med äpplen, sen började lastningen.
Smokey går ju i vanliga fall alltid rätt in men vi hade inte breddat idag så han var väldigt tveksam till dagens åktur. Breddade och då gick han in på en gång.
Absolut ingen mening med att bli arg på en häst som smokey, skulle jag stå och piska och rycka i kedjan när han ska in så skulle han troligen resa sig och be oss alla att fara åt helvette.





Men in och iväg kom vi, madde körde så fint och stadigt och vi hade en underhållande biltur till solna haha.
Smokey stog som ett ljus, han är verkligen guld att ha med sig den hästen.

När vi kom fram startanmälde vi och kollade läget med izza som snart skulle starta.
Medans dem andra åthämtade sig med lite mat så höll jag smokey sällskap. Eller a, stog och kollade på honom när han gick all in på hönätet i transporten.
Sen var det lagom att lasta ur och börja pyssla med honom, lindade och joxade.
Bytte själv om och sen var det bara att bege sig till framridningen.



Red fram precis som vanligt, lät honom gå i en lägre form och tänkte mest framåt. Han var ju såklart tittig på lite allt möjligt, inte minst någon vrålade knallröd ridlärare som hängde över staketet som en jag vet inte vad. Jag var faktiskt också rädd för henne.
Men han blev bitvis mer och mer avslappnad, galopperade på en del framåt och efter det blev traven bättre.





Red lite skänkelvikningar och mellantraver och madde hjälpte till så det var skönt att inte vara själv.
Formen blev bitvis bättre och bättre, som den alltid blir när han blir mer tillfreds med arbetet.
Sen kände jag att nej nu kan vi inte göra så mycket mer så vi plockade av lindorna och gjorde oss klara. Vi körde lite pepptalk och jag gick igenom programmet en sista gång. Fyfan för långa program alltså.

Sen var det full fart in på banan. Eller a, smokey dog ju typ 5 gånger påvägen in men in kom vi på darrande ben haha!
Väl inne hittade han dem hemska rosa stora blommorna som dem så fint släpat till varenda bokstav i hela ridhuset. och Vissa låg solen på lite mer så dem lös mer än dem andra. Haha  herregud.

Ja typ såhär höll han på första varvet. Kom inte ut i hörnorna heller för där stog det ju blommor.
Jag gjorde en blanding av vad madde och åsa hade tipsat om så jag red några varv vid domaren, och red lite öppna för att underhålla honom.
Dock tittade han ju ingenting utom på vissa blommor till slut och sen var det dags för start.
Han fick lite skit mycket ångest när vi var tvunga att i full fart galoppera mot en särskillt stor hemsk blomma vid a, så där drog han upp vit flagg och vände hem.
Fick bli lite skit arg på honom och la en volt, sen sprang han dit illa kvickt.



Ja programmet flöt på, han dog lite på kortsidorna för i hörnorna stog det ju blommor så han travade ju typ som en symaskin och blåste upp sig, för att sen få vända in på någon diagonal och göra en mellantrav/skänkelvikning/förvändgalopp som han gjorde bra och slappnade av i och får då 7or på grejerna.


Men a, sen kommer man ju ut mot nästa blomma och då dör han ju igen.
Men vi hade faktiskt bara 2 skit stora missar trots spändhetet och hur rädd han var.
Efter första mellangaloppen, som han längde riktigt fint i  ( rakt mot blomman) så tog jag en halvhalt när vi började närma oss hörnet, och det var typ droppen för han så han gjorde en fin liten halt på tygeln och stirrade på blomman.
Efter det slutade jag göra halvhalter. haha. fattade galopp igen och red ut i hörnet. Men det var synd för den längningen hela linjen var riktigt fin.

Den andra missen var ju den andra galopplängningen längst med långsidan. När han väl förtod efter 2 bokstäver att han var tvungen att pringa förbi typ 4 blomjävlar i rad så dog han och slog om, och satte sen av i kameltrav.
Hahah skitfin mellangalopp!.
Fick ordning på det och kunde sen fortsätta. Men efter det blev han sjukt kort i formen så jag fick rida med långa tyglar typ.


Förvändgalopp, 7a!


Han gillade medellinjen lite mer, bra avstånd från blomhelvetten.

