Tycker till om

 

 

Ett ämne som kommer och går, just nu är det aktuellt.

Varför mobbar man varandra i stallet? Den plats som vissa ser som fristad, en kanske har det jätte jobbigt hemma, en annan kanske inte trivs i skolan, en tredje kanske till och med mår dåligt i skolan (just pågrund av mobbning). Är det inte en självklarhet då att stallet är en mobbningsfri zon i dessa personers liv?

 

Lilla Clara ska inte behöva åka till ridningen med en klump i magen pågrund av att hon är utfryst i sin nya ridgrupp. Hampus ska inte behöva gömma sig hos sin sköthäst så fort dem coola tjejerna kommer till stallet. Annika ska kunna ha vilken tröja hon vill utan att "gänget" himlar med ögonen och blir tysta när hon kommer.

 

I stallet, och på ridskolan så är dem flesta där för att dem älskar hästar, och vill bli bättre på att rida.

Vad ger dem här barnen rätt till att ta bort någon annans glädje i stallet?

 

Istället för att hålla med när coolast i gänget snackar skit om någon annan - säg ifrån, säg vad du tycker. Säg att det inte är okej med mobbning i stallet. Visa dina gränser. Våga stå emot mobbning.

Och du är inte ensam, i varje stall så finns det vuxna och äldre ungdomar som kan hjälpa till, tveka inte att be om hjälp om du ser att någon mår dåligt/blir illa behandlad. Låt stallet vara den frizon som den skall vara.

Frys ut mobbningen!


Kommentarer
Postat av: sanna

Det är ett mycket viktigt ämne du tar upp! Det är nog vanligare med mobbing i stall än vad många tror. Tyvärr så är det så att iaf inom hästvärlden att det fortsätter även i vuxen ålder. Du "får inte" ha en fin häst om du inte tävlar höga klasser, din häst är "dum i huvudet" om den är lite pigg någon dag etc. Jag kan säga att jag ALDRIG kommer att ha mina hästar i inackorderingsstall igen! Tjejer oavsett ålder är de elakaste som finns. Sorgligt men sant. Därför är det otroligt viktigt att "uppfostra" ridskolebarnen så att de inte utvecklar detta beteende utan är bussiga mot varandra och har roligt tillsammans.

2011-01-28 @ 19:16:33
URL: http://krumben.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jag vet faktiskt ett exmepl här som ungdomarna har tagit upp med mig om, och det är att en av ridlärarna faktiskt favoriserar, och just nu slåss dem om att få bli favoriten.

Bland annat har de gått och skvallrat till ridläraren om att den här tjejn har sagt så här, och det är alltså LÖGN. Ridläraren går och skäller ut tonåringen för nånting som hon inte har gjort.(jag stod bredvid när hon skällde ut tonåringen för noter)

Och allt detta är för att smöra sig in hos ridläraren.



Detta är ett jätet vanligt problem, just för att ridlärarna öppet favoriserar, vilket händer på de flesta ridskolor faktiskt!



Jag hatar Favorisering, alla är där för att alla vill umgås,lära sig och utvecklas om och med hästarna!!



Favorisering är mkt farligt,man kan favorisera inombords.men inte öppet!!! Alla ska ha lika stor chans om att få utvecklas och få lika stor del av lektionen av ridläraren!!

2011-01-31 @ 01:52:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0