Torsdag träning

Dressyr med Smokey


Hade ungefär noll i förväntingar, Det brukar vara som att börja om från noll efter ett break med honom.

Men, jag hade fel! iofs körde han lite testing testing när vi skrittade fram, det vanliga, vill inte gå åt vissa håll, tvärvänder, kastar sig, vill inte gå först osv. Men det är bara att faktiskt tvinga dit honom gång på gång och inte ge med sig en enda gång, då släpper det.

Han hade tydligen skött sig hemskt på julkurserna och knappt kunnat gå på stora mitt volten typ så dem hade fått byta ryttare, så han har väl fått gå lite som han själv önskat under julen -.- mongot.

 

Men, när vi travade fram tog han i rätt genom kroppen direkt, långa steg med avslappnad hals. Jag satt som vanligt med väldigt still hand och lät honom trava fram till handen en stund. Började sen lura honom att komma ihop utan att bli sådär tokstark genom att samla på ytter samt rida något i sluta på volt, då kommer han ihop fint över ryggen men med en väldigt mjuk kontakt.

I vänster varv satt han dock fast åt helvette. Han ställer och gör såklart som man säger men skulle du släppa vänster tygeln en sekund så ställer han sig själv utåt/byter varv om du går på volt. Helt sjukt sne.

Jobbade på där, han lossnade vissa sekunder för att bli värre nästa.

 

I galoppen var han riktigt trevlig i höger varv, precis som jag vill ha honom, helt loss från handen, stadig på ytter och följer innerskänkeln. Även bra gång där.

 

Något jag fick jobba med passet igenom var ju såklart grunden som var LITE ringrostig haha!

Från start svarade han som en pensionär i skänkelvikningarna. Fick bli lite arg på honom nästan för att han skulle vakna och ta skänkeln seriöst. Han maskar ju gärna, visst han gör det han ska men med 1% bakbens verksamhet, vackert.
 Det blev dock mycket bättre i slutet då han var riktigt kvick och vaken.

 

Vi red lite lösgörande skänkelvikningar, en sån övning som man bara rullar på kvartslinjen. Jätte bra övning, helt värdelös för smokey. Det räcker med en gång sen vet han vad han ska göra så då gör han det själv. man vänder in gång nr 2, han slänger rumpan först, skjuter ut ytterbogen till australien och dyker i handen. Sen tar han dem där fina myrstegen åt sidan, och blir helt förnärmad om man vill ändra något.

Så jag fick som vanligt rida rakt fram och rida halter 3 gånger och var fjärde gång göra som man skulle i övningen.
 När han inte var med riktigt och endast svarade på hjälperna så blev skänkelvikningarna riktigt bra. Vänster sidan kom loss fint där och han rundade av bättre.

 

Vi red det också i galopp och där fungerar övningen bättre. Han har börjat flytta riktigt bra och ihop i galopp nu, försöker att även ta ned tempot bitvis och låta honom ta i mer istället för att gå på fart.

 

Fick ett varv i vänster galopp ifrån en fattning, när det bara sa klick, så släppte han i munnen, bar sig själv och var verkligen som smör att rida. Gången kom fram och han jobbade verkligen bakifrån utan att hänga sig i vänster tygeln. Helt sjuk känsla, jag undrade nästan om han hade lagt tungan över bettet.

Kul med såna glimtar, man undrar om han skulle kunna bli så mjuk om man red honom själv hela tiden.

Sen fuckade PG ur och skenade omkring med stackars clara så efter det travade vi av.

 

Ett pass som var helt klart över förväntan, synd på travövningen som gick åt helvette eftersom att min häst vill visa att han kan haha, men det är standard så vad gör man. På en annan häst är en sån övning perfekt så man får göra lite annat imellanåt helt enkelt.

puss på smokey. Nästa vecka blir det klippning innan passet :)

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0