Han får ju riktigt bra på det han inte är spänd på, och alla domarna gillade honom men skrev att det tyvärr förstör många programpunkter när han spänner till.
Jag hade behövt en förklass innan att lattja runt i så han hade fått kolla ordentligt på blommorna, men den var full när vi anmälde oss.
vi landade på 59,8%, i la:3 är det ju en väldigt hög procent med tanke på att vi inte ens fick några hyffsade hörnpasseringar. Om han inte hade varit rädd för blommorna hade vi säkert hamnat över 65.
Men det är ju som vanligt, haha tänkt om!

Efter programmet travade och skrittade vi av, tog oss bort till transporterna, klädde av honom och lät honom käka gräs och coola ner lite.
När han till slut bara stog och blängde på oss så åkte vi hem haha.
Hemma städade vi ut allt och fixade med smokey, alla saker runt omkring osv.
Sen åkte jag och madde och lämnade tranporten igen.

Den här tävlingen var jätte rolig att åka på,
Smokey är ju en himla häftig häst och att han är rädd för saker och ting får man lixom räkna lite med.
Jag är nöjd då jag fick honom lugn och fokucerad på mig på framridningen, och han endå lyckade springa sina mellantraver utan galoppinslag, inte slog om i förvända galopperna och sprang dit han skulle i skänkelvikningarna.
Han behöver ju bara träning i själva tävlingsmomentet, efter det kan man börja satsa på högre poäng.

Och jag är riktigt nöjd med honom hur han svarade framåt ibland på banan. Jag kände inte alls det där skitsega jag ibland har haft en känsla av, utan när jag la till sporrarna så hände det något.



Duktiga häst!

Stort tack till madde som körde, izza som lånade ut bilen och ewan och emma för alltiallo jobb!






1 stycken dressyrhäst


Privatlektion

Red även en privatlektion för åsa efter hoppningen, trimma lite under uppsikt inför morgondagens tävling :)

Först red jag massa övergångar på volt och fick hjälp med formen och bara allmänt hur allt ska bli bättre. Det var nyttigt då övergångar är skit svårt verkligen att få till, samt så blir smokey mycket kvickare och roligare att rida efter sånt jobb.
Sen red vi en del ur travprogrammet med skänkelvikningar och volter. Höger skänkelvikning är jätte bra, där rör han sig fint fram till handen med stora steg.
I vänster varv är allt mycket svårare där han som sagt är fast i bogpartiet och det kommer fram direkt genom att takten blir trippig och han stretar lite mot innertygeln som ska ställa.
Det blev bättre och bättre iallafall.

Red sedan igenom programmet
utan några missar, galoppdelen var jätte fin och han längde bra i traven (bra för att vara smokey haha), han tänkte rätt i allt jag bad om.
Det vi verkligen (läs: JAG) sög på bar uppridningarna, där han gick på dubblaspår och hänger sig in i halten.
Fick rida om dem tills åsa sa åt mig att rida med ytterhjälper istället när jag vände upp, och vips feta förändringen.
Imorgon ska jag verkligen inte nappa i innertygeln i uppridningarna, dödsstraff på det haha.



Vi pratade om allt runt tävlingen och framridningen och det kändes väldigt skönt att ha bollat med åsa så strax innan.
Då har man huvet fullt med information som man kan ta till på tävlingen istället för att få en blackout.

Verkligen kanon att jag kunde rida min privatlektion, stort tack till åsa som tar sig tid trots pressat schema och 7 hästar.

Imorgon ska vi ha kul!


KM HOPPNING

En vinst med en dubbelnolla och snabbast tid!


Hade inga som helst förväntningar på den här tävlingen. Smokey är smokey och vi har inte hopptävlar på ett år.

På framridningen så kändes han lite off för skänkeln imellanåt. Dock tog han tag i hindrena bra men hoppade lite flackt.

På banan
så fick jag inte in det rätta flytet jag vill ha, vi kom stort på det mesta och han landade mycket i felgalopp, som jag måste rätta = tappar allt flyt hela tiden.

När vi kom till omhoppning
så tänkte jag bara ja nu är vi ju fan här så nu får det bära eller brista, sen tog jag värsta ponnyfilursvängen till 1an i omhoppningen, satte honom lite på bakbenen och tröck av honom, och han hoppade så glatt. Så då fortsatte jag hela omhoppningen likadant haha!
Dock satsade han ju galeeet mycket på 3an i omh, haha shit jag visade med alla hjälper jag kunde att vi inte skulle hoppa den där oxern bakochfram, det var typ på håret att han släppte fokuset på den och följde med till vänster.
Jag tror till och med att jag sa SVÄÄÄÄNG åt honom haha. Vi och våran vänster sida alltså.
Kom i botten på sista men där hoppade han upp sig och räddade oss lite. Duktiga häst som hjälper till.

