träning

Red på faro igen för Åsa.

Har ju börjat tycka att han är en skojig prick, haha man lär sig rida ordentligt på honom iallafall, då han både är känslig,seg,motvillig och pigg. Lite extra allt.

Han var lite bättre än förra veckan, men trycker endå uppåt när han får chansen (inte helt avslappnad med att trava rund och framåt). Jag jobbade på med stadig hand och mycket drivande hjälper, red lösgörande för att få honom att lossa. Efter galoppen så kommer han fram bättre och blir stundtals jätte trevlig i traven.


Vi red mycket volter och öppna i trav,
en övning som jag fick vara på honom en del då han gärna maskar haha och helst saktar av i volterna, men när jag hade fått tag på yttersidan och hade honom någorlunda rak så blev volterna fina och lätta att rida. Öppnorna gör han bra i första delen, sen tappar han bjudning, blir kort och trycker uppåt.
Men det är bara att fortsätta likadant, det blev bättre och bättre.
Är faktiskt ganska förvånad att vi lyckades såpass bra i öppnorna över huvudtaget.


I galoppen
red vi också volter, samt lite tänk till förvänd galopp. Här jobbade han på jätte bra i båda varvet, trots att han trycker lite upp så slår han sig inte fri, utan slappnar av sedan. Fin faktiskt, duktig faro!

Det var inte ett lätt pass, då det var mycket att lossa och få igång men i slutändan är allt värt det för han blir riktigt fin och maffig att sitta på. Faro är faktiskt skojig!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0