Dressyrträning

I specialen med smokey för Åsa :)

Vi var bara tre stycken idag så det blev väldigt intensivt med otroligt mycket hjälp, något som hästarna blev fina av!
Han var lite spänd i uppvärmningen, så jag rullade på i ett jämnt tempo, tänkte på att han skulle ta skänkeln och söka sig fram till handen hela tiden. Börjar man i fel ände där skulle han bara bli ännu spändare och till sist säga upp sig.
Han var lite spjärnig i sin vänster sida, det tar emot i hals och bog.


Vi galopperade fram på volt och i vänster varv fick jag hur bra hjälp som helst för att få loss honom, red honom i tänket öppna på volt samtidigt som jag samlade och ibland förböjde honom något runt inner skänkeln.
Då och då kom han verkligen loss i sin sida, så där har vi ett bra arbetssätt att utgå ifrån i vänster varvet.
I högern är han ju jätte mjuk och fin runt innerskänkeln, det är lixom naturligt för honom, så där behövs det inte alls lika mycket jobb. Då tänker jag istället mer på yttersidan och att få honom bitvis rakare. Han sladdar ju gärna med ytterbak i det varvet så då får man passa den litegrann.


Vi red sedan i trav på ett ruter ess spår, saktade av till skritt i två hörn och red bakdelsvändningar,
något som han verkligen gjorde avslappnat och korrekt i båda varven! Verkligen jätte duktig, väntade fint och gick helt korrekt runt centrerat. Super smokey!!!

Red sedan samma spår i galopp och började tänket till galopppiruetter i dem hörnorna. Något han också gjorde helt okej, man känner att det knakar i hans huvud ordentligt.
När han blir trött så går det lite fortare, svårare att ta tillbaka honom och då blev också vändningarna något hastiga.
Dock tänker han helt rätt med att sätta sig lite bak och flytta framdelen, duktig! <3

Sedan fick vi lite privatundervisning då man galopperade ensam på en mindre och mindre volt och samlade, samt vände. Till slut fick vi till några steg i varje varv där han satte sig mer och fick en mer taktfast galopp, samt vände några steg runt sin bakdel. Inte alls centrerat eller så, men helt på rätt väg!
Nu har väl dem här hästara inte gjort detta någon gång heller, så jag är väldigt imponerad av smokey som endå ramlar in på rätt spår direkt, jätte duktiga är dem!


Det var ett hårt pass där vi fick rida och tänka otroligt mycket, och det var kul att känna att vi som ridskoleekipage faktiskt också kan påbörja lite arbete till piruetter.

awesome!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0