Trodde faktiskt inte att jag hade ridit så fort men när allt stog klart så var vi snabbast endå.
Så nu har vi titeln KM i hoppninf 2012 med oss! Kul!


Träningar

I onsdags så red vi ut med gruppen och galopperade vid säby. Jag red smokeybus :)
Vi hoppade i sommarhagen, haha smokey köttade allt vad han hade över stockarna så han sköt mig ur sadeln haha. tappade både stigbyglar och tyglar. Han brukar ju hoppa upp sig lite när man hoppar ute men det där var helt sjukt haha.

Galopperade på sen som sagt, jätte härligt med fint väder och glada hästar. Så skönt att komma ut och få upp flåset ordentligt, gasa på (släppa tyglarna lite mer) i uppförsbackarna och känna att hästarna faktiskt tar i med hela kroppen.
En välbehövlig uteritt!


Torsdagen
innehöll hoppträning i specialen.
Vi red fram lite självständigt, smokey kändes ribar men lite långsam. Dock bättre i galoppen. Fick till en rund bra form där, duktig var han och jobbade på fint.
Vi hoppade fram på lite allt möjligt men det vi får helt i bakläxa på var att ta tillbaka galoppen och rida på 4 språng i en kombi, med låga hinder. Jag tror jag red på den där jävla övningen 6 ggr utan att få ett fint resultat.
Han lixom bara biter sig fast och satsar på nästa. Jag får iofs alltid in 4 språng, men sista språnget är typ minimalt, huvet är i guds arsle och jag har kramp i armarna. Som sagt helt klart en bakläxa.

Bana med många olika linjer på över 1m, fick in ett bra flyt i banan, smokey kändes pigg och framme för skänkeln.
Sista kombin köttade jag som fan för jag trodde att det skulle vara sjukt långt på 3 språng, istället höll han precis på att klippa det på 2 ! haha ojoj.
Fick hoppa om det och då blev det som vanligt igen.

Den här banan kändes det verkligen som att han tog i över alla hinder och var i ballans.

Smokey superstar!




rolig hoppträning!


solen skiner över sorunda ridklubb


Frågestund

Fråga vad ni vill fram till måndag!


Saker jag sett.


Ribyxor från mountainhorse, 1500kr

Kul med nytänkande ridbyxor under 3 lax tycker jag.


Nytt från martha rideware, helt sjukt häftig design, GE MIG!!
2250kr får du betala för dem här.






update

Nästa helg är det km i hoppning på lördagen och lektionsmästerskapen på söndagen.
Det ska bli himla kul faktiskt att komma ut igen.
Angående hoppningen har jag faktiskt ingen aning alls hur det kommer gå, smokey vet man aldrig riktigt med så vi får se helt enkelt. Men det blir nog skoj, ska bara ha ett bra tempo och underhålla alla distanser på bästa sätt.

LM ska bli sjukt kul, bara att rida fram och att känna att han kommer genom kroppen är en seger för mig. På banan kan vad som helst hända, därför blir mitt mål med tävlingen att få honom fram för skänkeln och lugn i sig själv.

WoopWoop!


Träning

I onsdags gruppen med smokey. Ingen träning i specialen denna vecka så fick träna lite idag med honom istället.
Använde mina nya långa sporrar, och gud bästa jag gjort alltså. Haha!
I hoppningen är dem nog för långa och kanske när det är kallt, men nu när han är lite slow av värmen så är dem perfekta, dem gör verkligen sin funktion. Kan lägga till dem när han inte svarar tillräckligt snabbt och han reagerar verkligen full fart framåt!
Det är en väldigt bra utveckling, då han spänner till på tävling och tar inte skänkeln ibland. Istället för att sitta och ponnysparka så kanske han reagerar på dem längre sporrarna. tumme upp.


Till passet så var mycket bra, men han var samtidigt väldigt fast i bogpartiet och halsen i vänster varv, fick jobba med det genomgående hela lektionen. Han bet sig inte fast, men kom lixom inte runt den inre skänkeln. Har ju troligtvis med innerbak att göra.

