Hästars ursprung



Galen ponnyhoppare

Den galna ponnyhopparen hittar du lite varstans i landet, helst i full färd över en hopp bana.
Du känner igen denna märkliga lilla ponny genom dess enorma fart, stora bett, små glada öron.
Den brukar som regel springa med huvudet högt, långa mungipor och benen i ett enda virrvarr. Får den syn på ett hinder är det kört, det är bara att hänga med, oavsett om det är en stock en bil eller en byggnad.
Det här en riktig tävlingskuse, vill du ha rosetter, köp den här.
Den galna ponnyhopparen gillar stora hoppbanor, väl sponsrade hopptävlingar och små lätta barn.




Ondsefull långbening

Här har vi en otäck best. Akta barn, håll in fingrar och tår för här kommer den mest ondskefulla ponnyn av dem alla. Även känd som dressyrponny.
Den ondskefulla långbeningen gillar att sova i sin hage och box. Det är inte mycket mer den kan göra för hagen är så liten. Ibland öppnar den ett ont öga och ger en ondskefull blick till grannen brevid, som gör bäst i att kasta sig ur vägen för sedan kommer en ninja spark. Det vet alla.
Långbeningen är vida känd för sina otroliga gångarter och det är bara dem modigaste två fotingarna som vågar sig på att tygla detta odjur.
Med blåmärken stora som jordklot kommer dem ut från dressyrarenan med guldpokalen. Dock att det saknas ett stort tjok med hår, 5 fingrar och halva ridbyxorna, det är ett lätt pris.

Om den ondskefulla långbeningen fick välja så skulle världen bestå utav lätt tillgängliga mordvapen och billiga dubbelsängar.




Dammig Harald

Dammige Harald är en första ponny som alltid skitar ner sig. När han har rymt så kan du ge dig på att han har hoppat ned i grannlagårns gödselpöl. Och om du kommer nära med en sax eller så mycket som ett borststrå så lägger han sig käpprätt ned och spelar död tills du slutar, han rör sig inte en millimeter.
Dammige Harald är annars en mycket uppskattad ridponny och hoppar både 50 och 80cm felfritt och smärtfritt.
Den lilla haken är att du måste rida honom barbacka eftersom att han är för smutsig för att lägga en sadel på.
Dammige harald brukar även smita in på dressyr arenor och springa efter dressyrhingstarna när du gör sin ökade trav, han är så dammig så det blir ett stort dammspår efter honom i luften där han har varit. Han är alltså anställd av vissa större dressyrhingstar som en effekt, dammspåret ger ett intryck av att deras ökade trav är super snabb!

Dammig Harald ponnyn gillar blöta väderomslag, Bad vänliga tjejer och en och annan rik dressyrhingst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0