Hoppning i specialen

Vi red fram lite självständigt först, han var ganska pigg och tittig idag, spände till för lite allt möjligt och rejsade iväg.
Han blir lite tung och stark i handen att rida när han är så, för om jag lättar för mycket så slår det slint i huvet på honom, alltså då vågar han knappt gå framåt och kastar sig runt istället här och där.

Sedan red vi lite på volt och böjde hästarna mycket inåt. Det var första gången vi red på det sättet och det fungerade bra i ena varvet, i vänster varv blev han bara stretig och spänd av övningen. En annan dag kanske det hade gått bättre?


Vi hoppade sen fram på en s båge
med småhinder och korta anridningar. Han kommer ju över, men han var fortfarande spänd och tittig och det sista hindret i båda varven typ dog han av. Han trodde typ att det fanns köttätande monster under. Sjukt spänd.
Det är så trist för han förstör så mycket för oss när han gör sådär.
Visst, han hoppar ju över men känslan är helt obeskrivlig jobbig innan och efter.
Så det var inte så kul att rida på direkt. menmen.
Ju mer vi rullade på desto bättre gick det.


Vi höjde sen och fick hoppa en linje, något han gjorde jätte bra och svarade jätte fint på. skönt att det vände!


Sen var det pang på och hoppa bana på 1m,110.

Vilket gick verkligen super bra!
Värsta kung rundan fick vi till helt sjukt haha!
Kom helt klockers på vart enda hinder och smokey var pigg, glad och letade hinder som en svamp, precis som jag vill ha honom. Och inte ett dugg tittig. Bara uppmärksam och väntade på mig och mina signaler. Hoppade sjukt fina språng banan igenom också. Gud så duktig han var!
Och då blir det verkligen så sjukt lätt allting också, han bara följer med på allt och lotsar runt honom, och jag kan rida på minimaliska hjälper, och vända med vikthjälper.

Det är sånt här som är så sjukt med honom, med en sådan otroligt spänd och frustrerande framridning till att bara total vända när vi höjer och prestera 200%, det är så äkta han så att det är pinsamt.

En dålig början och ett toppen slut!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0