Vi red idag övergångar, sluta på böjt spår och galoppfattningar.
I vissa fattningar blir han också sådär slow och långsam, och lixom säger jaja, jag vet vad jag ska göra men jag gör det fint på tygeln om 3 meter istället för nu på en gång.
Fick överdriva ordentligt några gånger och piska på honom lite, efter det så riktigt flög han in i en aktiv galopp i varje fattning. Jag vill att hjälperna ska tas på en gång, inte när det passar honom, därför får man renodla hjälperna ibland.

I högervarv
har han blivit lite skum i takten i början sen vi började rida ute. Undrar om han inte gillar underlaget eller vad det är, han lixom studsar fram i det varvet. Det blir bättre om man tar tillbaka galoppen lite, men takten är helt klart skum en stund.

stundtals fick jag till en riktigt bra trav där han var rund, kort och rörde sig fint genom ryggen. Man får vara på honom ganska mycket, det är mycket häst att rida fram till handen och rida ihop och hela tiden tänka att han ska vilja framåt.
Han är ju ganska lat också, maskar gärna omkring i trav med 4cm steg med bakbenen. Det är dem man vill åt, huvet kommer hamna i rätt position när bakbenen jobbar rätt.



<3


And will always love you


tack izza!


Morning

 

Idag har jag 22 års dag så det blir lite partyparty i stan, lifes awesome!

 


Fredag

Hoppade smokey för Kajsa idag, utebanan med banhoppning.

Hela framridningen kändes han slow. Lite trött och slow är en perfekt beskrivning. Han gjorde det han skulle hela tiden och var stadig, men jag fick driva dubbelt så mycket och ta dubbelt så många halvhalter för att få samma reaktion som igår.
Jag red många övergångar så att han skulle pigga på sig lite. Och då full fart framåt när han skulle fram, och konsikvent tillbaka. Övningen fungerade bra och han piggade på sig.



I framhoppningen så tappade jag lite yttersida och galopp först så han bytte inte över hindrena men när jag hade mer koll på yttersidan så hoppade han bättre och bytte klockers. Det mesta handlar om inramning.

Hoppade lite olika linjer, gick helt okej, han kändes fortfarande lite trött, fick verkligen tänka att han var framme för skänkeln hela tiden.


Avslutade med en bana på 1m och högre, där sa det typ pling i huvet på honom och han vaknade.
Hoppade väldigt fina språng idag, stort och högt över, byter klockers och hänger med fint!
Han verkligen vaknar till och tar saker lite mer allvarligt när det höjs upp lite, haha fulingen pallar inte bry sig när det är lägre, då får jag slita som ett djur för att få till det någorlunda.

Kajsa var himla nöjd med sista rundan också, så det var ju jätte kul, inte alls varje dag man inte får kritik av henne.
När hon säger att det är bra, då är det fan BRA. världsklass ab typ.

Himla kul att banhoppningen verkligen har fungerat denna vecka, även en bit över 1m.
Då känns det lätt och allt blir bara så himla kul när han tar i så fint i alla språng.

Hjärta hästen.


Nyheter

Från glenngordon! Gillar båda två på något sätt. Sen är jag ju riktigt schabraknörd så ;)
Loggan gör sig bättre sådär än utan inramning tycker jag.
Undrar hur kvallen är



!


Har hittat mitt drömhoppträns, äntligen. Det är nylanserat från whitaker och är helt jävla fenomenalt. Love.

TACK

Jag fick en sjukt fin mössa av ewan i födelsedags present, som givetvis var tvungen att invigas direkt!

Super fin är den!!



Bäst på länge!


Idag har jag hopptränat med smokey i specialen, premiär tur på vår gigantiska utebana!

Det brukar alltid vara knivit att rida där första gången, man måste ha en helt annan galopp och flås i hästarna (och på en själv haha!) än inne, och vi tillbringar ju en enorm säsong inomhus, så det gäller att verkligen ställa om sin ridning.

Alla avstång lägger vi också längre så man får verkligen rida på lite för att räcka fram.

Men idag fick vi till en sån där träning.

Du vet den där träningen när allt bara stämmer, känns lätt och man vill aldrig sluta.

Man vill hoppa högre och längre och ja allt.

