En tanke

 

Dressyren och dess tjusning

 

 

Varför fastnar så många vid att dressyr är tråkigt?

 

Är det för att ballansen inte sitter än eller att alla hjälper inte kommer till sin rätt.. Eller är det kanske hästen som inte orkar/ förstår än vad ryttaren ber den om?

 

Det finns många anledningar att dra sig för dressyren- om den inte fungerar åt rätt riktning vill säga.

 

 

Sedan finns det dem som har blivit skrämda från hoppningen, och kanske inte har just den ballans och det modet som krävs för den fartfyllda grenen. Dem kan känna att dressyren är trygg, du får veta programmet du ska träna in veckor innan tävlingen och du har punkter som hela tiden visar vad du ska göra och när.

 

 

Kanske är man lite av ett kontroll freak som vill ha vägen utstakad framför sig, och helst inte vill veta av några överaskningar?

 

Dressyren för mig handlar om mycket fina hjälper som får hästen att dansa fram. Spänningen i att alltid kunna utvecklas och göra saker bättre, att varje gång du gör en övning kan den bli ett snäpp bättre, oavsett om det gäller mer energi, rundare innersida eller att du ska dra tillbaka ytteraxeln lite.

 

Det är så otroligt mycket jobb, det är sånt som är kul!

 

 

 

Vad betyder dressyren för dig?

 


Kommentarer
Postat av: melinda

(haha ursäkta för många kommentarer men gillar din blogg!!) Håller helt med, speciellt det sista=) Därav jag har börjat rida det väldigt mycket mer på min, och man märker sen att hoppningen funkar mycket bättre han har blivit så mycket lydigare! =D

2010-09-01 @ 13:30:10
URL: http://melliskung.blogg.se/
Postat av: sara

Jaa dressyren är absolut inte tråkig. Det är så otroligt mycket jobb och när det bara fungerar så finns det ingen bättre känsla. Att känna att man gör allt tillsammans med hästen och kan dansa fram är asnajs. Mer dressyr tycker jag :D

2010-09-01 @ 17:37:37
URL: http://ridrumpa.blogg.se/
Postat av: Onthebit - bloggen om dressyr

Allt!

haha, för någon som inte gör ngt annat, men man kan se ganska snabbt, de som tycker dressyr är tråkigt har inte fått känna den känslan när det blir helt rätt, och har säkert svårt för alla de små hjäper som krävs.

2010-09-01 @ 18:35:02
URL: http://oonthebit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0