onsdagsträning

Dressyr på Svarten för Åsa.


Det gick mycket bättre idag än förra veckan! Han kom fram snabbare till handen och var inte alls lika motig.
Galoppen var jätte fin och bärig.


Övningarna idag var bland annat övergångar och skänkelvikningar på medellinjen. Det är svårt att få med hästen där, eftersom att du inte har någon vägg att följa så måste hästen verkligen vara mellan hjälperna för att få en bra linje. Skänkelvikningarna gjorde han bra när vi hade rum, man måste ha lite extra fart på honom in för att han ska trampa på bra genom hela linjen.


I galoppen med avbrotten så föll han isär typ till Australien, haha helt sjukt var det. Man kunde nästan känna hur bakdelen försvann. Jobbade på med avbrotten efter det och det blev lite bättre, han slängde iallafall inte upp huvudet som en älg sen.


Sen red vi lite övergångar på volterna, Här förberrede jag ordentligt, ut på ytter och massa inramning. Det blev fler kanon övergångar, riktigt fin fin! Mjuk i handen och bara gick ned i trav i en bra takt. Duktig svarten!!


Min sits idag var bra, I övergångarna får jag tänka på att inte höja händerna, hellre lägga ned dem.
Formen på honom var även den bättre, mer ihop och högre större delar av passet. Tror vi hade max en boxningsmatch när han inte ville ta ytterskänkeln och kickade istället.


Men som sagt, han är riktigt rolig att rida, speciellt när han bjuder till själv.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0