Träning

Vi tränar på här.
Från start var han spänd och inte så framme. Var tittig i hörnet och letade lite fel i sargen. Åsa undrade vad Han var rädd för, haha och svaret var ja typ allt. Var en sån dag bara.

Jag plockade med vänster sidan och det blev bitvis bättre. I galoppen kom han loss då och då, fin.
Efter uppvärmningen kastade vi in oss i en travövning med halter på medellinjen. Och öppna på långsidorna.

Halterna är avsevärt bättre, övergångar överlag har ju förbättrats nu när han kan samla mer för sitsen. Men till och från förbereder jag inte nog och då blir övergången loj. Riktigt bra vissa gånger med distinkta halter utan form förändring.
Här plockade igen upp honom i formen så att han får en bättre front och spelade mer på gången. Inte alls lika tungriden i traven så det var kul.
Öppnorna blir bättre och bättre. Vänster varv är super nyttigt att traggla öppnor i, han behöver verkligen komma loss runt innerskänkeln.

Vi red även några diagonala skänkelvikningar, där han gör det fint med bra chest. Det visar han ju gärna att han kan så där får jag mer be honom att vila på steget och bibehålla den högre formen.

Nej traven riktigt bra idag så det var kul.

I galoppen fortsatte vi på medellinjen med halter och övergångar. Här är det också en otrolig förbättring även om det fallerar varannan gång, jag missar och ibland blir han lite loj och orkar inte eller a tar inte förhållningarna alls.
Men vissa gånger samlar Han verkligen för skänkeln och sätter sig tillbaka själv, helt fri från handen men endå rund. Så himla kul att bara kunna sitta till med två halter och sen är det halt. Äntligen licksom haha!!

Han blir så loss i frampartiet av dem här övningarna och börjar ta för sig mer utan att bli stark. Riktigt maffigt att sitta på bitvis.

Självklart går det inte bra hela tiden, vissa halter får jag vara nästan brutal så att det händer något direkt, men gången efter är han genast med och super lydig.
Kul att övergångs kämpandet har gett resultat, vet inte hur många gånger jag har kört in i väggen eller dragit på halter istället för att bryta av till trav när Han inte lyssnar. Verkligen, varenda övergång under hela passen har vi krigat och det har varit skit svårt och utan någon större bättring.
Men, tydligen lönar sig konsikvent ridning.

Roligt pass, ett av dem bättre i år då han kom loss fint idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0