Träning

Fick rida Leo på lektionen.
Fina Leo, gillar den hästen :D

Genom lektionen jobbade han ganska bra, fick lite snurr på honom i galoppen faktiskt. På honom måste man komma till det stadiet att man är tvungen att börja samla, då går han bra.
Det blir ju lite ponny race först haha ganska kul faktiskt.

Han får lite attacker ibland, när saker och ting blir lite för jobbiga. Typ som i vissa avbrott när han helt enkelt bara säger fuck you sen drar han tyglarna ur händerna på en och drar ner huvet i marken samt saktar av till skritt. Hahaha ba whaaaat!?
Sen ställer han sig och hoppar ibland typ när skänkelvikningarna blir för tvära. Det roligaste är att han blir helt chockad när man går på honom i det läge, man riktigt ser hur han sneglar på en haha. Sjukt skön häst.

Till passet i sig så kunde jag sitta mer och mer stilla på honom ju mer framme han var. Fick sitta och plocka upp honom i traven, stötta honom lite då han gärna hamnar i framvikt och harvar på bogarna. När han kommer upp sig och man trycket på lite, då börjar han faktiskt trava och bogarna kommer loss lite. Kul när man kan hjälpa dem med gången.

Vi red förvänd sluta, vilket han kämpade på bra med. Tappar lite bjudning men annars flyttar han lydigt och är mjuk fram.

I galoppen skulle vi ta in bakdelen lite på rakt spår, det gjorde han också över förväntan, trodde det inte skulle funka alls men han slängde in sina bakben lite bättre varje försök.

Så himla trevlig häst, tycker verkligen om honom. Så lätt och fin i munnen och riktigt rolig att rida. Så klart ingen räk macka men det är sånt som är kul, när man kan få dem mest oridna hästarna till samarbete.

Kul pass!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0