Onsdag

Dressyrträning med Faro!

Vi började passet med att skritt - trava ut en sväng, haha faro var pigg och glad och tyckte att det här var ju minsan skoj och annorlunda! Det är nog bland dem första gångerna storhästarna får trava ute så alla var såklart spända och laddade och tyckte att det var skoj. Svarten flög lixom i luften när jag sa ta tyglarna XD.

Men till passet, Detta var helt klart bästa gången hittills på Faro, han var lydig och hyffsat pigg. Det var ju lite kallare idag också så han blev inte så varm heller, skönt för honom. Alltså orkade han mer och tog i med full kraft genom hela passet, verkligen jätte kul att sitta på när hans gångarter börja komma fram mer.

Vi red idag sluta och framdelsvändningar. Faro tappar lite bjudning av sånt, men blir därimot väldigt ihop och fint med framtill. Vi fick till några bra vändingar och några mycket dåliga haha! Men som sagt så orkar han inte riktigt/kan inte riktigt så jag tycker att han var duktig.

Vi varvade med mycket galopp, något han också gjorde sjukt fint, jag kunde samla och rida framåt och han var fortfarande kvar, rund och nöjd med dagens arbete. Sjukt kul!

Det är synd att Faro är så svårriden och en från dag till dag häst, annars hade det varit en himla fin tävlingshäst. Han är ju ruskit snygg när han går bra också!

Riktigt roligt pass!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0