Framridningen kändes jämn, stark i vänster men klart ridbart.

Hoppade först fram på 8volt vilket gick bra, jag tänker mer på att rida honom rund nu och det hjälper honom att hoppa rundare även i början. Något jag ska fortsätta med.

Sen fick vi hoppa fram på lite olika delar ur banan, fick till ett jämnt flyt och det kändes lätt och roligt.

Vi hoppade även bana där jag verkligen fick till det.

Han var så duktig. och jag var också duktig.

Inte ofta jag kan berömma mig själv men nu gör jag det, jag red förbannat bra genom hela banan, la honom på rätt distanser och verkligen jobbade med honom. Och smokey var avslappnad, kvick och följsam. Och glad framför allt. Han älskar verkligen att hoppa den hästen.

Och han tog verkligen i i alla språng, sjukt kul. låg väl strax över 1m hela banan.

tumme upp!

 

 


Onsdag

Hopptränade med Lewi för Åsa :)

Den här framridningen
var en av dem bästa gångerna med den hästen!
Fick verkligen fram honom snabbt till bettet så att man får det där stadiga suget som man letar efter på honom.
Sen kunde jag lirka med tempot, formen och sprången bäst jag ville och han jobbade på jätte bra.

Till själva hoppningen
så red jag inte alls lika bra som i början. Jag såg distanserna men jag var på tok för seg för att hinna ändra när vi låg lite mellanläge- på smoket hade det fungerat hur bra som helst för han är så kvick fram och tillbaka, men lewi är helt annorlunda att rida. Ibland bet han sig fast mot bettet när jag ville ta tillbaka, så då blev distansen tok kort istället för kort och ibland när vi låg tok långt så svarade han inte fram tillräckligt snabbt för att rätta till distansen.
Jag ser ju såpass god bit i förväg nu så att jag kan ändra så att vi kommer helt okej på hindren.


Men som sagt, inget fel på hästen han hoppar i alla lägen och är pigg, glad och positiv. Det är min uppgift som ryttare att bli snabbare i mina hjälper och hjälpa hästen rätt.
Men början på träningen är jag sjukt nöjd med, sen får jag fan bakläxa haha!


just nu

Sitter och kikar på världscupfinalen.

Alltid lika inspirerande att se eliten göra upp, hur många gånger man än tittar så kan man inte se sig mätt.

Finns oftast något att ta till sig hos varje ekipage.

Dressyren blir next, en riktig tv kväll alltså!

Imorn väntar stalljobb. Ha en fin kväll

 


Förra veckan

Så var åsa borta så jag red för AnnaKarin i specialen, på smokey såklart.

Vi premierade på utebanan, skönt med all space.
Red fram lite som vanligt, fram till handen men i galoppen även en hel del tillbaka.
I högergaloppen så blev han först lite stum, studsade fram nästan och tappade lixom lite rygg.
Där fick jag ta tillbaka mer och mer för att sedan försiktigt rida fram, då blev galoppen bättre.
Jag rider ju gärna på fram i såna lägen så det var bra att kunna ändra och rida lite annorlunda och få ett bra resultat.
Han kändes jämn i sin form, ganska lätt i handen och pigg. Dock lite styv i vänster sidan men jag valde att inte bråka med honom eller rida igenom den fullt ut idag då det inte riktigt passade i övningarna.


Vi fick rida skänkelvikning i etapper med olika tvärning.

Det jag lärde mig främst av den övningen var att hur den sista tvärningen, bara ta en halvhalt på yttertygeln och lägga till ytterskänkeln när vi skulle avsluta, då sköt han fint framåt med långa steg.
Så ska jag helt klart tänka när jag rider mellantraver, att man flyttar nästan lite undan innerskänkeln i hörnet och sedan lägger på ytterhjälperna upp på linjen.


AK tyckte att jag red bra men att jag inte får kompensera min för långa tygellängd med vinklande handleder, som jag gärna gör ibland.
Smokey såg även himla mallig ut i sitt nya träns, och han kändes nästan lite nöjd redan från start.
En kul träning!


Problem i paradiset

Har haft lite problem med blogg.se, mina inlägg publiceras inte.

Bloggen återupptas inom kort!

Och ha en fin lördag, för all del!

Såhär snygg var smokey i sitt nya träns!

Haha skönaste är att han kan ha cob, stor kille! ;)


RSS 2.0